PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499421
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Premierowy odcinek został zatytułowany "Twenty Vicodin".

ocenił(a) serial na 10
house90

Sam tytuł jest dość zagadkowy, bo nawiązuje do vicodinu. Może scenarzyści zwrócą nam starego House'a z sezonów 1-5.

ocenił(a) serial na 10
house90

Hm...sezony mi się podobały, ale nie oglądałam 7 sezonu ;o moim zdaniem 6 jest trochę naciagany, potem będzie taka ,,moda a sukces'' a Cudy jest najlepsza <3

ocenił(a) serial na 8
Wikuu

Zgadzam się że 6 sezon jest naciaany i jest to najgorszy sezon. Ale polecam 7.. może nie jest tak kozacki jak pierwsze trzy ale jest całkiem dobry i na pewno lepszy od 6... a jak się kończy... uh

ocenił(a) serial na 10
house90

taak! stary House był najlepszy!

ocenił(a) serial na 9
Scatebra123

tak stary house z sezonów 1-4 był najlepszy potem juz coraz mniej mi sie podobał ale jakos mimo to nie chce zeby się kończył

użytkownik usunięty
house90

Fajny tytuł ciekawy doczekać się nie mogę odcinka.

ocenił(a) serial na 10
house90

Cos takiego znalazłem o nowej serii. UWAGA możliwy spoiler - "Wiemy, że będzie się działo, bo pisaliśmy o tym, że House trafi za kratki. O tym, że pozna tam pewną lekarkę, graną przez Odette Annable, też co nieco skrobnęliśmy. "

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

Tak po cichu liczę że może obejrzymy odcinek który będzie opowiadał o przeszłości Grega.

ocenił(a) serial na 8
house90

Znalazłam coś również o nowej serii. Na stronie poświęconej serialą i filmą. UWAGA SPOILER
''Teraz wiemy już oficjalnie, że będzię to aż... 12 miesięcy później. Czyli fabuła przeskoczy o rok do przodu! - Dlatego zdecydowaliśmy się ruszyć o rok do przodu, ponieważ wszystko w serialu się zmieniło. I to zmieniło się w sposób dramatyczny - wspomina David Shore.''
Wie ktoś czy cały sezon ósmy będzie z więzienia, ile odcinków będzie mieć ósmy sezon i czy to już ostani sezon czy są jeszcze nadzieję na dzięwiąty sezon ?

Sympatyczna_01

Na pewno cały sezon nie będzie z więzienia.Scenarzyści dali to dla odmiany i zaciekawienia widzów,więc góra 2-3 odcinki w więzieni a może tylko jeden.Coś jak początek 6 sezonu(z psychiatrykiem)lub 3 sezonu(z sprawną nogą House'a).Niepotwierdzone info tylko moje przepuszczenia.Przeskok o rok czyli pewnie końcówka odsiadki.Choć sam wolał bym żeby więzienie było przez 4 odcinki.Sezon 8 zacznie się trochę później więc pewnie mniej odcinków.Chcą go zrobić z pompą,grupą nowych aktorów i na pewno będzie się dużo działo.Liczę że będzie na poziomie 4(najlepszemu jak dotąd)sezonu.
Po 6 i 7 sezonie według wielu osób poziom serialu spadł jak i również oglądalność.Ostatnio nie mówią że 9 sezonu może nie być przed Hugh Laurie ale podają inne powody,sądzę że głównego aktora przekonali do jeszcze jednego sezonu.Sprawa jest taka szef Foxa nie mówi ani tak ani nie.Decyzja o tym czy będą dalsze sezonu podejmą późną jesienią.David Shore jest wielkim optymistą,przytoczę jego wypowiedz.
"FOX chce kolejnego sezonu, fani chcą kolejnego sezonu, Universal Media Studios też chce kolejnego sezonu, więc wszystko powinno być dobrze. Ale jeśli ósmy sezon miałby być ostatnim, chciałbym widzieć o tym, szybciej niż później, by móc serial godnie zakończyć"
Ale jak FOX się wycofa to Universal Media Studios może sprzedać innej stacji.4 miesiące i wszystko będzie jasne.

kamilx98

Ciekawi mnie tytuł bo House po rozstaniu z Cuddy znowu bierze Vicodin i myślę że w więzieniu nie dostawał by takiego leku przeciwbólowego.

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Właśnie, House raczej nie dostanie vicodinu w więzieniu, dlatego sądzę, że dopuści się jakiegoś oszustwa i tak właśnie pozna Odette Annable, która być może będzie tam lekarką. Przyłapie go na podkradaniu, nie wyda, ale w zamian za to House będzie musiał ją przyjąć do zespołu, kiedy powróci do szpitala.

