Powiem szczerze że mimo obiecującego pierwszego podwójnego odcinka, serial wraz z upływem czasu zaczyna się wypalać. Ostatnie 3 odcinki to praktycznie nic nowego, nic fajnego. Albo scenarzyści zaczną coś robić albo po 6tym sezonie serial pójdzie w ślady Losta.
Ave
Zgadzam się. 5 sezon był najlepszy, 6 to kicha,ale może jeszcze wyjść na dobre (trzeba rozdzielić Lucasa i Cuddy, żeby znów były przepychanki
Housa i Cuddy)
Jestem za. Każdy kolejny odcinek co raz ciężej mi się ogląda. Prawie na siłę, jakbym se w głębi duszy wmawiała, że za raz będzie fajnie, bo się rozkręci. Chyba im brakło pomysłów, albo czekają na moment żeby "wystrzelić" i zaskoczyć widza. A jak tak dalej pójdzie to łatwo doprowadzą do tego, że spadnie oglądalność. Wycofają serial i Hugh Laurie będzię mógł spokojnie odejść z serilu z powodu bolącej nogi (jeśli to rzeczywiście prawda).
Jak dla mnie zapowiada się ciekawie: przestał ćpać, nie obraża innych za często, a co najważniejsze zmienia każdego bohatera serialu po trochu począwszy od Chase i Wilsona.
Według mnie końcówka ostatniego odcinka piątego sezonu (kiedy House wchodzi do psychiatryka) byłaby idealnym zakończeniem dla całego serialu ;).
To chyba nie był by najlepszy pomysł. Co do 6 sezonu, może nie jest najgorszy jest po prostu "inny" a z kolei 5 sezon mi się bardzo nie podobał (żadna prowokacja! :) ) (moje zdanie).
Mam takie samo zdanie w tym temacie. Raczej nie ma szans, żeby wymyślili lepsze zakończenie serialu.
mam pytanie...napewno gdzies to juz ktos wczesniej pisal ale nie chce mi sie szukac xD gdzie wy ogladacie ten 6 sezon?? i gdzie mozna sciagnac te odcinki??
Oglądamy je na komputerze. Niestety nie można propagować na tym forum piractwa więc NIKT ci na to pytanie nie odpowie.
Niestety, cały 5 i 6 sezon to totalna chała, szkoda. Kiedyś uwielbiałem ten serial, teraz chyba go sobie daruję.
Jak dla mnie to nie można stwierdzić, że już ten sezon jest najgorszy. Pierwsze 9 odcinków 5 sezonu też ni byłby jakoś nadzwyczajnie dobre (może tylko 4 i 9). Póki co mamy świetny podwójny odcinek pierwszy i kilka słabszych epizodów. Choć ostatni "Wilson" mi się bardzo podobał.
Zobaczymy jak ocenić sezon po całości, bo o ile dobrze czytałem scenarzyści szykują kolejne szokujące zakończenie na miarę tego z 4 i 5 sezonu i {UWAGA SPOILER} ma być w to chyba wplątany brat Foremana. Może ostatnie 5 odcinków tak jak to było w przypadku 5 sezonu uratują go od bycia najgorszym.
Na FilmWeb oceniałem po obejrzeniu kolejno wszystkie odcinki House'a, i tak prezentują się ich średnie dla poszczególnego sezonu:
SEZON 1 = ocena 8,50 (+3 dziesiątki w tym sezonie)
SEZON 2 = ocena 8,96 (+7 dziesiątek w tym sezonie)
SEZON 3 = ocena 9,00 (+8 dziesiątek w tym sezonie)
SEZON 4 = ocena 8,94 (+5 dziesiątek w tym sezonie)
SEZON 5 = ocena 8,63 (+4 dziesiątki w tym sezonie)
6 ma póki co najgorszą średnią i tylko jednemu odcinkowi w tym sezonie wystawiłem 10, czyli "Broken". Ale mimo to jeszcze go nie skreślam.