W Housie pacjenci wymiotują krwią, kałem, wypluwają własne narządy, złazi im skóra i dzieje się z nimi wiele dziwnych rzeczy. To jednak mnie nie obrzydzało.
Jednak serial w końcu pokazał coś obrzydliwego: w odcinku 9 sezonu 3 pt. "Kto będzie Judaszem?" Wilson i Chase jedli kanapki z masłem orzechowym i dżemem. Fuuuuuj, jak można jeść coś tak obrzydliwego?
To jest popularne w Stanach. Jak byłem na jednym obozie dla dzieciaków w Stanach (rozpieszczone to tałatajstwo, na szczęście pracowałem w kuchni) to byłem też świadkiem jak smarowali jabłka masłem orzechowym. To mnie dopiero dziwiło. Tylko pamiętaj że to ich masło orzechowe to po pierwsze 'masło' a po drugie 'orzechowe'.
Wierze, mi też to nie pasuje, po prostu oni tak lubią. Tylko że my prędzej znajdziemy mięso w parówkach niż oni orzechy w tym co u nich jest masłem orzechowym. To są z reguły (jeśli dobrze pamiętam) masła sojowe z jakimiś dodatkami żeby smakowały jak orzechowe. Ot tak, bo alergie. Smakuje to trochę inaczej niż nasze i nawet jest do przełknięcia. Poza tym, spróbuj sobie zrobić kiedyś kawałek kanapki takiej, skąd wiesz, Może Ci posmakuje :)