PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498164
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

SKANDAL!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 5

Kto mi powie co ten serial robi na pierwszym miejscu? oglądałem 4 odcinki i serial jest beznadziejny. Co odcinek ten`sam schemat i te sztuczne gadki housea a z lekarskiego punktu widzenia mimo że lekarzem nie jestem to kupa śmiechu. I to jak House wpada na diagnozę zawsze na koniec buhahaha. Bez obrazy, ale wolę ostry dyżur.

ocenił(a) serial na 9
Vincenzo

ktoś kiedyś powiedział bardzo mądre słowa - z gustami jest jak z dupą...
każdy ma swoją... może niektórzy powinni wziąć sobie to do siebie - bez obrazy

Vincenzo

Nikt nikomu nie narzuca konieczności oglądania czegokolwiek, ani głosowania tak, czy inaczej. Jak coś tak Cię mierzi, to unikaj tego. Twoje oburzenie jestem w stanie zrozumieć, bo tak jak każdy też mam swoje sympatie i antypatie. Ja jednak uwielbiam House'a, mimo że bywa schematyczny. Takich tekstów i szermierki słownej jak u Gregorego próżno szukać w innych serialach.

ocenił(a) serial na 8
Vincenzo

Widzisz tobie się nie podoba, a milionom innych ludzi owszem, jak dla mnie jest niezrozumiałe co Dexter robi wysoko w rankingu, bo dla mnie to on jest słaby, ale jak komuś się podoba, to nie będę negował tego przecież ;)

Vincenzo

Jak dla mnie serial jest dobry bo ogólnie lubie nietypowych bohaterów jak House, takich w rodzju inteligenta i cynika pozbawionego wyższych emocji. Właściwie racja że ten jego genisz jest troszke denerwujący ale z przyjemnością oglądam serial i śmieję sie z zagrywek Housa.

Madame_Moquerie

Ja uwielbiam zarówno House'a jak i Dextera, więc cieszę się że są na szczycie listy. Mnie boli tylko to, że takie seriale jak Zagubieni albo PrisonB też są na niej wysoko, a np. absolutnie rewelacyjne Sześć stóp pod ziemią zleciało przez ostatnie tygodnie o kilkadziesiąt miejsc w dół.

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

o gustach się nie dyskutuje dla mnie ten serial jest genialny mimo że jest moze i schematyczny ale ja tak na to nie patrzę w każdym serialu jest inna choroba inna historia i zawsze można się dowiedzieć czegoś ciekawego z medycyny no i ja w Housie najbardziej lubię ich prywatne sprawy niż wszystkie te badania chorób i dla mnie ten serial jest genialny

Vincenzo

Zgadzam się, serial jest dość schematyczny, ale mimo to uwielbiam go. Postawa, zachowanie głównego bohatera sprawia, że ten serial jest inny niż wszystkie. Większość jest zachwycona, ale rozumiem, że nie każdemu House M.D. przypadnie do gustu. Jeżeli ktoś chce obejrzeć serial o innej formule to polecam Grey's Anatomy, który także jest bardzo dobry.

ocenił(a) serial na 10
Vincenzo

nie okłamujmy się niektóre in vitro nie są udane np. ten co zaczął temat.
i sami sobie zgotowaliście ten los będąc przeciw aborcji... na ostrym dyżurze to ty powinieneś być. Denerwujące są takie osoby które uważają że mają prawo kwestionować opinie innych,

tomasynek

ale riposta...... godna pudziana

ocenił(a) serial na 10
Vincenzo

to że ten serial utrzymuje się od bardzo dawna na pierwszym miejscu to chyba o czymś świadczy, gdyby rzeczywiście był taki denny jak piszesz to nikt by się nim nie zachwycał a zachwyca się każdy bo serial jest kapitalny i jak najbardziej zasługuje na swoja wysoką ocenę, pozdro:)

ocenił(a) serial na 10
Vincenzo

nie oglądasz od początku to sie nie wypowiadaj, pewnie jesteś fanem posranego prison break czy cos w tym stylu.. zal mi cie ;/

ocenił(a) serial na 10
Vincenzo

twn serial jest zajebisty i szkoda,że spadł na drugie. Zasługuje na pierwsze miejsce... ;]

ocenił(a) serial na 4
Vincenzo

A ja sie zgadzam z Vicenzo....serial jest poprostu śmieszny. I teraz mnei pewnie wszyscy zjadą za tą opinie ale śmieszne jest ta ciągła paplanina Hausa...on gada i gada i gada i gada.....no i te jego diagnozy :| Wyglada to jak pójście do wróżki. Hause patrzy na pacjenta.....gada gada gada i gada bezsensu....i nagle "ma Pan chora wątrobe".....przynajmniej by spojrzał na jakieś badania...ale nieeeee....wspaniały wszechwiedzący House po jednym spojrzeniu na pacjenta wie co mu jest. Śmiech na sali. Nierealne w życiu. Dlaczego ja idąc do lekarza dostaje sterte skierowań na badania. No widocznie nie trafiłam na Dr.Housa...

