PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498203
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

"lupus", "sarkoidoza", "MRI" i słynna "punkcja lędźwiowa"!... wiecie o co i chodzi :)

ale 5 i 6 sezon sa rewelacyjne
wg mnie serial z sezonu na sezon jest coraz lepszy

ocenił(a) serial na 10
zadi

Właśnie pierwsze są najlepsze. 1 i 2 były jeszcze takie spokojne ale teraz coraz częściej do nich tęsknie. Wszystko działo się powoli, wątki osobiste były powoli popychane do przodu bez żadnego pośpiechu. Póżniej przyszedł najlepszy czas dla tego serialu czyli sezony 3 i 4. 5 sezon zdecydowanie słabsze przypadki, strasznie wkurzający wątek Huddy i ogólnie był słabszy choć wszystko ratował House najbardziej chamski ze wszystkich dotychczasowych sezonów przez co nadal oglądało się ten sezon świetnie, jak 6 nie wiem bo właśnie się dopiero do niego zabieram

Joker_27

Zgadzam się. Sezony 1-4(głównie 2 i 3) to kwintesencja House’a. Serial spodobał mi się, gdyż główny bohater ma w sobie coś z książkowego Sherlocka Holmesa, a na dodatek jest raczej antybohaterem. Twórcy potrafili zainteresować ciekawym przypadkiem medycznym, ale o samych bohaterach już było całkiem sporo, umiejętnie wplecione w fabułę. Działo się dużo, odcinki były dynamiczne i nie nudziły, mimo podobnych chwytów w każdym epizodzie. Skończyłem sezon 5 i, cholera, to już nie to. Serial zwolnił, jest przesiąknięty pesymizmem, niby głębiej ukazuje bohaterów, ale stracił to co najważniejsze-dynamikę. Doktorek, choć ciągle genialny, jest jakiś przygaszony i tylko chwilami pokazuje na co go stać(np. odcinek „Birthmarks”). Zabieram się za sezon 6, mam nadzieję, że coś się poprawi. Pozdrawiam fanów „House’a”!