PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Ulubiony odcinek?

użytkownik usunięty

Ja mam pare
1. Ten z wypadkiem autobusowym, House niepamieta co sie stalo, potem sie okazalo ze Amber umiera, oba te odcinki bardzo mnie poruszyly. - sezon 4
2. Pogrzeb Ojczyma House'a - sezon 5
3. Smierc Kartner'a - sezon 5
4. Pobyt House'a w szpitalu psychiatrycznym

ocenił(a) serial na 10

Ostatni, gdy House "umiera" i odcinek z drugiego sezonu, gdy zostaje postrzelony.

użytkownik usunięty
ada1_2

Niezyje? Szczerze mowiac nieogladam odkad obsada sie zmienila po wyjsciu ze szpitala Mayfield :P Jak umarl?

ocenił(a) serial na 10

"umiera" bo przeżył (nie bez powodu jest to w cudzysłowie)

Oczywiście House`s Head i Wilson`s Heart. Dwuodcinkowa historia. To ta, którą dałeś na 1. miejsce. Bezkonkurencyjna. Nie znam osoby, która by jej nie wskazała jako najlepszą. To skończone arcydzieło.

ocenił(a) serial na 9
kendo777

cały czwarty sezon to arcydzieło

użytkownik usunięty
kendo777

wlasnie dlatego nie bez powodu dalem je na pierwsze miejsce, tez uwazam ze to bezkonkurencyjna historia .

ocenił(a) serial na 10

Niedawno obejrzałem House'a całego ponownie, więc ku potomności opiszę moje ulubione odcinki (kolejność wg. występowania):
Finał 1 sezonu
2x21 Euphoria (2) - pierwszy poważny dramat w serialu, chory szybko umiera i boleśnie, a Forman się od niego zaraził.
4x15,16 Wilson's Heart i House Head- przez wielu słusznie nazywane najlepszymi odcinkami House'a i świetnym finałem 4 sezonu, tu nie ma co opowiadać.
5x24 Both Sides Now - Finał 5 sezonu, pełen wariacji i bardzo mocnego zakończenia. (spoiler : House wariuje)
6x01 Broken odcinek spec. - House w psychiatryku. Końcowa scena z podkładem Seven Days Mile The Frames pozostanie najbardziej zapamiętaną sceną w serialu przeze mnie.
6x10 The Down Low - gangsterzy plus House udający geja. Połączenie świetnego przypadku i akcji poza nim, wzorcowy typowy odcinek House'a.
6x21 Help Me - świetny klimat, House i ciężko ranna pacjentka plus finał na który czekało wielu. (spoiler : start związku z Cuddy)
7x15 Bombshell - pełen dobrego humoru odcinek z dramatyczną końcówką, mistrzowsko zagraną wręcz (spoiler - rozstanie z Cuddy)

Te odcinki w serialu oceniłem na 10, choć oczywiście jest też mnóstwo odcinków, które dostały ode mnie 9, a są na prawdę świetne. House jest dla mnie tak dobrym serialem, że nie potrafię wymienić ulubionego odcinka jako jednego :)