PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498164
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Zakładam ten temat bo w wśród społeczeństwa rzeczywistego jak i internetowego czuję się jak swego rodzaju "rodzynek". Mianowicie chodzi mi o to, że bardzo lubię i wręcz jestem fanem każdego z wyżej wymienionych przeze mnie seriali, ale zauważyłem, że jak ktoś lubi House'a to już Chirurgów nie, i odwrotnie. Jak ktoś lubi Skazanego to nie lubi Lostów i odwrotnie (wiem, że inny gatunek filmów, ale o to właśnie chodzi). Ktoś lubi LOST, czyli tematykę dramatu i S-Fi to już nie przepada za Chirurgami bo to obyczajowy i tak można zmieniać te kombinację. Tyle już wysłuchałem jak i przeczytałem kłótni na temat tych seriali, że normalnie tracę wiarę, w to, że mogą się one podobać komuś wszystkie na raz. Mi się jednak właśnie podobają i stąd ten temat. Ale do sedna - Czy jest ktoś kto wystawia tym wszystkim 4 serialom ocenę co najmniej 8, czyli bardzo dobry lub więcej? Niech napiszę każdy kto wystawił ocenę 8 lub więcej jednocześnie serialom LOST, Chirurdzy, Skazany na Śmierć, Dr House. Czekam i mam nadzieję, że ktoś się znajdzie. Chcę zobaczyć po prostu czy dużo jest takich osób. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
Dances_with_Life

Lost 8/10
House 8/10
Skazany 10/10
Chirurdzy 6/10

ocenił(a) serial na 10
SzOpMaN

Skazanego na śmierć aktualnie nie oglądam bo mam inne rzeczy na głowie ale pamiętam że czasem oglądałem w TV i bardzo mi się podobał i za kilka miesięcy zresztą mam się za ten serial wziąć. Zagubionych oglądnąłem na razie 1 sezon i daję 9+ a Housa uwielbiam dla mnie najlepszy serial i oczywiście 10. Chirurgów raczej nie oglądam czasem na nich trafiłem w telewizji ale nie zaciekawił mnie ten serial. Z medycznych lubie tylko Housa bo tam się bardziej skupiają na medycynie a nie jakichś melodramatycznych bzdetach

Joker_27

Czyli jak na razie potwierdza się moja teza...

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

Skazanego i lostów oglądałem (skazanego wszystkie odc)i mogę powiedzieć że pod koniec robi się denerwujący, ale w końcu się skończył i bardzo dobrze PB 7/10, Lost był za długi, pierwsze sezony trzymające w napięciu a później flaki z olejem i dlatego tylko 6/10, Chirurgów oglądam w tv i lubię ten serial więc 8/10 no a co do House to oglądam na bieżąco i w przeciwieństwie do niektórych trzyma poziom ocena 10/10

ocenił(a) serial na 8
jacek0016

LOST, Skazany na Smierć- nie jestem fanką, nie przepadam, nie oglądam
Dr House, Chirurdzy- Uwielbiam:) Chirurgów rzadko oglądam, ale są świetni, a House to po prosu House:)

The_Slayer

House, Grey's Anatomy i obowiązkowo Bones!

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

W Chirurgach jestem dopiero w trakcie 2 sezonu, ale narazie mi się bardzo podoba. To tej Twojej listy dodał bym jeszcze Dexter'a i Supernatural.

I trochę dziwi mnie Twój dylemat - że powinieneś nie lubić jednego serialu gdy Ci się podoba drugi. Bo w sumie tak to napisałeś. Wszystko jest kwestią gustu. Ja lubie seriale, wiele ich oglądam, nawet nie chce mi się wymieniać. I nie widzę czemu miały by się "gryźć" gusta między nimi - każdy ma swoją fabułę i każdy jest inny.

ocenił(a) serial na 8
frycha_1988

LOST MASAKRA NAJLEPSZY SERIAL :D i własnie 5 sezon póki co najlepszy i nie ciagnie sie wcale jak flaki z olejem. Chyba jedyny serial przy którym zbierałem szczenę z podłogi ;D

House również kozak chociaż to zupełnie inne seriale.( jednak musze przyznać ze coraz mniej zaczyna ciekawić XD)

Prison to tylko sezon 1(FANTASTYCZNY) i 2 reszta to tragedia;/ ten serial ciagneli maksymalnie i zje*bali go... tego dodatkowego odcinka nie byłem w stanie nawet do konca obejrzec po połowie dałem sobie spokój.

Chirurgów nie ogladam XD

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Lost - oglądałam 3 pierwsze sezony i jakoś przynudził mnie ten serial (może jak obejrze kolejne 3 zmienie zdanie- dlatego nie oceniałam )
Grey's Anathomy (8/10) - oglądam od czasu do czasu, i bardzo lubię ten serial
Prison Break (8/10) - Obejrzałam całość ( 4 sezon tylko człowieka denerwował:/ a ostatnie dwa odcinki poprostu masakra:/ )
M.D.House (10/10)- wprost uwielbiam :D
no i goraco polecam ci serial BONES !!! rewelacja :D

ania234

No za Bones będę się właśnie niedługo brał. Mam nadzieję, że będą fajne. Co do wypowiedzi frychy to chyba źle mnie zrozumiałeś. Napisałem to jak widzą to inni ludzie (większość) według mnie, a to różnica bo ja tak nie uważam.

