nie wiem jak to jest, że niemal wszystkie mi się podobają i choć większości z nich nie znałam, ani ich wykonawców, to teraz sa dla mnie number one i chyba na długo zostaną
Oli nie o to chodziło ;). Napisała przecież, że nie znała tytułów i wykonawców tych piosenek - czas przeszły, czyli teraz pewnie je zna.
Większość z tych kawałków jest bardzo znana.Wiele z nich to stare utwory,wykonywane w różnych aranżacjach przez różnych wykonawców. Przeważnie kojarzy się ich tytuł lub urywek tekstu. Ale z wykonawcą jest zawsze problem.
Te nowe często są wykonywane przez artystów raczej nie znanych w Polsce.Część przewinęła się już w jakiś filmach lub nawet reklamach. Dlatego kojarzymy melodie lub fragmenty tekstu.
Takich naprawdę nowych utworów (w sensie nie znanych mi wcześniej) jest niewiele. Ale ja mam lekkiego świra na tym punkcie.
nikkasu, masz rację, bo jakaś część tych utworów była w mojej pamięci. Teraz dzięki serialowi odkrywam od nowa, te kiedyś już słyszane i te, których nigdy nie słyszałam.
I ciesze się jak dziecko, bo mam czego słuchać :). Nie jestem fanką komercyjnej muzy, którą klepią w radio. Wyszukuję informacji o wykonawcach i o innych ich utworach. Chyba tez mam już lekkiego kręćka :).
http://odsiebie.com/profil/William.html?dir=162787
nie wiem, czy tak można, ale tutaj znajdziesz wszystko:) Po lewej stronie masz resztę (z innych sezonów). Miłego słuchania!!;))
bardzo dziękuję :))) fajnie, że tez na spokojnie i w miłej atmosferze można sobie popisać z ludźmi na filmwebie.