Można od czasu do czasu zobaczyć odcinek , lub dwa ale nie potrafił bym śledzić sezon po sezonie . 1 miejsce jest troche dziwne zawyżone ale to tylko moja opinia . Widocznie takie są gusta .
Ja tak samo. Jest to jeden z najlepszych seriali, ale według mnie powinien być trochę niżej w rankingu. Ale cieszę, że wyprzedza aktualnie o jakieś 30 miejsc Chirurgów:)
Jest takim fenomenem głównie za sprawą postaci House'a i genialnej gry Hugh Lauriego. Ale nie tylko. Jak dla mnie ten serial to przede wszystkim dobra obsada, poza Lauriem świetnie spisuje się Robert Sean Leonard, bardzo dobrze gra Jennifer Morrison i Anne Dudek choć jej już nie ma, dobrze grają Peter Jacobson, Olivia Wilde i Omar Epps jak ma dobry dzień, ostatnio taki miał w 17 odcinku 6 sezonu gdzie nie rozwalił i całkiem niezła reszta obsady, pacjenci również w większości odgrywani są dobrze i realistycznie. Dalej przez pierwsze 4 sezony ten serial jest po prostu idealny, genialny pod każdym względem, teraz troszkę się zepsuł w sezonach 5 i 6 ale to nadal dobry serial. Znakomite przypadki medyczne których rozwiązywanie niejednokrotnie trzyma w napięciu jak niejeden thriller, znakomicie zarysowane charaktery postaci, wątki psychologiczne i filozoficzne, najlepsza ścieżka dialogowa jaką kiedykolwiek słyszałem i to że serial ma w sobie mnóstwo prawd życiowych które można wykorzystywać każdego dnia i które na prawdę się sprawdzają. To wszystko sprawia że dla mnie jest to serial wyjątkowy i zasługujący na 1 miejsce w rankingu
Nie ma żadnego fenomenu. Serial jest popularny bo nie wzbudza żadnych kontrowersji. Główny bohater "jeździ" każdemu ostrymi textami, ale w gruncie rzeczy to dobry człowiek. Dodajmy do tego dogodną porę emisji i już wiadomo skąd pierwsze miejsce w rankingu. Serial mogę porównać do Lost, czyli "od uwielbienia do wynudzenia"