Cześć, odpuszczałem sobie ten serial ale każdy mi go polecał, jako że nadszedł okres wakacyjny mam trochę wolnego czasu to opłaca się zacząć oglądać serial?
Jestem teraz po 2 odc i nie wciągnął mnie na tyle aby być przekonanym w 100% dlatego pytam osoby które doszły do 8 sezonu
Warto poświęcić czas czy nie ?:)
warto, warto. Chocby dla dialogów. Osobiscie mysle, że mozesz zacząć od 4 sezonu. Pierwsze 3 tez sa warte uwagi, ale mozna je obejrzec potem. Osobiście znam 8 sezonów, przecietnie ogladałam je po kilka razy. Moja główna mysl- zabawne, ciekawe, intrygujace...
Najlepsze były właśnie trzy pierwsze sezony, no do piątego powiedzmy. Potem było już tylko odcinanie kuponów, niestety.
Warto! Początkowo oglądałem w telewizji przypadkowe odcinki i miałem wrażenie, że każdy jest taki sam, tylko bohaterowie na trzecim planie się zmieniają (inny pacjent do zdiagnozowania). Ale taka jest w zasadzie tylko część pierwszego sezonu. Już w drugim akcja koncentruje się w większym stopniu na bohaterach. Im dalej, tym lepiej, jeśli, oczywiście, ktoś lubi śledzić, jak rozwijają się bohaterowie i relacje między nimi. No i będzie Trzynastka. Ostatnie dwa to w zasadzie House w roli głównej, a przypadki, którymi się zajmuje, w ogóle przestają mieć jakiekolwiek znaczenie (przynajmniej ja to tak zapamiętałem).
Czasami są dłużyzny i gdyby skrócić serial o 2 sezony, to byłby idealny, ale i tak warto obejrzeć.