ocenił(a) serial na 10
Romy

House uwierz mi przeglada badania, historie choroby itd. BTW jakbys zobaczyl troche wiecej odcinkow to bys wiedzial ze pacjenci zanim trafia do Housea najczesciej wczesniej trafiaja na inne oddzialy gdzie robi sie im badania. Poza tym asystenci Housea robia czesto podstawowe badania zanim w ogole pacjent zostanie "przedstawiony" dla Gregorego. Jeszcze inna sprawa to taka ze dr House oraz jego 3ej asystenci pracuja na oddziale diagnostycznym, na ktory trafiaja naprawde trudne przypadki. Srednio maja 1-2 pacjentow na tydzien co przeciez w porownaniu z Ostrym dyzurem czy OIOMem jest liczba bardzo znikoma.
Poza tym serial ten jest tak genialny poniewaz opiera sie wlasnie na osobie Gregorego Housa, (sam tytul o czyms tez swiadczy) jego monologach, dialogach itd. Jest to serial medyczny ktory jednoczesnie nim nie jest co tez jest swietne. Mila odmiana po ER czy Greys Anatomy.
Odnosnie schematow to nie da sie ich uniknac. Wiekszosc seriali na tym sie opiera (Monk, CSI, Numb3rs). Z reszta schematycznosc Housea odeszla bardzo na bok wraz z ostatnim odcinkiem 2 sezonu. Nie wiem co przyniesie 4 seria ale poki co to obecnie nadawana w TVP2 3 rozni sie diametralnie od poprzednich.

Ps. Nie znam drugiego serialu w ktorym glowny bohater jednym zdaniem rozbawialby mnie az tak. A jest tych zdan na prawde wiele.

ocenił(a) serial na 10
Hord

ten film to nie tylko badania i leczenie ludzi. Ten serial porusza dużo bardziej głębsze rzeczy i ukazuje psychologie człowieka. Każdy odcinek posiada morał podany nie wprost, wynikający z całej fabuły. To nie serial dla popcorniarzy, to twór dla ludzi chcących zobaczyć coś więcej niż klany ż jak żygi, czy facia uciekającego przez 3 sezony z więzienia. A przy tym uczy. Mimo wszystko choroby, objawy to jak sobie z nimi radzą mogą się kiedyś przydać w życiu. Np .przypadek gościa, który żeby nie palić zaczął rzuć gumy. itd. itp. Postać House w porównaniu do płaskich innych bohaterów jest wielowymiarowa, to człowiek, żyje. Jego kreacja nie na darmo zgarnia złote globy.

Komuś się może nie podobać, ale nie może nazywać tego tworu gównem, a tym bardziej żadąć jego usunięcia z top list itd. Bo nie jednostka dedycuje.

Redgard

Słaby produkt patriotycznej ameryki... nic więcej... smutna hisrotyjka (1/10)
opowiedziana w tendencyjny sposób, takich produkcji są setki..tutaj dano nam znaną postać i odrazu wielki szum...

pmp2811

może nie jeden.... dla mnie osiem, siedem. moja siostra wystawia oceny a ja komentuję :(

Romy

Kojarzysz ,, Sherlock Holmes" ?

ocenił(a) serial na 10
Vincenzo

Vincenzo kupa śmiechu to jest to co lekarze robią w Polsce.

ocenił(a) serial na 10
Redgard

a przepraszam "lekarze", bo prawdziwych lekarzy to u nas może jest z 20%

Vincenzo

ja jestem na 4 sezonie obecnie leci na platformie N serial, rewelacyjny choć nie można wierzyć we wszystko co tam pokazane z punktu widzenia medycyny, bo jak widzę że robią gastroskopie albo kolonoskopie u osoby którą niedawno przyjęli do szpitala to się śmieje :) wiadomo ze gastro robi się na czczo, nie można nic jeść na 12 godzin przed zabiegiem a, przy kolonoskopii nie je się przez dwa dni i przyjmuje środki przeczyszczające, ale to tylko serial po za tym i kilkoma innymi niedociągnięciami prezentuje się rewelacyjnie jeszcze dobrym serialem są Chirurdzy ale tam nie ma takiego humoru no i ciętych ripost Dr Housa.

ocenił(a) serial na 10
dYDelf

Greys Anatomy posiada swoje poczucie humoru i swietna Mirande Bailey. House ma Gregorego kt tak jak to swietnie okreslil Redgard - zyje! Ciekawostka o kt pewnie wszyscy wiedza jest to ze byc moze zeby nie postawa Hugha Laurie kt postanowil na maksa sie wczuc w role w pierwszych odcinkach (uwazal ze zagra tylko pare epizodow) to Greg nigdy niebylby taki jaki jest :D
BTW obejrzyjcie sobie Lesna Gore ;]

Vincenzo

jesteś żałosny... jeżeli liczyłeś na to że na tym miejscu znajdzie się "M jak miłość" to przestań żyć złudzeniami. House jest świetny i to że tobie się bardziej podoba ostry dyżur, nie oznacza że wszystkim ma się podobać i od razu zajmować pierwsze miejsce...