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Skazany na Śmierć - słabe, LOST - jeszcze gorsze, Chirurdzy - mogą być,
House - kapitalny serial 10/10

Lecz jest jeden wielki i kultowy serial - FRIENDS!!!

2903

Hmm mnie to najwyraźniej nie dotyczy, bo lubię i House'a i Grey's anatomy i Bones i Skazanego, może tego ostatniego troche mniej, ale i tak ;)

2903

Dla mnie osobiście Friends to jeden z najgorszych seriali na świecie. Jest tak denny, pusty i w ogóle nie śmieszny, do tego przewidywalny do bólu, chyba żaden inny film/serial nie działa mi tak na nerwy jak właśnie Przyjaciele, normalnie mdłości dostaje jak widzę ten serial. Bez obrazy oczywiście, wypowiadam się o serialu, a nie o Tobie, jeśli Ci się podoba to ja to szanuje. Mi jednak kompletnie się on nie podoba i nie chodzi, że jest pierwszy w rankingu bo mam gdzieś ranking, ale po prostu fatalny on jest dla mnie.

Dances_with_Life

Friends to kultowy, kapitalny, najlepszy itp. serial, ja np. nie lubię LOST
(wręcz nienawidzę), SnS nie oglądałem, a reszta jest ok.

ocenił(a) serial na 6
Dances_with_Life

Jedyne seriale które lubię:

The Sopranos 10/10
Kojak 10/10
Detektyw Monk 10/10
Dr House 10/10

ocenił(a) serial na 9
Dances_with_Life

Nienawidze Skazanego i Lost !! blee ;//
Chirurgów lubie, ale House wielbie normalnie ;d;d

Farrokh

Wie ktoś może ile ma być sezonów Dr House? 6 to będzie ostatni czy mają w planach następne? Bardzo mnie to ciekawi a nigdzie nie mogę znaleźć info o tym. Jak ktoś wie to niech da znać.

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Lost - jak ktoś wcześniej ujął trafnie - też zbieram po każdym odcinku szczękę z podłogi,
House - jak dla mnie jest świetny 10/10
Skazany... Oglądałam pierwszą serię i naprawdę mi się serial podobał. Nie zabrałam się póki co do oglądania następnych...
Chirurdzy - nie oglądałam, nie oceniam.

Ja jeszcze dorzucę Herosów (każdy lubi coś innego - wiem, że wielu osobom się nie podoba, ale mi bardzo, szczególnie, że czwarta seria jest lepsza w stosunku do poprzedniej serii ;])

ocenił(a) serial na 10
Ewc1ol

Tak Herosi obowiązkowo bo jak dotąd bardzo ciekawy, trochę denerwowało jak często mówili(Noah i Claire)- czy ty to rozumiesz - tak ja to rozumiem i tak w kółko ale teraz jest już lepiej.
PRZYJACIELE - najlepszy ze wszystkich, jak go oglądałem to było coś tak często się nie śmiałem przy żadnym innym, więc nie ma sobie równych

oczywiście najlepiej się ogląda seriale po kolei i bez reklam bo inaczej to nie polecam szczególnie Przyjaciół

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Skazany na Śmierć 5/10
kiedyś oglądałam skazanego, ale mi się znudził.
LOST 0/10
jak dla mnie, to beznadzieja.
Chirurdzy 8/10
spoko serial.
Dr.House 10/10
House najlepszy !.

ocenił(a) serial na 10
electroxmonster

Skazany 11/10 - ten serial mnie po prostu rozwalił, tak ciekawego i zaskakującego filmu jeszcze w zyciu nie widziałem... ja wiem, ze wiekszosc to "Bajka" .. wiadomo to nie Bourne xD ale naprawdę... tak mnie wciągnął, że przez 2dni siedzialem w domu (weekend) i ogladalem calymi dniami 2 sezony.. potem gdy skonczyły sie odcinki, trzeba było czekać aż tydzien na nowy odcinek... przez te 7dni nie raz nie dwa obgadywałem z kolegą co bedzie w następnym czy cos... do jednego odcinka to wymyśliliśmy chyba z 20rozwiązan jak sie on skonczy.. i zadne rozwiązanie nasze nie było podobnego do oryginalu :D

co do lost:
Obejrzałem 1sezon - no troche mi sie nie podoba taki klimat "wyspy" ale serial wydawał sie ciekawy (wciągał nawet, ale powoli) kolega obiecał ze 2sezon bedzie lepszy.. lecz niestety jakos z braku czasu nie doszedłem do niego (ogólem dałbym 6tke)

Chirurdzy - nie oglądałem (brak czasu)

Dr.House - oglądam cały czas, serial bardzo wciąa mimo tego ze w kółko niby jest to samo :) (tak jak to niektórzy mówią)
p.s ktoś ^wyzej napisał:
"jednak musze przyznać ze coraz mniej zaczyna ciekawić XD)"
Ehm skooro tak piszesz tzn ze ogólem znudził cie serial.. i nie wystawisz mu 10/10... wlasnie kolego chodzi o to ze 6sezon jest jeszcze ciekawszy.. bo nie jest taki jak poprzednie ;] !

