PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498164
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Ostatnio zaczeły bardziej od filmów interesować mnie seriale/ I w związku z tym proponuję grę w której każdy podaje 3 najlepsze wg. niego seriale w kolejności od najlepszego.A więc ja zaczynam:
1. Spartakus- jako że bardzo lubie gladiatorów a serial opowiada głównie o nich i jest świetnie zrealizowany to bardzo mnie wciągnął
2.Opowieści z krypty- za świetny klimat i przez że przywołuje miłe wspomnienia
3.Dr House- za wkurzającego grega oraz ciekawe przypadki w medycynie

ocenił(a) serial na 10
Miedziany28

BEZ SENSU. Było już pełno takich tematów.

1. Smerfy
2. Muminki
3. Tabaluga

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

A zagram w tę grę którą osobiście nie nazwałabym grą ;).
1. House M.D. - za całokształt .
2. Tajemnice Smallville - za ciekawe akcje, i różnorodność odczuć przy oglądaniu.
3. Pingwiny z Madagaskaru :) - za króla Juliana .;)

ocenił(a) serial na 10
Skiti4

1. House- wiadomo za co :)
2. Nash Bridges - perfekcyjny serial.
3. Rzym - za niesamowity klimat Rzymu sprzed 2000 lat.

damian_filmweb

1. Ja, Klaudiusz - za rzetelność historyczną, doskonałą rolę Dereka Jacobiego i fantastyczny dubbing Stanisława Brejdyganta, za całokształt.
2. Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy - jak powyżej + doskonałe aktorstwo.
3. Dr House - za przełamanie stereotypów i stworzenie antybohatera + znakomity Hugh Laurie.

użytkownik usunięty
Miedziany28

1.Rockeffeler Plaza 30 - najlepszy serial komediowy, a nawet nie sitcom:)
2.Brzydula Betty - najoryginalniejszy serial ostatnich lat
3.Fullmetal Alchemist (Stalowy Alchemik) - jedyne anime, które polecam nie tylko fanom japońskich seriali kreskówkowych i mangi

ocenił(a) serial na 9

1. Dexter - świetny klimat i doskonała muzyka, żaden serial jeszcze tak mnie nie wciągnął jak pierwszy sezon Dextera
2. Supernatural - doskonałe aktorstwo i świetne połączenie humoru z fantastyką. Z sezonu na sezon serial jest co raz lepszy i serial ciągle się rozwija
3. Chuck - doskonałe połączenie dramatu, akcji i komedii. Idealny serial do obejrzenia po szkole lub pracy

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

1. Bezkonkurencyjny House oczywiście!
2. BrzydUla(chociaż się skończyła)
3.Licencja na wychowanie-wiem, niby taki denny, ale śmieszny:)

ocenił(a) serial na 10
Miedziany28

Prawda jest taka że nie da sie podać 3 seriali,więc podam więcej ale w kolejności od najlepszego (a przynajmniej postaram się)
1.Dexter - mroczny,śmieszny powalający
2.Lost - to już klasyka ,niepowtarzalny i wciągający
3.Supernatural - rozbraja mnie i bawi ,niepowtarzalny mimo tematyki tak popularnej
4.Heroes - coś co nie zdarza się co rok ,zakręcony pozytywnie
5.Bez Skazy - Nip/Tuck - wciągnął mnie niesamowicie aż żal że stacja go zakończyła ,super obsada
6.Mad Men - na początku myślałem że jeden z wielu ale pomysł fantastyczny i super zrealizowany
7.Przyjaciele - tego chyba nie muszę tłumaczyć ,uważam go osobiście za najlepszy serial komediowy
polecam również :
Californication ,Chuck ,True Blood ,Jerycho ,The Wire ,Oz ,Bones ,Entourage
A z nowości co może być hitem :
Boardwalk Empire ,The Event ,Chase

ocenił(a) serial na 8
Miedziany28

Rozumiem że chodzi o serialowy bum ostatniej 5-latki. Pierwsza seria Lost była dobra, Dowody zbrodni jak ktoś lubi policyjne, Californication bardzo oryginalny pomysł, w kategorii medycznych to House nie ma sobie równych (choć wiele lat temu Ostry dyżur robił na mnie wrażenie). O zgrozo w rankingach dotyczących seriali ostatnimi czasy mało kto uwzględnia takie klasyki jak Cudowne lata, MASH, Allo Allo, Twin Peaks, Star Trek, Na wariackich papierach ze świetną rolą Wilisa, MacGyver (może i kiczowaty ale wtedy to się świetnie oglądało). Miami Vice a później równie ciekawy Nash Bridges. Przystanek Alaska! I można tak długo wymieniać. Trudno też było by ustawiać je w jakiejś kolejności i nie da się podać tylko trzech. W kategorii animowanych np to dał bym The Simpsons, Futuramę i Wojownicze żółwie Ninja obok siebie:) Można podejść sentymentalnie - Bonanza i Zorro:))

dorianset

1. Dr House - za wszystko,poprostu uwielbiam i tyle :)
2. Przyjaciele - za to że zawsze poprawia mi humor.
3. Chirurdzy - lubię seriale medyczne,które jednocześnie pokazują zwyczajne życie lekarzy.

To tyle. Pewnie z rok temu dodałabym jeszcze Allo Allo ;)

użytkownik usunięty
SmallCrime

Serial "Chirurdzy" ukazuje jakieś życie lekarzy, ale na pewno nie zwyczajne.

użytkownik usunięty
Miedziany28

1. DR HOUSE
2.Zwariowany świat Malcolma
3.Skazany na śmierć