PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497935
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Podobny serial

ocenił(a) serial na 10

Witam, chciałem najpierw poszukać podobnego tematu, ale te około 108 stron mnie trochę odstraszyło.

Jaki znacie serial podobny do House? Nie chodzi mi o tematykę medyczną, ale wyjątkowość pod względem wyjątkowości.

Ze swojej strony powiem, że gdy szukałem takiego serialu zainteresował mnie Dexter, ale po pierwszym odcinku doszedłem do wniosku, że jest za ciężki.

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

Breaking Bad, a co do Dextera to bym jeszcze raz spróbował, bo to naprawdę świetny serial.

ocenił(a) serial na 10
theMedicalDoctor

Breaking Bad też próbowałem, ale zabrakło mi w nim wyjątkowość głównego bohatera, który mimo, że robi tą swoją metamfe, to nie jest jakąś mocno wybitną postacią. A w tych dwóch serialach zabrakło mi też swoistej dawki humoru.

użytkownik usunięty
AntonCzechow

Koleś, jeśli uważasz, że WW jest mniej "wybitny" niż House to chyba oglądaliśmy różne wersje obu seriali :P

Może weź się za Sherlocka, podobieństwa pomiędzy tym panem i doktorkiem są ogromne. Przy czym Sherlock jest lepszy, moim skromnym zdaniem ;)

Wolę House'a, ale Sherlocka też bardzo polecam. :)

MiLusiAP

hannibal, nowy sherlock, dexter, da vinci demons, breaking bad, the blacklist, the walking dead, spartacus czy tez nawet californication

ocenił(a) serial na 9
AntonCzechow

Spróbuj jeszcze raz podejść do BB. Ewolucja Waltera Whita jest godna uwagi, bo mało w popkulturze takich postaci. Fakt, humoru tam nie uświadczysz, ale to bardzo dobry dramat!

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

Hoży Doktorzy (Scrubs) - moim zdaniem bardzo dobry serial - dużo humoru, czasami też trochę dramaturgii i wiele morałów wypływających z życia bohaterów. Na początku jakoś mnie nie przekonał ale po 2 sezonach zmieniłem zdanie. W sumie całą serię obejrzałem 3 razy i na pewno jeszcze kiedyś do niej wrócę.
Co do Breaking Bad to mało w nim humoru ale szczególnie postacie drugoplanowe wyróżniają się silnym charakterem.

Greg_Kmk

kilka dni temu ogloszono ze bedzie tak jakby kontynuacja BB ale bedzie to Better Call Saul