PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497935
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Czy tylko mnie się wydaje, że serial jest bardzo schematyczny ?
Dużo ludzi go polecało, więc postanowiłem obejrzeć. Jestem po jakimś 13 odcinku pierwszego
sezonu i jakoś nie czuję się specjalnie zachwycony. Serial nie może mnie poprostu wciągnąć.
Czy po pierwszym sezonie coś się zmienia ? Bo w sumie chciałbym obejrzeć ten kultowy serial, tylko
nie wiem czy nie zmarnuję czasu zmuszając się do niego.

anthonyperette

Ja w sumie też zaczęłam go oglądać bo mówili, że dobry. Przestałam po niecałych 2 sezonach, gdy stwierdziłam że niemal wszystkie odcinki wyglądają niemal identycznie: pacjent trafia do szpitala, nikt nie wie co mu jest, do akcji wchodzi House, nieudane diagnozy, powolne dochodzenie, SUKCES! House zgaduje o co chodzi, pacjent zdrowy. A w przerwach między leczeniem pokazane prywatne życie Dr. Ja oceniam ten serial jako taki bardziej zabijacz, niż umilacz wolnego czasu.

ocenił(a) serial na 5
Nubes

no właśnie cały czas to samo, znajomi się nim zachwycają, ale dla mnie jakoś nie przemawia :/ może dam mu szansę w przerwie między innymi serialami.

ocenił(a) serial na 10
anthonyperette

Z każdym sezonem, życie osobiste głównych postaci jest coraz mocniej podkreślane. Ten serial jest podobny do seriali detektywistycznych, zagdaka i jej rozwiązanie plus życie osobiste bohaterów. A przez Housa i jego sposób bycia, serial jest nie powtarzalny.

ocenił(a) serial na 5
rafib1975

Uwielbiam CSI, w odróżnieniu od dr. Housa zakończenie sprawy bywa często różne (bo wiadomo wiele podejrzanych), miejsca zbrodni zawsze inne. A House to jak narzaie tylko szpital no i wiadomo, że chory wyzdrowieje. Może jakbym znał się na chorobach jakoś bardziej by mnie to kręciło.
No nie wiem, może zmienię zdanie, bo napewno wrócę do serialu, bo nie lubię zaczynać i nie kończyć ;) Tylko teraz mam ich za dużo.
A oglądacie też inne seriale medyczne (ER, Chirurdzy, Prywatne Praktyka) ? Możecie je polecić ?