Znacie jakieś seriale podobne do tego tj. obejmujące psychologiczne zmagania głównego bohatera z jakimś problemem, jego przenikliwość, cięty język, nieprzystawanie do świata itp.? Seriale mogą zawierać tylko niektóre elementy z wymienionych powyżej. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi. ;)
Też bym z chęcią poznał podobny serial, tylko że raczej nie kryminalny, ma ktoś jeszcze jakieś sugestie ?=
Podobno serial "Siostra Jackie" ma wspólne mianowniki, tak słyszałem nie widziałem sam. Podobno także uzależniona od Vicodimu.
Zagadki umysłu- też o lekarzu, tyle, że psychiatrze. Serial wiele moim zdaniem skopiował z House'a, ale wg mnie z niekorzyścią, jest dużo słabszy i dla mnie to taki nieudany plagiat. Ale może innym się spodoba.
Ostatnio pojawił się serial The Knick, jedynie jest na razie tylko pilotażowy odcinek. Serial jest dość bardzo podobny do Dr House'a..
a Hoży Doktorzy (Scrubs) znasz? :) (no na pewno znasz) :) nie jest do końca tym czym House :D ale jest tam jedna postać bardzo podobna do Housea :)
Czy przypadkiem postać Dr House'a nie jest wzorowana trochę na postaci dr Coxa? :)
Odpowiedź po 3 latach :)
Ja pewne podobieństwa widzę w serialu Doc Martin (http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Martin-2004-151915).
Serial brytyjski, kręcony ze znacznie mniejszym rozmachem i bardziej powolną akcją, jednak...
Główny bohater jest również lekarzem, antypatycznym i wręcz odpychającym, z problemami z przystosowaniem się, a jednak przenikliwym i na swój sposób genialnym, tyle że (tutaj uwaga głównie do kobiet), zupełnie nieprzystojnym.