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Uwaga spoiler!!!
David Shore, twórca Dr. Housa zapewnia, że nowa seria tchnie życie w powoli wypalający się serial. Po niespodziewanym odejściu Lisy Edelstein najbardziej zrzędliwy i złośliwy lekarz świata znów skupi się na swojej pracy i oczywiście- na sobie. Shore nie ukrywa że po wydarzeniach z finału 7 sezonu Gregory długo nie zabawi na wolności. Nie pomoże mu nawet ucieczka do ciepłych krajów. Będzie musiał ponieść karę i spędzi w więzieniu kilka miesięcy! W międzyczasie w szpitalu w Princeton Plainsboro po odejściu Lisy powstanie wakat na stanowisku dyrektora. David nie chce zdradzić kto zostanie następcą.- To wymagająca i podstępna rola od samego początku. Nie chcieliśmy zastępować Lisy, więc nowym szefem zostanie ktoś, kogo House zna osobiście- wyznaje Shore. My bierzemy pod uwagę trzy kandydatury: Jamesa Wilsona(Robert Sean Leonard), jego byłą żonę Sam Carr(Cynthia Watros) i dobroczyńcę szpitala Edwarda Voglera(Chi McBride).

W 8 sezonie szeregi zespołu diagnostycznego zasili Charlyne Yi. Postać grana przez Charlyne pojawi się dopiero w 2 odcinku nowej serii. Twórcy postanowili wykorzystać jej talent komediowy.

użytkownik usunięty
kamilx98

"Fani chcą kolejnego sezonu"??? O ile się nie mylę, na każdym forum dotyczącym 8 sezonu ludzie piszą, że mają nadzieję, że ten będzie ostatni, że nie chcą już więcej. Zastanawiam się, wśród kogo oni przeprowadzali badania, które wykazały, że fani chcą 9 sezonu...

ocenił(a) serial na 10

Też się dziwię. Może fani w USA chcą 9 sezonu. Dochodzą do nas sprzeczne informacje.

użytkownik usunięty
house90

Ach, ci Amerykanie... Czyżby chcieli kolejnej "Mody na sukces"?

ocenił(a) serial na 10

Liczy się kasa przede wszystkim i komercja.

ocenił(a) serial na 9
rafib1975

Co prawdopodobnie skończy się tak samo jak z kobietą poznaną przez House'a w psychiatryku. Schematy....

ocenił(a) serial na 10
SzalonyChemik

Hugh Laurie o dziewiątym sezonie serialu
Gwiazdor serialu "Dr House", Hugh Laurie, twierdzi, że pogłoski o zakończeniu produkcji są nieco przesadzone.
- Nikt nie uderzył pięścią w stół i powiedział do cholery to już ostatni raz! Mam przeczucie, że dopiero w lutym wszyscy dowiemy się, czy to jest coś, co będziemy ciągnąć dalej, czy już nie. - tłumaczy 52-letni aktor w jednym z ostatnich wywiadów.

Niedawno w mediach pojawiły się informacje, jakoby Laurie chciał zrezygnować ze swojej najsłynniejszej roli i skupić się na swojej karierze muzycznej. Jednak aktor ciągle jest zainteresowany postacią Gregory’ego House’a i wierzy, że decyzja o ewentualnym kontynuowaniu serialu i stworzeniu dziewiątego sezonu, leży w gestii tylko i wyłącznie producentów.

- Sieć telewizyjna i studio ciągle tworzą swoje wyliczenia, plany i koncepcje. Nie wiadomo co się stanie. Czasy są ciężkie, a seriale dramatycznie drogie - kończy najpopularniejszy obecnie serialowy lekarz. Ósmy sezon serialu "Dr House", pojawi się w amrykańskiej telewizji 3 października.

ocenił(a) serial na 9
house90

Moim zdaniem najlepsze sezony to 3-4. AOj tam oj tam niech kręcą nawet do 10 sezonu... mi to nie przeszkadza. ;)

ocenił(a) serial na 10
camelflo

Dla mnie też by mógł serial trwać do 10 sezonu, tylko z taką formułą jak w pierwszych sezonach.

house90

Mnie najbardziej dziwi to że,nie udało im się znaleźć dobrej zastępczyni na 13(chodzi o Masters).Była nudną nieudaną kopią Cameron z przesadnymi poglądami,dziwnie ubierającą się.A w sezonie 4 wymyśli tyle dobrych postaci którzy zasługiwali na tą pracę.I jak powtórzą się tak samo marne nowe postacie jak Masters to ciężko o dobry sezon.Ta babka w okularach która ma dołączyć do teamu w 8 sezonie nie zapowiada się za dobrze ale zobaczymy.Nowa dziewczyna House,jeszcze bardziej nie wiadomo czego się spodziewać,ale wyjaśni to już ten pierwszy odcinek.

