PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498099
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Kurde wiecie ... ja bardzo lubię oglądać Housa ze względu na poczucie humoru, cięty język, ale każdy zapewne zauważył, że każdy odcinek jest taki sam.Mieszkałam 1,5 roku za granicą i nie miałam możliwości oglądania każdego odcinka i niedawno zmobilizowałam się. Usiadłam i oglądałam codziennie po 6-8 odcinków i zauważyłam, że odcinek Zaczyna się od "zagadki", którą nigdy Gregory się nie interesuje bo wydaje mu się za mało interesująca. Później jest jednak zmiana zdania bo pacjent, np. krwawi z nosa...:) Zaczynają się spekulacje między lekarzami, badania i za każdym razem błędna diagnoza. Jednakże po rezygnacji i bezradności całego zespołu, Gregory dostaje olśnienia po zażyciu pigułek i rozmowie z Wilsonem... międzyczasie sprzecza sie z Cuddy i innymi ...

Agnies1991

zapomniałam jeszcze dodać, ze ostatnio także wróciłam do serialu ranczo i w 5. sezonie jest ciekawy odcinek pt. "DR> WEZÓŁ". Jest on świetna karykaturą housa!

ocenił(a) serial na 9
Agnies1991

masz racje;) jak stawiają na początku jakąś diagnoze to znaczy ze jest błędna bo jeszcze duzo czasu do konca odcinka. Serial przpomina troche CSI kryminalne zagadki tylko ze nie kryminalne tylko medyczne ;)

ocenił(a) serial na 10
Agnies1991

Bo taki był zamiar tego odcinka !

ocenił(a) serial na 10
Agnies1991

Ale to tak dla podniesienia emocji jest.Bo chyba nikt by nie chciał żeby odcinek trwał 5 czy 10 minut?(Musieli coś zrobić żeby to przedłużyć)

ocenił(a) serial na 10
Agnies1991

Serial jest wspaniały.Super obsada,fabułą i w ogóle.Dałem 10/10.:)

ocenił(a) serial na 10
Agnies1991

To chyba oglądasz inny serial, nie jednokrotnie sam House wybiera sprawy, a to ze nie raz po jakieś rozmowie wpada na pomysł chodzi że często na diagnozę wpada z czystego przypadku.

rafib1975

ale zawsze jest to po rozmowie z kimś. mi raczej chodziło o schemat całego odcinka. proponuję obejrzeć po kilka odcinków jednego dni i zobaczysz o czym mówię. Oglądając Housa raz w tygodniu nie jesteśmy tego w stanie stwierdzić.

ocenił(a) serial na 10
Agnies1991

zawsze oglądałem po kilka odcinków na raz prócz siódmej i teraz ósmej serii, z reguły po 3-4 na raz.

ocenił(a) serial na 7
Agnies1991

praktycznie każdy serial tego pokroju ma swój jakiś tam schemat :P U Housa jes taki :P i tylko kilka odcinków się wyróżnia :P ja uwielbiałam serial do czasu :P teraz jest nudny :P wiec zmieniłam ocene na 7/10 :P bo niestety nie utrzymał się na wysokim poziomie :P Nawet scenariusze do odcinków w 7 sezonie nie są już oryginalne :P połowa z nich to jest wzięta z jakiś filmów :P a 8 sezon to już wogóle porażka :P ja oglądam i nie moge sie doczekać kiedy te nudy się skończą :P ale skoro obejrzałam już tyle to i obejrze całą 8 serie :P

Agnies1991

Wow, gratuluję sherlocku.
Dodaj jeszcze że każdy odcinek kończy się takimi samymi napisami!
Skandal.

A na poważnie, każdy serial w mniejszym lub większym stopniu taki jest.
Seriale medyczne i kryminalne z definicji są bardziej schematyczne bo niby co mieliby robić?
Ile można wymyślić różnych sposobów na rozpoczęcie odcinka (dziwi mnie że jeszcze scenarzyści mają pomysły na nowych pacjentów).
Poza tym w 8 seriach była masa odcinków "wyjątkowych" (np. pobyt w psychiatryku, więzienie, odcinek z perspektywy Cuddy gdy House miał bodajże kilku pacjentów).