PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497935
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Tak jak nie ocenia się książki po okładce, tak nie powinno oceniać się serialu po jego napisach
początkowych, ale umówmy się – prędzej zwrócicie uwagę na książkę z ładną okładką, niż brzydką,
czy niczym niewyróżniającą się. Najwyżej treść wam się nie spodoba. Dlatego tak ważne są
czołówki.

Wybrałem kilka moich zdaniem najlepszych i zastanawiam się, które wy uważacie za najlepsze.
Zapraszam:
http://www.kurtula.blogspot.com/2014/08/czoowki.html

ocenił(a) serial na 10
blek

Tematyka ciekawa, więc chętnie się odniosę. Raczej na zasadzie komentarzy do wybór, bo nie przychodzi mi do głowy nic czego brakuje na liście chyba.

Rzym - tu intro kompletnie mi nie podeszło i ile razy je widziałem miałem wrażenie, że jest dość tandetne.
True Detective - zgadzam się, bardzo interesujące graficznie z dobrze dobranym kawałkiem.
X Files - tu tak naprawdę mamy tylko kultowy motyw. Nie licząc tego intro jest raczej słabe.
Walking Dead - dopasowana muzyka i sugestywne obrazy w barwach sepii.
Mad Men - serialu nie widziałem, ale intro strasznie mi się nie podoba.
Zakazane Imperium - świetne, choć nieco rozwleczone w czasie
Simpsonowie - klasyka istniejąca w setkach różnych wersji. Kazdy pozna, ale nie jest to jakaś niesamowita wybitność.
True Blood - całkiem, całkiem.
Six Feet - cudo, idealnie oddające cały serial
AHS - wszystkie trzy sezony mają świetne, klimatycznie czołówki
House - przyjemna, ale bez magii
Twin Peaks i GoT - w obu wypadkach motywy muzyczne których nie da się zapomnieć i w sumie tyle.
Dexter - bardzo fajny

Od siebie dodam:
AHS2 i AHS3 - w gruncie rzeczy to inne seriale i zupełnie inne czołówki więc warto wspomnieć. Zalety takie jak w wypadku 1
Borgias - epicka muzyka, średniowieczne dzieła sztuki itp, śliczna kompozycja
Sherlock - kombinacja HoC i Dextera, bardzo korzystna z resztą.
Shingeki no kyojin - anime, ale oba openingi są fantastyczne
Kingdom Hospital - spójrz i sam się przekonaj
banshee