Dances_with_Life

1. skazany na śmierć mój ulubiony serial
2. dr.house
chirurgów i lost nie oglądam

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Dr-House 9
LOST-8
Chirurdzy-8
Skazany na śmierć-5

ocenił(a) serial na 3
Dances_with_Life

1. Supernatural 10
2. Dexter 9
4. Ghost Whisperer 7
...
Dr House 4

Dances_with_Life

House i Grey's Anatomy - oba oceniam 10/10. House'a uważam za najlepszy
serial jaki widziałem, ale Grey's Anatomy to też świetna produkcja, a poza
tym jest o wiele bardziej wciągająca. Oprócz tego bardzo chętnie oglądam
"Co ludzie powiedzą", ale serial ten podoba się tylko tym ludziom, którzy
lubią taki rodzaj humoru. Nie oglądam Lost ani Prison Break, więc nie będę
się o nich wypowiadał.

użytkownik usunięty
Dances_with_Life

ogólnie Zagubieni i Skazany zaczęli robić się nudni i przestałam oglądać, ale te medyczne seriale są fantastyczne ;DD i jak na razie mi się nie nudzą !!

ocenił(a) serial na 8

Lost - zdecydowanie najlepszy serial jaki w życiu widziałem, idealny pod mój gust ... jak dla mnie jest on poza jakąkolwiek skalą, abym mógł go ocenić ;] choć oczywiście jak wszystko co ludzkie, nie jest bez błędów
Skazany na śmierć - fenomenalny 1szy sezon .. i na tyle wg mnie było tutaj fabuły, niestety serial ten stał się ofiarą własnej popularności, przez co niestety wymyślali kolejne, coraz to słabsze sezony, całościowo 7,5/10
Chirurdzy - oglądałem swego czasu na polsacie, początkowo byłem wręcz zachwycony i stałem się nawet fanem tego serialu (wydawał mi się dużo lepszy Ostrego Dyżuru), ale z odcinka na odcinek było coraz słabiej, ciekawej medycyny było coraz mniej, za to mdłych wątków uczuciowych tylko przybywało, do tego stopnia, że nie wytrzymałem i porzuciłem dalsze oglądanie :], w sumie widziałem ponad 20 odcinków i z nich ocena to zawyżane 7/10
House - serial bardzo dobry, wycisnął chyba maximum z tak skostniałego, anty-odkrywczego i oblatanego tematu jakim może być serial medyczny. Świetna postać doktorka, a może nie tyle o samego niego chodzi jak o aktora, który się w niego wcielił. Jest humorystycznie, jest zagadkowo, są ciekawe zmiany napięcia, interesujące postacie drugoplanowe, ale jest też niestety na wskroś schematycznie ;/ Grubo ponad 100 odcinków wg tego samego wzoru niestety potrafi znużyć ;/ Serial być może zasługuję na top 1, ale tylko w kategorii seriali, w których można sobie oglądać odcinki wybiórczo i w przypadkowej kolejności. Zastanawiam się ile sezonów z niego wycisną (7, może 8, a może jeszcze więcej :] ). Póki co 8,5/10 (może lekko zawyżone, ale co tam :P )

ocenił(a) serial na 10
Dances_with_Life

Niewiem co jest z rónymi luzdzmi ale top prawda o czym piszesz , faktycznie inni kategorycznie trzymaj sie jednego serialu np. chirurdzy a drudzy na nich najezdzaja bo wola zagubionych .
Ja lubie wszystkie gatunki filmów seriali no i jezeli znajdzie sie taki który nie przypadł mi do gustu albo wogole nie komentuje i nie wchodze na dane forum albo kulturalnie prowadze dialog pisamny z ulubiencami nie mojego gatunku filmu .Wiec apeluje do innych o to aby byli grzeczni dla innych osób które nie lubią waszego serialu czy filmu pozdrawiam z szacunkiem ja stawiam powyzej 8

Dances_with_Life

Jak ktoś kiedyś powiedział: ,,Pomysł na House'a skończył się na 4 sezonie, hajs i omotani fani się nie skończyli" nie pamiętam czy na necie czy któryś z kumpli. Na każdy serial pomysł się kończy, Skazany wspaniale wykorzystał czas i zmieścił się w linii, no może oprócz 3 seonu. Zagubieni - mój ulubiony serial wniósł powiew świeżości, czwarty sezon był nudny jednak nowi scenarzyści wnieśli parę ciekawych pomysłów, i trochę zamieszania. Chirurgów lubię, nic ponadto. Polecam jeszcze manka soprano the wire friendsów itp. i tede :)