PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499390
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Który odcinek z wszystkich sezonów Wam się najbardziej podobał? Mój ulubiony to raczej 1 odcinek 4 sezonu, kradzież gitary przez Willsona, potem pacjenta przez Housa, te sceny były genialne, wciąż się z nich śmieje.. xD

iwona1510005

odcinki 4x15 i 4x16 to prawdziwe mistrzostwo swiata najlepsze dwa odcinki Housa

ocenił(a) serial na 10
Domino_993

Nikt nie wymienił Euforii - o pierwotniaku zjadającym mózgi. Mnie ten odcinek powalił - zwłaszcza jak sprawdziłem, że ten pierwotniak istnieje naprawdę. I zjada mózgi. I powszechnie występuje w zbiornikach słodkiej wody w strefie umiarkowanej - również w Polsce. Dotychczas tylko 3 osoby na całym świecie przeżyły i to najprawdopodobniej tylko dlatego, że stołowała się na nich mniej żarłoczna odmiana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Naegleria_fowleri

ocenił(a) serial na 10
Marac

Tak samo jak inne choroby, które są powszechnie znane w Polsce. A pasożyt o którym piszesz nie jest powszechny. Bo jakby był powszechny to wielu z nas już by nie było. Tak samo jakby był by powszechny, to przynajmniej kilkadziesiąt śmierć było by w Polsce.
Jest to bardzo rzadki pasożyt a nie częsty.
A nie mnie żarłoczna, jak napisałeś tylko znaleziona w odpowiednim czasie. Pierwotniaki to nie ludzie, że są mniej lub więcej żarłoczne. Tylko o szybkość diagnozy, by zniszczenie mózgu jak najmniejsze.

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

Poczytaj o Naegrelii, a potem porozmawiamy, ok? Bo trudno dyskutować z Twoimi wyobrażeniami. Tylko tak dla przykładu, żebyś dał sobie siana, jeśli tylko trollujesz:
"It has been suggested that the survivor’s strain of Naegleria fowleri may have been less virulent, which contributed to the patient’s recovery. In laboratory experiments, the California survivor's strain did not cause damage to cells as quickly as other strains, suggesting that it is less virulent than strains recovered from other fatal cases"
John DT, John RA. Cytopathogenicity of Naegleria fowleri in mammalian cell cultures. Parasitol Res. 1989;76:20-5.

ocenił(a) serial na 10
Marac

Jak już coś to ty bardziej chcesz uprawiać trroling. Ja co napisałem nie wyciągałem z internetu, a ty zachowujesz jak kolejny "doktor" z internetu. Tylko na podstawie lekarza, ze szpitala Uniwersyteckiego który jest moim znajomy.
Brawo pewnie jest kolejnym trrolem, który się leczy przez internet.

Na koniec bo nie mam zamiaru więcej pisać z "lekarzem z internetu", typowe zachowanie osoby mające zerowe pojęcie czyli atak oraz próba obrazy oponenta.

ocenił(a) serial na 10
Domino_993

Najlepszy jest ten, który wciągnął nas do zobaczenia reszty.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

Uwielbiam cały serial. A tych ulubionych odcinków mam tyle, że dużo czasu by zajęło wymienić wszystkie, dlatego podam tylko kilka, które mi teraz przychodzą do głowy: ten z chorobą Foremana ( obie części), z modelką, która okazała się hermafrodytą, ten o małżeństwie odgrywającym scenki napadu i gwałtu i ogólnie niby takim seksualnie wyzwolonym, ale jak się okazuje, nie wszystko było tam cacy- jedno chciało zamordować drugie.
Oraz ten, kiedy chory facet wpada z bronią do przychodni i chce, żeby go zdiagnozować, bierze zakładników i podaje 13 różne lekarstwa. No i końcówka 7- rozstanie House'a i Cuddy, jego skok z balkonu, operacja w domu na nodze itd.

ocenił(a) serial na 10
panna_x_filmweb

Ten, który obejrzałam jako pierwszy i mnie wciągnął do obejrzenia reszty to ten o kobiecie w śpiączce z 1 sezonu.

rafib1975

Który to odcinek gdy House mówi o ciekawym przypadku studentom bodajże, na końcu się okazuję że opowiada własną historie związaną z nogą?

ocenił(a) serial na 10
zielupwa

sezon 1 odcinek 21

ocenił(a) serial na 9
Domino_993

28 kwietnia obejrzałam ostatni odcinek i do tej pory tak przeżywam, że póki co ten ostatni jest dla mnie najlepszy

ocenił(a) serial na 10
Domino_993

Ta historyjka z porwana gitara tez rzeczywiscie byla genialna ale najlepsza to dwa ostatnie z sezonu 4, ten z wypadkiem autobusowym i smiercia Amber