Jako że TVP2 będzie w czwartek(chyba co 2 tygodnie) emitować będzie mecze pucharu UEFA Dr House nie będzie emitowany. Cóż... Kibice(m.in. ja.. Mimo że uwielbiam ten serial) tez muszą czymś żyć.
Lubię oglądać mecze piłki nożnej, ale kurczątko nie kosztem mojego ulubionego serialu! Nie dość, że puszczą raz w tygodniu jeden odcinek, to jeszcze teraz przerwy w emitowaniu i karm się tym człowieku. Yhh... Buu... :(
Jestem fankąHausa od grudnia .Dzięki powtórce w AXN zaliczyłam cały I sezon .Drugi oglądam w TVP i zaskoczenie .W przyszłym tygodniu dziura .....Napisałam do TVP , żeby przesunęli program bez zmiany ramówki .Wielbiciele obejrzą bez względu na godzinę a śpiochy powinny zostać poinformowane o zmienionym czasie emisji.CIEKAWE CO ODPISZĄ .
Dodałam TVP drugą uwagę o cenzurze .W odcinku Akceptacja II sezonu obcięli końcówkę sceny pijaństwa Hausa .Czyżby chcieli być poprawni politycznie ? W wiadomościach przynajmniej raz w miesiącu sami ogłaszają podobne sensacje. Wprawdzie w USA też ta scena nie przeszła bez komentarzy , ale została wyemitowana w całości.Jestem przeziębiona siedzę trzeci dzień w domu i jakoś zebrało mnie na pisanie.
Postać ma genialny szkielet ,wspaniałą wręcz genialną interpretację Aktora oraz cudowne dialogi i same uwagi Hausa .
Niestety tłumaczenie na AXN jest więcej jak niechlujne.Woła o pomstę.
W internecie nawet ukuto hasło houseizm i jest to rewelacyjne.Po obejrzeniu trzeciego odcinka z wypiekami wyszłam z pokoju i na środku korytarz zorientowałam się ,że kuleję.......potęga kunsztu aktorskiego Pana Laurie , który sam w sobie poza wzrostem jest nieciekawy ale jako House jest najwspanialszym mężczyzną na Świecie.Naprawdę Aktor jest idealcy do roli pa pa
A wiecie moze jaki tytuł nosił odcinek emitowany w ostatni czwartek (27. III.2008) na tvp 2 ?
W ostatnim numerze telewizyjnego dodatku "Dziennika" w jednym z artykułów podana jest informacja, że TVP właśnie zrezygnowała z Dr House...czy to jest potwierdzona wiadomość? Chyba się potnę, nie mam AXN... ;-)
nie chcę nikogo dołować ale nie tylko za tydzień ale także za dwa tygodnie będzie mecz... :( jestem świeżo upieczoną...... fanką! ;) dlatego strasznie mnie zasmuciła ta wiadomość... ja również przeczytałam w gazecie że tvp zrezygnowała z emisji ale mam nadzieję, że tylko na czas tych rozgrywek piłki... pozdrawiam
Więc tak , dostałam odpowiedź z TVP bardzo szybko .Spróbuję zamieścić korespondencję ale nie wiem jak ją przenieść ze skrzynki pocztowej /może ktoś pomoże .
Odpowiedż brzmi Hause ma dwa tygodnie urlopu ze względu na piłkę potem emisja będzie wznowiona.
Mam propozycję stare niemodne hasło Wielbiciele Hausa łączmy się ,możemy trochę powojujemy .pa
Ja tam się nie martwię, bo ma być drugi sezon na AXN. Bez łaski, i jeszcze trzy razy w tygodniu.
oh ja przeżywam inna przerwe...tą spowodowana strajkiem scenarzystów....mam juz obejrzane wszystkie wyemitowane odcinki 4 sezonu:):) czyli 12 sztuk:P a teraz tylko odkreslac w kalendarzu do 28 kwietnia:D musze powiedziec ze Mr Laurie nie traci formy jego House to majstersztyk...:)i jak któras tu wspomniala stworzyl bohatera ktory jest nowa lepsza definicja ciacha:D
Ps. odnosnie lektorów...to ja jestem pod wrazeniem tego ze sa w stanie nadazyc za aktorami rzucajac terminami ktorymi mogliby straszyc na zajeciach z emisji głosu:D .....ale aleeee no własnie!Ja ogladam od roku z napisami....i korzystajac z okazji serdecznie pozdrawiam tłumaczy , którzy w pocie czoła nie zważajac na trud i znój tlumacza je w rekordowym tempie jednego dnia:D buzka:*
w ciagu jednego dnia? :) ja takich chyba nie zrobilem, ale w imieniu tlumaczy dziekuje :)
ano:) jeden dzien od pojawienia sie angielskich....<aby dookreslic> co jest naprawde moim zdaniem tempem rekordowym. Pozdrawiam Pana:)
Pan to mój ojciec ;) Ja mam 21 lat, pozdrawiam Ciebie oraz wszystkich fanów House'a :) Kolejny odcinek już niebawem, a jak da rade to napisy zrobię jeszcze szybciej :)
Cześć mam pytanie czy na fakcie polega informacja , że Laurie podpisał zgodę na następne trzy sezony.Ja oglądam W TVP iAXN więc nie jestem tak do Przodu jak Ty ale muszę czekać .Gdzie zdobyć trzeci i czwarty sezon
pozdrawiam Linka
1)ja sciagam przez DC, wiec wiaze sie to z przyjeciem pewnej strategii;)<scianieciem programu, trudnej konfiguracji itd>nie wiem jak sprawa wyglada na torrentach.
2)Nic takiego nie slyszalam, żeby Laurie podpisywal takie "cuś" ale wiem na pewno ze czwarty sezon bedzie mocno poszatkowany. nie wiem jak rozwiaza sprawe przerwy wakacyjnej, bo wszystko przez strajk sie troszku skomplikowalo. Polecam blog watchinghouse.com jeśli cokolwiek dzieje sie w sprawie serialu, aktorów itd zawsze ląduje tam (stronka po angielsku ale mysle że to jest do przeskoczenia) przypuszczam ze polskie "house md fora" opiera sie wlasnie na tym blogu i nieocenionym TV guide:P
3)Jestesmy w takim razie w podobnym wieku. Ja 22 lata:P A ten "Pan" to było z uprzejmości i szacunku:)co do napisów myśle,że uszczesliwisz duzo wiecej osob w ten sposob:D
4)w zwiazku z owa nieszczena przerwa w emisji House'a, nadrabiam zaleglosci w ogladaniu "Grey's Anatomy", przekonując sie jeszcze raz ze drażni mnie osoba Meredith Grey:D a coraz bardziej brakuje tam szalonej Kate Walsh jako Addison ( która btw przeszla na wlasny show: private Practice......ktory notabene nie jest juz tak wciagający). tak wiec na nowo zanurzam sie w swiat serialowych weteranow:D Moze to nuda...a moze proba ucieczki od pisania pracy dyplomowej:P
serdecznie pzodrawiam :) (przepraszam ze sie rozpisalam, ale jakos tak...:)