PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497935
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

jak House może być na 1 miejscu kiedy taki genialny serial jak Twin Peaks jest dopiero na 11. nie zrozumcie mnie źle Doktor Dom to świetny serial, który zasługuje na miejsce w pierwszej 20 ale pierwsze miejsce na podium to lekka przesada.

użytkownik usunięty
Gangster

U mnie byłby może w pierwszej dziesiątce. Na pierwsze miejsce dałabym pewnie "Cudowne lata". "Miasteczko Twin peaks" - też dobry serial.

Ja też nie wiem ,co House robi na 1 miejscu. To jest tylko tymczasowy fenomen. Na 1 miejsce zasługują wg mnie ''Przyjaciele'' ,chociażby dlatego ,że to jest kultowy serial ,który istnieje na antenie od dłuższego czasu,pomimo tego ,że emisja zakończyła się w 2004 r. Ludzie go uwielbiają.

ocenił(a) serial na 10
lemontree10

House serial o wiele poważniejszy (ale i komedia) to tylko tymczasowy fenomen a komedyjka (bardzo popularna i dobra) nie.
Zresztą House i Przyjaciól dzielą już tylko 3 sezony (7 już tuż za rogiem.

użytkownik usunięty
Gangster

House md rządzi jak macie z tym problem to już nie moja sprawa hehe

użytkownik usunięty
Gangster

nie zrozumcie mnie źle Doktor Dom to świetny serial, który zasługuje na miejsce... pierwsze

Gangster

lemontree10 chyba masz rację. to musi być tymczasowy fenomen.
paulina_traumerin to Ty chyba jeszcze mało seriali w życiu widziałaś.

ocenił(a) serial na 9
Gangster

Co robi House na 1 miejscu? JEST!

Jak dam nie na pewno wolę ten serial, niż jakiś, którego nike oglądałem, lub nie lobie. Zresztą u mnie tylko 2 seriale oceniam na 10/10 - Dr House i Przyjaciele, ewidentnie jeszcze mógłby ich wyprzedzać w rankingu mini serial Kompania braci. ;)

Zresztą co wy przykładacie taką wagę do tego rankingu, przecież i tak jest on manipulowany tysiącami kont widm?

ocenił(a) serial na 10
Gangster

6 Sezonów, ale to tymczasowy fenoment.
Przez ile sezonów serial musi być popularny aby nie był uznany za tymczasowy?

serialkiller1990

do serialkiller1990 : no i co z tego ,ze 6 sezonów ? Pewnie po zakończeniu emisji tego serialu ,po jakimś czasie ludzie o nim zapomną ,bo to nie jest serial z tego gatunku ,ze można oglądać go cały czas - to nie ''Friends''.
Poza tym co odcinek jest praktycznie ten sam schemat ,House zawsze znajdzie wyjście z sytuacji ,bo on jest najlepszy..no proszę Was .. ..
Nie twierdzę ,ze to zły serial ,bo można popatrzeć ,ale wg mnie nie jest żadną rewelacją...a na pewno już nie dałabym go na 1 miejsce w rankingu.

ocenił(a) serial na 10
lemontree10

Coś się tych Przyjaciół czepił. Przyznaję serial super sam oceniam na 9/10 a na razie jestem na 3 sezonie ale nie uważam by był lepszy od House'a. Że nie da się oglądać cały czas, Z Archiwum X, Soprano, Six Feet Under, Twin Peaks i całej reszty kultowych seriali też nie da się oglądać cały czas. Bo nikt nie będzie co chwilę oglądać Z Archiwum X po parę razy jeden odcinek. Za to takie seriale jak Friends, Married with Children czy tam inne komediowe można sobie w każdej chwili włączyć jakiś odcinek tak na poprawę humoru, żeby się pośmiać.

użytkownik usunięty
Gangster

Może i mało, co nie zmienia faktu, że dla mnie serial zasługuje na pierwsze miejsce, bo:
1. Lubię seriale medyczne
2. Lubię sarkazm i ironię
3. Dr House ma osobowość, powiedziałabym magnetyczną.
Oceniam, jak mi się podoba.

ocenił(a) serial na 9

Joker_27 - "Przyjaciele" są jak dla mnie na równi z House'm. Piąty sezon dopiero rozkręca serial (i jest zdecydowanie najlepszy). Aż 7 odcinków z tego sezonu dostaje u mnie 10/10, a ogólna średnia moich ocen tego sezonu to aż 9,08 (żaden sezon House'a, nie ma u mnie tak wysokiej średniej - najwyższą ma trzeci: 9,04 przy 8 dziesiątkach)!

