Data emisji serialu 2004 - 2011? Czy to znaczy, że ten sezon jest ostatni? Na imdb.com nie ma daty końcowej, więc skąd ta informacja???
jeśli "jak na razie" i nie byłoby potwierdzonych informacji na temat zakończenia serialu to wydaje mi się, że weryfikator nie zaakceptowałby takiej kontrybucji
To ostatni sezon w ktorym mozemy zobaczyc Roberta Seana Leonarda, serialowego Wilsona. Pan Leonard potwierdzil plotki ze odchodzi z serialu i jego decyzja poki co jest nieodwolalna. Chce wrocic do pracy na Broadway'u. To pierwszy powod zakonczenia emisji.
Drugi: Nikt poza Hugh Lauriem nie ma podpisanego kontraktu. Za chwile maj. Do tej pory kontrakty byly podpisywane najpozniej do marca
Trzeci: Fox chce emitowac dalej House'a, ale nie chce dawac juz kasy na jego produkcje.
Czwarty: Serial nie przyciaga przed tv tylu widzow co dawniej. Wedlug mojej opinii nie ma sie co dziwic. Od szostego sezonu ( 5/21 odcinkow bylo dobrych) ten serial to jakas parodia i kicz. Nie tylko stracil dawny blask i klimat, ale stracil tez prawdziwa zagadke jaka posiadal.
Piaty: Po tylu latach scenarzystom koncza sie pomysly. Siodmy sezon dobiega konca.
Szosty: Zbyt mocno skupiono sie na emocjach House'a juz w szostym sezonie. Ten mdly watek ciagnieto caly szosty sezon, a teraz siodmy dobili Housem i Cuddy.
Siodmy: Zbyt malo Wilsona. A coraz czesciej jest tak, ze wciskaja jego watek na sile.
Osmy: Odcinki sa coraz bardziej bezsensowne by nie powiedziec, absurdalne.
Dziewiaty: House stracil swoja elokwencje, cieta riposte i genialny diagnostyczny geniusz.
Dziesiaty: Wyjatkowo dlugi i bardzo nudny watek z Amber Tamblin. Jej postac jest najbardziej nielubiana i wkurzajaca. Na dodatek nie jest lekarzem. Wiekszosc fanow jej nie znosi a na pozegnanie poswiecono jej caly bzdurny odcinek. Ktory przy ogladaniu byl tak nudny ze niemal ciagnal sie godzinami.
Pytałem o jakieś sprawdzone informacje, bo takie musiały być podane przy zgłaszaniu końcowej daty emisji serialu, a nie o powody do zakończenia
Rozumiem, ze oplaty licencyjnej za googla w tym roku nie oplaciles i przestalo ci dzialac?
Dowodow jest mnostwo. Wywiady, potwierdzone informacje, rozmowy z Leonardem. Jak nie bedzie Wilsona to nie tez House'a.
Tylko ze dowody sa w jezyku angielskim. Nikt nie broni ci poczytac.
Czy moze szukasz tez frajera ktory ci to przetlumaczy?
Rozumiem, że jesteś zielona w sprawach kontrybucji, pytałem o to skąd ta informacja na FW, bo imdb jest pierwszym źródłem na potwierdzenie, a tam cisza.
Nie udawaj wielkiego znawcy, pytałem grzecznie ale widzę, że chyba masz problemy ze sobą skoro wszystkich tylko opieprzasz na forach. Różne sposoby mają ludzie na dowartościowanie...
Szkoda by było żeby serial się już skonczył. Może ostatnie sezony nie dorównują tym pierwszym ale House jest zaje###ty.
Jak dla mnie to już to jest koniec housa . 7 sezonów starczy ,ale przydałby się nowy , podobny serial.
Przecież to nie może się ciągnąć jak moda na sukces czy klan :) wszystko ma swój koniec:) A im więcej odcinków tym będą coraz gorsze.
ooo, jeśli to prawda, to może się zmuszę do obejrzenia do końca, przynajmniej będę mógł powiedzieć "obejrzałem całego housa"
To ty musisz miec smutne zycie jesli obejrzenie calosci jakiegos serialu jest powodem do chwalenia sie.
Najlepsze seriale trwają krótko. Wg mnie, najlepszy dotychczas wyprodukowany serial w dziejach tv, "Ja Klaudiusz", miał zaledwie 12 odcinków.
Ale Klaudiusz to inna rzecz, po pierwsze na podstawie zamkniętej książki, po drugie była to ciągła historia a jedynym ograniczeniem opowieści był koniec odcinka. Serial typu House opiera się na schemacie, który aż się prosi o te ponad 100 epizodow.
Wiem:), ale jak to było zagrane i zgrane!. Zresztą po co szukać daleko, kiedy niektóre polskie seriale przewyższają o klasę zagraniczniaki, nawet jeśli opierają się na schemacie.
Chociażby Alternatywy 4, Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy, Pogranicze w ogniu, Czterdziestolatek itd. W nich nie ma drętwych ról, ani papierowych postaci.
Nie ma też niczego wybitnego, potrafimy czasem stworzyć dobre komedie czy historyczne ale nic niesamowitego co byłoby lepsze od tych zagranicznych
Jak będzie ósmy sezon to Wilson zniknie. Wynika to z tego że gra w teatrze na Brodwayu i nie ma nowego kontraktu. Ale Hugh ma kontrakt, chyba nie zerwą z nim go.
Będzie 8 sezon oto dowód :)
http://www.housemd.info.pl/news/2676/bedzie-8-sezon.html
Z nim nie mogą ;P Nie pozwolę.
A co do tematu to wątpię aby mieli zakończyć serial.Myślę, że jest zbyt wysoko w rankingu ( tam u nich) żeby go zakończyć ;)
Będzie ósmy sezon i bardzo dobrze!Nie podoba się to nie oglądać!Dla mnie ten serial może trwać cały czas, przynajmniej jest co oglądać.Mam w du*ie to że komuś się już to znudziło, krytykuje serial za niby niższy poziom,krytykuje serial za brak pomysłów.Pier*oli mnie to.Chcą kręcić niech kręcą , ja będę oglądał bo lubię ten serial i już.
Dziwne tylko ,że tak wielu krytyków się tu znalazło i "znawców" a w Polsce nie ma komu zrobić choć w 10% tak dobrego serialu jak House MD.