PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497935
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Spadek oceny

ocenił(a) serial na 9

Nie tak dawno na tą produkcję była moda jak na aktualnie breaking bad, wszyscy się podniecali, a
serial był w samej topce na filmwebie. Co się stało? Serial się skończył? Skończył, ale ocena
spadła po zakończeniu.
Do czego zmierzam? A co do tego, że ludzie oceniający te seriale kierują się modą, nie własną
opinią. Oczywiście nie mowa o wszystkich, ale o sporej części która zaważa o tej ocenie. Ktoś
powie, przecież wyszły w ten czas lepsze seriale. Może wyszły, ale House zaczęły wyprzedzać nawet
seriale które wyszły na antenę wcześniej sporo od niego,które przypomnę, były daleko za nim w
rankingach.
Jak sądzicie, Breaking Bad, Gra o tron, Detektyw - te seriale czeka ten sam los?

ocenił(a) serial na 10
wisnia1892

Tak samo prędzej, czy później wyjdzie coś nowego. Choć z Grą może być ciężko.

ocenił(a) serial na 9
rafib1975

Tyle, że house spadł rankingu za seriale które powstały wcześniej od niego.
Gra o tron jest wyjątkowa, wielkość uniwersum i brak nietykalnego bohatera są wyznacznikami, jednak scenarzyści średnio się popisali, jeśli chodzi o nieprzewidywalność.

ocenił(a) serial na 10
wisnia1892

Szczerze to mi nie przeszkadza, że spadł przez to nie podoba mi się mniej. A tobie?
Nie wiem czy wiesz ale od dawna jest wojna miedzy liderami i w serialach i w filmach. Są "idioci" którzy zakładają w ciul kont tylko by zniżyć lub powiększyć punktacje.
Sory za pisownie ale promily robią swoje.

ocenił(a) serial na 9
rafib1975

Oczywiście, że mi nie przeszkadza.
Taką zagwozdkę sobie zadałem patrząc na ranking seriali w poszukiwaniu czegoś nowego i postanowiłem zasięgnąć opinii innych.

ocenił(a) serial na 7
wisnia1892

House spadł, bo dwa ostatnie sezony, szczególnie 8 były po prostu żenujące, a porównywanie BB do Housa nie ma najmniejszego sensu, doktorek w żaden sposób nie umywa się do chemika, nie ta klasa.

ocenił(a) serial na 9
miko1356

Ocena spadła już po emisji ostatniego sezonu i dlatego o tym piszę.
Co takiego genialnego wszyscy piszą w Breaking Bad? Obejrzałem 5 sezonów, wciągnęło mnie trochę i tyle, fajnie było obejrzeć. Jeden genialny aktor, kilku fajnych, historia średnia, ale fajny klimat. Dla mnie dr house jest lepszy

ocenił(a) serial na 7
wisnia1892

http :// filmowelowy .blox . pl/2013/12/Sympatia-do-Pana-Whitea-cz-1 . html
http :// filmowelowy . blox . pl/2013/12/Sympatia-do-Pana-Whitea-cz-2 . html
Fantastyczny artykuł/recenzja na temat Breaking Bad, jeśli chcesz, to możesz przeczytać, może wpłynie trochę na Twój pogląd (usuń spacje).

ocenił(a) serial na 9
miko1356

Przeczytam na pewno, jednak wątpię by coś wpłynęło na moją ocenę. Serial jest jak dla mnie 9/10, jeden z najlepszych i kładę go obok takich produkcji jak fullmetal alchemist brotherhood, death note, czy też true detective. Poziom wyżej stoją dla mnie tylko house of cards i gra o tron. To dla jasności, że nie hejtuję. Co do tekstu to przeczytam wieczorem i się wypowiem.

wisnia1892

Mnie Breaking w ogóle nie zainteresował, ale może nie dałam mu szansy? Po prostu pierwsze wrażenie było negatywne.

wisnia1892

To jak z zakochaniem, najpierw motylki, amorki i różowe klapki na oczach, a po jakimś czasie (kiedy chemikalia w mózgu opadną) rzeczywistość.

wisnia1892

Myślę, że to, że ocena spadła po zakończeniu serialu nie ma znaczenia, bo w dobie internetu ludzie oglądają online wszystkie seriale, a nawet chętniej te zakończone, bo nie muszą czekać na wyjście nowych odcinków. Problemem House'a jest właśnie przewidywalność. Na początku wzbudził zachwyt, bo był czymś nowym, można powiedzieć, że kryminałem medycznym i zakończenie za każdym razem było zaskakujące. Problem jednak w tym, że można tak obejrzeć 2 sezony, 3 czy 4 ewentualnie, ale 8, które ma House. Poza tym, jeśli ktoś obejrzy cały serial za jednym razem, to będzie się kierował emocjami, jakie odczuwał podczas oglądania ostatnich odcinków, które mogły przynieść zawód, a nie tych pierwszych, kiedy czuł podniecenie.

ocenił(a) serial na 9
Courtney__

Możesz mieć sporo racji, dla mnie pierwsze sezony to było zdecydowane 10, jednak szybko poziom spadł, jak w wielu innych serialach typu Dexter.
Trafna uwaga z oglądaniem online.