Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 504 tys. ocen
8,2 10 1 503538
7,7 33 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Właśnie skończyłam oglądać i muszę powiedzieć że bardzo bardzo mi się podobał! Motyw z pacjentką świetny moim zdaniem. Już nie mogę się doczekać następnego sezonu :)

welcia874

Nie spodziewałem się tego po tym sezonie. Finał to zdecydowanie obok "Broken" najlepszy odcinek serii.

Juby_

Boski!!! baaaaaaardzo mnie poruszył i w ogóle :D naprawdę, to jest najlepszy serial jaki tylko może być... :)

welcia874

Zgadzam sie...fajny pomysl na ostatni odcinek. No i pokazanie Housa troszke z innej strony....... mimo wszystko pokazanie go jako normalnego czlowieka, ktory jednak sie przejmuje pacjentami.

_Marcysia_

tak mnie też się podobał "ludzki" House, no i wątek z dr cuddy :D

ocenił(a) serial na 10
welcia874

Majstersztyk :)) martwi mnie jedynie wątek z 13nastka :(

kaszelq

a mnie martwi ostatnia scena. wiem, że dużo ludzi na to czekało, ale to już nie będzie ten sam House ;/

ocenił(a) serial na 9
welcia874

Super odcinek, chyba jeden z lepszych w historii Housa.
Tylko ciekawe co z Trzynastką?!

ocenił(a) serial na 10
welcia874

Najpierw jedno wielkie
TAK!!!!
Super odcinek, jeden z najlepszych! No i House z Cuddy! :D Ciesze się, z takiej sytuacji.
a potem jedno wielkie
NIE!!!
To już koniec sezonu i znów trzeba czekać tyle miesięcy :(

ocenił(a) serial na 10
welcia874

Dooobre zakończenie :D Po pierwszych minutach myślałam, że House postanowił popełnić samobójstwo :D a tu taki suprajs :D

perlis

kurcze po pierwszej scenie myslałem ze znowu będzie wątek z Vicodinem a tu
takie zaskoczenie.czuje że kolejne serie Housa(będzie chciał sie zmienic
dla Cuddy) nie będą już takie same i może się to po raz kolejny odbic na
oglądalności tegoż serialu

użytkownik usunięty
welcia874

Bardzo mi się podobał także mnie zaskoczył jednak człowiek może się zmienić na tyle ty nie brać leków i być z kobietą swoich marzeń wspaniały odcinek gratuluje twórcą serialu postarali się .

Pozdro dla wszystkich

Pewnie teraz łyso jest ciotą, które specjalnie w tematach na forum spoilerowali co się stanie w ostatnim odcinku (bo House nie wziął Vicodinu, czyli się nie sprawdziło)! :P

ocenił(a) serial na 10
welcia874

Zaskakujące zakończenie. Odcinek genialny. Muszę jednak przyznać, że sezon 6 ogólnie był dość słabym sezonem. Było bardzo mało ciekawych i zaskakujących wątków, jeśli chodzi o życie bohaterów. Mam nadzieję, że 7 sezon będzie lepszy. W końcu nie wiadomo co z Trzynastką, czytałam też, że Cameron ma wrócić do zespołu House'a, oprócz tego związek House'a i Cuddy, reakacja zespołu i Wilsona, związek Wilsona z Sam. ;) Mam nadzieję, że twórcy nie spartaczą tego, bo mają naprawdę pole do popisu ;)

ocenił(a) serial na 9
welcia874

W 6 sezonie najbardziej podobał mi się odcinek e01-02. Świetny start, niestety później już troszkę gorzej. Finał mnie zadziwił, rzadko zdarza się by pragnienia widzów "niech to się wreszcie stanie..." rzeczywiście się spełniły. Nie mniej jednak, finał oglądałam z zapartym tchem!!! czekam na jeszcze

ocenił(a) serial na 8
ann85

Zgadam się najlepsze odcinki serii to 01-02 i 21 czyli początek i koniec... Niestety jak dla mnie sezon szósty zawodził... miał swoje chwile, ale dla mnie wypadł słabo na tle poprzednich serii. Zobaczymy co wymyślą w siódmym... xD

