PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497958
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Nie można w kółko oglądać tego samego, więc twórcy musieli zmienić coś aby serial nadal był niezwykle interesujący. I oczywiście wyszło świetnie. Nie ma w ogóle starych osób, jest to pierwszy odcinek bez tradycyjnej czołówki, nie ma pacjenta z zagadką, a House się... zmienił.

Czyżby twórcy chcieli w szóstym sezonie trochę uczłowieczyć postać chamowatego doktora? Na pewno nie będzie on brał Vicodinu, skoro już się od uzależnił, i raczej po obejrzeniu pierwszego odcinka mogę stwierdzić, że nie będzie już tak często wykorzystywał Willsona, i może nareszcie zacznie traktować poważnie swoje uczucie do Cuddy.

Jak dla mnie odcinek fenomenalny, zaskakuje swą oryginalnością, świetnymi nowymi postaciami (dyrektor zakładu, wariaci, i nowa dziewczyna House'a - która bodajże grała w "Tożsamości Bourne'a"). Stawiam go w czołowej dziesiątce najlepszych odcinków serialu w ogóle i z czystym sumieniem wystawiam ocenę 10/10.

Teraz czekam na więcej. Ciekawe, czy poza House'm ktoś ze znanych już postaci się zmienił, i jak teraz będzie wyglądać praca mistrza ciętej riposty. Następny odcinek już (aż) za tydzień - nie mogę się doczekać.

PS: Jak można narzekać, że odcinek był za długi i być fanem House'a? Ja gdy go skończyłem oglądać chciałem, żeby zaraz zaczął się 2 odcinek... :D

ocenił(a) serial na 10
Juby_

a skąd wytrzasnąłeś ten odc?? jest już w internecie? podasz jakieś linki ? :)

ocenił(a) serial na 9
livhanna

Sorry, ale z choinki się urwałeś? Odcinek jest dostępny w internecie od co najmniej miesiąca.

użytkownik usunięty
Juby_

{cytat}nie będzie już tak często wykorzystywał Willsona{/cytat}
Mam nadzieję, że nie pozbędą się go na dobre. Spoko z niego gość. Bardzo go lubię. Mam nawet w klasie kolegę który jest do niego podobny i też na niego wołam Willson :P

ocenił(a) serial na 10

własnie jestem po obejrzeniu 1 odcinka 6 serii. czułam się jakbym oglądała jakis film. nie chodzi mi tu nawet o to ze ten odcinek trwał 1,5h ale o samą fabułę;) Zdziwiłam się, że House az tak sie zmienił w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 8
Juby_

Fakt, wyszła z tego namiastka filmu, tylko...Momentami przypomina "Lot nad kukułczym gniazdem".

ocenił(a) serial na 8
Juby_

Witam mam pytanie czy w którymś odcinku jakiegoś sezonu ciągnięta jest tematyka leczenia housa, bo ten odcinek przypadł mi do gustu bardzo i chciał bym żeby to jakoś pociągnęli rozwinęli ??

ocenił(a) serial na 10
janczerwiec1986

W kolejnym odcinku gdzie House bawi się w kucharza jest rozmowa z dyrektorem tego szpitala nie wiem czy Cie to satysfakcjonuje. Dalej nie wiem bo jeszcze nie widziałem.
Pozdrawiam