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Scenarzyści mogli przywrócić jakąś postać z sezonu 4. Dużo było ciekawych osób.

ocenił(a) serial na 10
house90

Macie jakieś przypuszczenia co do wątku małżeństwa House'a ? Tzn. tej babki z którą się ożenił zeby dostała zieloną kartę. Osobiście sadzę że może się kilka razy na widzeniu w więzieniu pokaże i tyle... Ale wszystko jest możliwe.

house90

Dobry pomysł. Osobiście chętnie bym zobaczył tego starego faceta właśnie z czwartego sezonu.

house90

A ja chętnie zobaczyłabym detektywa Trittera.

ocenił(a) serial na 9
camelflo

ja po obejrzeniu 7 sezonu jestem zadowolony i jeśli 8 seria bedzie taka jak druga połowa 7 serii to z niecierpliwościa czekam na 9 a nawet 10 sezon ale 10 sezon to jest mało prawdopodobny

QuarteQ1

Ja też zobaczył bym siwego w 8 sezonie.

ocenił(a) serial na 9
house90

Mi się nie podobał wątek próby stworzenia szczęśliwego związku z Cuddy. Wolałam te ich gierki i podrywy na teksty. To było znaczniej przyjemniejsze do oglądania, niż House i Cuddy jako szczęśliwa rodzinka jedząca kolację przy stole.

ocenił(a) serial na 10
endless_life

Ten wątek też mi się nie podobał. House nie pasuje do roli ojca i partnera. Ich gierki i wzajemne odgryanie się było the best.

ocenił(a) serial na 10
house90

Co do postaci, ja też jestem za powrotem kogoś z czwartego sezonu - najchętniej "Big Love" - był jedną z ciekawszy postaci ze wszystkich sezonów. Miał swój charakter i morale, był wierzący, ale nie denerwował tak, jak Masters.

ocenił(a) serial na 10
BrokenStrings

Z 4 sezonu to pamiętam
Bliźniaczki
Tego dziadka, który nie był lekarzem, a wiedzę miał z książek
Gburka- tak House mówił na niego

house90

Zespół House będzie miał 6 osób,jeśli będzie jeszcze 13.Mam nadzieje że nie będą już house'a shipować z nikim.Jestem bardzo ciekawy co nam zafundują w tym 8 sezonie po dwóch dużo słabszych sezonach(6-7).

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Myślę że po przejściach z Cuddy odpuszczą Gregowi kolejny miłość. Nie zdziwiłbym się gdyby House sprowadzął sobie panienki, ale tak przelotnie.

house90

Jeżeli znowu znajdą Hałsowi jakąś miłość to przestanę to oglądać. Już z Cuddy było mdło.

house90

Znany jest nawet tytuł 3 odcinka. Wszystko wskazuje na to, że szefem szpitala zostanie Wilson. Ale to się zaczyna robić zbyt wydumane. Niby dlaczego Cuddy miałaby odejść ze stanowiska szefa? Ile szalonych przygód może przeżywać facet po pięćdziesiątce?

ocenił(a) serial na 8
bemol33

bemol33 - Jak się nazywa trzeci odcinek ósmego sezonu ?

Sympatyczna_01

"Charity Case"

ocenił(a) serial na 8
house90

Dobra, kto chce zapowiedź ?
http://www.thehousefan.com/view/1446/house-md-8x01-twenty-vicodin-promo-01/

ocenił(a) serial na 10
Wzol

To mi coś przypomina. Na początku szóstego sezonu House też siedział pod zamknięciem.

ocenił(a) serial na 10
house90

http://www.filmtok.pl/Sensacyjna-zapowiedz-8-sezonu-Doktora-Housea-PROMO-a20106

house90

http://www.spoilertv.com/2011/08/house-episode-801-twenty-vicodin-sneak.html
Sneak Peek "twenty vicodin"

Tytuły odcinków:

8x01 "Twenty Vicodin" (3 października 2011)
8x02 "Transplant"" (10 października 2011)
8x03 "Charity Case" (17 października 2011)
8x04 "Risky Business

Będą 22 odcinki.

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Właśnie patrze na emisję 7 sezonu House i SZOK!!!
8 wrzesień godz. 22.40
Chyba kogoś popie****iło z taką godziną emisji.

ocenił(a) serial na 9
house90

Cóż pozostaje obejrzec na DVD lub na komputerze...:)

ocenił(a) serial na 10
house90

Melinda: Jakieś informacje o Housie?

Ausiello: Rozmawiałem nawet z twórcą serii Davidem Shore wczorajszej nocy na Fox Fall TV i zapewnił mnie, że nie ma konkretnych planów co do Chase'a, granego przez Jesse Spencera i Jessici, granej przez Odette Annable. Przyznał jednak, że "świetnie razem wyglądają". Z innych wiadomości, Shore zdradził, że pojawienie się gościnnie Wentwort Millera będzie grubszą sprawą wraz z "problemami finansowymi" oddziału House'a.