Koch96

również zgadzam się z tą wypowiedzią. Ogólnie sezon dość słaby, nie tak
przebojowy jak chociażby pierwszy czy drugi. Pozostaje nam czekać na
kolejny sezon i mieć nadzieję, że House nadal będzie sobą ;)

ocenił(a) serial na 9
dianoxdt

On pewnie bedzie nadal sobą tylko w szpitalu, potem w domu z Cuddy bedzie inny to raczej pewne (o ile nadejdzie moment ze razem zamieszkaja). Ciekawe jak szybko wyjdzie najaw w szpitalu ze są razem, lub raczej probują byc razem?! i czy i jak bedzie House zajmowal sie corka Cuddy bo napewno beda takie sytacje ze Cuddy bedzie potrzebowala jego pomocy?! mnostwo ciekawych watkow bedzie w 7sezonie:)

fio3ek

Pierwszy odcinek sezonu był istnym cudem, później było dobrze(ale gorzej niż we wcześniejszych sezonach). Ostatni odcinek moim zdaniem jeden z najlepszych! teraz tyle czekania !

welcia874

zakończenie bylo oczywiste... wolałabym żeby zaczął ćpać no ale ok ^^ a
poza tym odcinek na prawde wymiata!! był wspaniały!!

ocenił(a) serial na 10
asia0123

A co myślicie o motywie pozostawionej przez House'a laski po zakończeniu amputacji? Co ten motyw według was oznacza ?

ryba_lisewo

Też się nad tym zastanawiałam, gdy wyszedł bez niej, ale potem tak się zaangażowałam emocjonalnie, że o tym zapomniałam... A teraz wszystkie interpretacje wydają mi się naciągane.

ocenił(a) serial na 10
welcia874

ale bedzie zdziwienie jak sie okaze ze jednak wsunal swoje tabletki i znow mial wizje, a Cuddy jednak jest z Lucasem i planuja slub chodz to malo prawdopodobne ale prawdziwe, moze tez wyobrazil sobie Cuddy i dzieki temu nie wzial i sprobuje zawalczyc?

ocenił(a) serial na 10
pioner1991

odcinek super. Wg mnie amputacja nogi ten pacjentki był złym rozwiązaniem. Podkreśla to, że House dobrze postąpił nie pozwalając odciąć sobie nogi. I te wszystkie jego słowa, że jest sam, że jest gorszy od innych, ze względu na złą decyzję o nie amputowaniu nogi wpłynęły po śmierci pacjentki na to, iż House to wszystko co o sobie mówił to nie prawda do końca.

welcia874

odcinek miażdży rewelacja. końcówki sa najlepsze. oj będzie sie działo.

ocenił(a) serial na 10
welcia874

next season:
- house, niby szczęśliwy (tego se nie wyobrażam) będzie próbował żyć w związku z cuddy, co nie będzie łatwe. pewnie nie jeden kryzys przez to będzie. jednak sam fakt związku będzie ciekawy
- trzynastka albo wyleci z serialu (liścik pożegnalny), albo wyzna miłość housowi (liścik milosny)

na większe rewolucje się nie zapowiada, więc mam nadzieję że nie będzie zbyt nudno...

ocenił(a) serial na 10
Bobryt

Odcinek bardzo dobry, wreszcie pokazanie House'a z tej wrażliwszej, ludzkiej strony.
Ale ta ostatnia scena...aż krzyczy by w tym momencie zakończyć dalszą produkcję. Obawiam się, że 7 seria może być wielkim rozczarowaniem, jeśli dobrze tego nie rozegrają...

ocenił(a) serial na 10
kathi

kocham ten serial, końcówka rewelacyjna :D Czekamy na 7 sezon!:]

ocenił(a) serial na 8
kiniaa123

a to już zostało oficjalnie potwierdzone że będzie 7? A jeśli tak, to wystartuje we wrześniu?

ocenił(a) serial na 8
Christopher_Moltisanti

Raczej będzie.Piszą na różnych stronach,że będzie na przełomie 2010-2011.

kathi

13 bierze wolne, bo aktorka musi skupić sie na pracy nad nowym filmem...