"Poza tym co odcinek jest praktycznie ten sam schemat ,House zawsze znajdzie wyjście z sytuacji ,bo on jest najlepszy..no proszę Was "

Widać właśnie, że nie oglądałeś całego serialu. W każdym sezonie znajdują się wybrane odcinki poza schematem. Poza tym nie liczą się jak dla mnie w tym serialu aż tak przypadki medyczne, ale relacje między House'm i jego przyjaciółmi. I za to znajduje się na 1 miejscu we wszystkich rankingach, bo pod tym względem jest genialny! ;)

ocenił(a) serial na 10
Juby_

No ja nie wiem ile by u mnie poszczególne sezony miały bo dopiero niedawno zacząłem oceniać poszczególne odcinki. Na pewno największą średnią u House'a i pewnie ze wszystkich jak dotąd obejrzanych sezonów miałby 4 sezon House'a. Zakładam że byłoby to co najmniej 9,20. Przyjaciele nie wiem, sezon 1 ma u mnie 8/10, sezon 2 9/10 a sezon 3 po 10 odcinkach 7/10. Świetny serial ale jak dla mnie do House'a mu daleko

ocenił(a) serial na 3
Gangster

A co z Bundymi? Są 100x lepsi od Domka.

ocenił(a) serial na 9
Gangster

Bo to jest tak:
Gdyby "Przyjaciele", "Miasteczko Twim Peaks", "Dexter" czy tam jakiś inny serial był na 1 miejscu ludzie buntowaliby się (przykładowo!): "Dlaczego taki genialny serial jak "Dr. House" (czy tam jakiś inny) jest dopiero na takim i takim miejscu?!".

Każdy lubi co lubi. Kto lubi House'a daje mu dychę (chociaż MOIM ZDANIEM na tę ocenę nie zasługuje), a kto House'a nie lubi daje mu dużo mniej od dychy (co MOIM ZDANIEM też jest błędem, bo House to serial dobry, ale nie najlepszy).

A więc najlepiej nic nie mówić na to jaki serial jest na miejscu 1. Bo miejsca pierwszego być raczej nie powinno.

pozdrawiam i bonżul.

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

AAAAAA MOJA NOGA! SZYBKO, DAjCIE MI VICODIN!!!!!!!!! :)

garfield_7

tę swoją nogę to niech sobie w tyłek wsadzi. może dostanie krwotoku wewnętrzenego i umrze.

ocenił(a) serial na 8
Gangster

To jednak był tylko tymczasowy fenomen. Nie minęły nawet 2 lata od zakończenia, a serial już spadł na 29 miejsce. House nie przetrwał próby czasu. Głównym powodem są zapewne tragiczne dwa ostatnie sezony z jeszcze bardziej tragicznym finałem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Grieves

Ten ranking ciągle się zmienia, w zależności od tego co w danej chwili jest na topie. Gra o Tron też pewnie kiedyś ustąpi miejsca innym. Dexter też już wyleciał z pierwszej 10-tki, a po zakończeniu ostatniej serii też na pewno będzie stopniowo schodził w dół. Poza tym zobacz że są niewielkie różnice w ocenie. Dr House ma 8,2 i 29 miejsce a Planeta Ziemia 8,3 i już miejsce 15. Poza tym popatrz na liczbę oddanych głosów: zaledwie kilka seriali ma ponad 100 tys a House.... ponad 300 tys.

W rankingu najpopularniejszych seriali (wg liczy głosów) House dosłownie miażdży:
1. Dr House - 307 tys
2. Przyjaciele - 184 tys
3. Skazany na śmierć- 138 tys
4. Świat według Bundych - 133 tys
5. Gra o Tron - 119 tys
6. Zagubieni - 116 tys
7. Dexter - 110 tys
8. Californication - 106 tys
9. Jak poznałem waszą matkę - 102 tys
10 - Gotowe na wszystko - 79 tys

ocenił(a) serial na 10
Ingenium

Wszystko się zmienia, a to że Dr House zajmuje pierwsze miejsce, to najwidoczniej zasłużył sobie na to, trafił do większości odbiorców.
Często nie rozumiem buntu pewnych osób, które twierdzą, że coś jest brzydkie, głupie, nie ma sensu, ale większości to się podoba. Każdy z nas ma inny gust, ale jak widać ten świetny serial trafił do większości.