welcia874

A co myślicie o tym jak była ubrana Cuddy w ostatniej scenie... dlaczego miała takie szpitalne ubranie przecież to działo się w domu Housa?... czy tylko mnie yo intryguje ;P
Ale tak poza tym to końcówka świetna, ciekawe tylko czy to znowu nie będzie jakaś halucynacja... jeżeli tak to zwątpię w ten serial.

ocenił(a) serial na 10
myspace1529

Wątpię żeby to była halucynacja, wyglądało to bardziej realistycznie niż ta pamiętna scena z 5 sezonu ;P To primo, a secundo, moje wątpliwości zostały rozwiązane przy tym pytaniu House'a "skąd mam mieć pewność że to nie halucynacje" tak jakby twórcy serialu sugerowali nam od razu że tym razem to nie to co podejrzewamy ;))) A tertio, nic nie smakuje gorzej niż odgrzewana kilka razy zupa...;P Ocywiście zawsze mogą wymyślić jakiś inny idiotyczny powód, ale mam nadzieję że do tego jednak nie dojdzie...;p
Ciekawe jak w związku z tym całym zdarzeniem będzie wyglądać ta cała 7 seria...oby sprostali zadaniu.

welcia874

Czy nikt nie widział początku odcinka? Jak House się budzi w swojej łazience trzymając coś w ręce czego nie pokazują ale pokazują puste miejsce w ścianie? A potem napis- 8 godzin wcześniej? Ja myślę, że z Cuddy to znowu jego urojenia...

jamarta85

Przez ułamek sekundy widać tam też dwie fiolki w schowku. Myślę, że specjalnie tak to rozegrali (zwłaszcza że ten początek odcinka był dostępny dużo wcześniej), żeby zasugerować vicodin, a potem w przewrotny sposób nawiązać do zakończenia 5. sezonu.
Ale sama już nie wiem, co jest trudniejsze, by zaskoczyć widza w 7. sezonie: House znowu uzależniony czy House w związku z Cuddy.

ocenił(a) serial na 9
welcia874

Sprawa do fachowcow dziedziny. Jak sie nazywa utwor z ostatniego odcinka?
Rozpoczyna sie w 36:20 (moment w ktorym house orientuje sie o zatorze
tluszczowym i ze nie jest w stanie pomoc kobiecie z amputowana noga)
natomiast konczy sie w 37:15 (w momencie w ktorym foreman otwiera drzwi
ambulansu juz na miejscu w szpitalu). Taki jakby ambient, chillout. Bede
wdzieczy jesli ktos zdola dojsc do tytolu tego utworu

ocenił(a) serial na 9
Kot_Kot

Tu są wszystkie odpowiedzi na wasze watpliwosci co do tego czy to halucynacja czy nie:
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,7903230,Final_6_serii_House_a__Produce ntka_zdradza_czy_to.html

fio3ek

Dzięki:)

<wciąż za krótki?>

ocenił(a) serial na 10
welcia874

Katie Jacobs potwierdziła, że będą kontynuować wątek związki i prawdopodobnie będzie to jeden z głównych wątków.
A Trzynastka się urywa na jakiś czas z serialu, bo aktorka grająca tą postać zaangażowała się w inne projekty. Będzie jeszcze na początku sezonu 7., a potem po angielsku zniknie usprawiedliwiając się chorobą huntingtona :)

użytkownik usunięty
welcia874

Nie martwcie się! Zacytuję House'a: "Ludzie się nie zmieniają"! Wydaje mi
się, że jeszcze długa droga przed House'm :)
Ach... I znowu trzeba czekać na nowy sezon ;)

ocenił(a) serial na 9
welcia874

A mi to zakończenie nie pasowało jakoś do całości...
O wiele bardziej byłem skłonny uwierzyć w ten motyw w poprzednim sezonie, tyle że tam to była halucynacja... tu nie...
I cały czas sie zastanawiałem, czy Cuddy aby nie udawała... żeby House'owi znowu się nie pogorszyło...

ocenił(a) serial na 9
Znawca_

Ale odcienk potrafi "dokopać", a to plus... chyba...
W każdym razie odcinek nie jest z tych komediowych...