Dragon Ball Daima (2024)
Dragon Ball Daima: Sezon 1 Dragon Ball Daima sezon 1, odcinek 1
odcinek Dragon Ball Daima (2024)

Dragon Ball Daima | Conspiracy

7,5 136  ocen
7,5 10 1 136

Dragon Ball Daima
powrót do forum s1e1

Porownajcie sobie to do 1 odcinka dbz xd

12
HOTA

Porównałem i wg mnie spoko.

HOTA

Gówno się znasz

ziutek11113

W pierwszym odcinku DBZ miałeś logiczną kontynuację losów Goku. Odpowiednie zawiązanie akcji i wprowadzenie nowego elementu do historii świata przedstawionego.  Co masz w "Dragon Ball Daima"? Pseudo Pilafa, który pojawia się od czapy i dla sobie znanych powodów chce zaczepiać ekipę Goku. Zresztą to całe upupienie głównych bohaterów jest wybiórcze. Zachowują w końcu swoje doświadczenia i świadomość. Zresztą Shenlong nie działa tak jak w sadze Dragon Ball a tak jak uważają twórcy Daimy, bo tak im wygodnie. Fani mają jednak standardowy argument, że pod tym podpisał się Akira,to ostatnie przy czym pracował, więc uszanuj.

JohnTheBrave

przejawia przez ciebie za wczesna gorycz .Ten uważany przez ciebie pseudo pilaf pochodzi z królestwa demonów

KuroganeYaiba

W OAVkach Zetek bywali przeciwnicy tego kalibru i o nich mało się dziś pamięta.

JohnTheBrave

spoglądasz na zetke jakby była perfekcyjna

KuroganeYaiba

Gdzie to widzisz dokładnie? Odniosłem się wyraźnie do stwierdzenia, by porównać z pierwszym odcinkiem serii Z i wskazałem co tam się wydarzyło. Nigdzie nie napisałem, że była perfekcyjna a nawet nie dałem jej wysokiej noty. Także błędne spostrzeżenie

JohnTheBrave

chodzi o twój post skierowany do ziutek11113

KuroganeYaiba

"W pierwszym odcinku DBZ miałeś logiczną kontynuację losów Goku. Odpowiednie zawiązanie akcji i wprowadzenie nowego elementu do historii świata przedstawionego. " Gdzie tu widzisz ocenę całej serii Z? Konkretnie

JohnTheBrave

kolega jest debilem, nie ma sensu z nim wchodzić w dyskusje

Helter10

przedstawiać sie nie musisz

JohnTheBrave

cały post do ziutek11113

KuroganeYaiba

jestes debilem

skorpss

nie musisz sie przedstawiać że jesteś debilem xddd . Aż dziw bierze czemu osobniki twego ,pokroju co wyzywają od debili nie są z fw banowani .

KuroganeYaiba

I jak tam? Mamy za sobą 18 z 20 odcinków i nadal bronisz Daimy? XD

Kwarc

jak najbardziej że bronie damie

KuroganeYaiba

Dios Mio...

HOTA

Ocenianie serialu po 1 odcinku to idiotyzm. Tym bardziej, że to był głównie odcinek podsumowujący sagę Buu z DBZ, która była emitowana pierwszy raz w 1996 roku. Oczywiste, że trzeba nakreślić kontekst dla nowych widzów, bo będzie to też oglądało dużo dzieci, które Dragon Balla widzą pierwszy raz na oczy, albo oglądały tylko DB Super.

Wiadomo też, że do DBZ i oryginalnego DB ta seria nie będzie miała podjazdu. Ale na pewno będzie lepsza niż Super, któy był gniotem i nieporozumieniem. Ma też szansę być lepsza od GT. Jak dla mnie good enough i miło się ogląda. To tylko 20 odcinków i ostatnie dzieło Akiry, więc choćby z tego powodu warto obejrzeć, żeby go uhonorować i pożegnać się z serią DB jako całością.

celebes

A mogę się spytać (jako stary fan uważam że seria skończyła się na DBZ) czy da się wejść w tę serię, nawet jeśli nie czytało sie DBSuper czy jakoś tam?

arturo_kwiat

Tak, fabuła Daimy dzieje się zaraz po DBZ i pokonaniu Buu, przed DB Super.

arturo_kwiat

Wielkie dzięki

celebes

Daima ma być dodatkiem do całości a nie jakimś osobnym bytem. Mamy XXI wiek, serio nie trzeba niczego nakreślać. To nie 1989 rok, że informacja do treści jest ograniczona. Zresztą pierwszy odcinek Dragon Ball Z nie poświęcał dwudziestu minut aby streścić serię "Dragon Ball" - widzowie otrzymali krótkie wprowadzenie ale to tyle. Daima mimo bycia krótką serią za bardzo zajmuje się pierdołami już na starcie. Zresztą to bardziej materiał na OAV czy na dwie OAV a nie na dwadzieścia odcinków.

JohnTheBrave

'' Mamy XXI wiek '' I co to ma za znaczenie że mamy XXI wiek ???

KuroganeYaiba

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem jprdl

JohnTheBrave

zadałem ci pytanie retoryczne jeśli znasz te znaczenie

KuroganeYaiba

Nie używaj słów, których nie rozumiesz.

JohnTheBrave

koleś znam doskonale te znaczenie, to zabawne że tkwisz w takim myśleniu mimo że realnie mnie nie znasz .

KuroganeYaiba

I nie chciałbym poznać po tym co tutaj wypisujesz.

JohnTheBrave

To serio miernie wygląda. Goku został odmłodzony ciałem ale nie umysłem. Teraz wrzuć se na tapetę, potrafi ssj... serio trzeba to tłumaczyć? Zrobili dzieciaka i lecą jak im wygodniej a mi się brew marszczy. To dzieciak a to trochę czasu do przyzwyczajenia potrzeba a to atmosfera świata demonów nie taka... ;)Jakbyście zapomnieli kto rozwalił Armie Czerwonej Wstęgi. Albo w jakich spartańskich warunkach trenował wspomniany bohater lecąc ma namek. Facepalm ile kalek widzę z GT.

UzumakiRaiser

Ile lat miał Goten (syn Goku)jak opanował ssj? Tak to tylko tu zostawię. Brakuje w tu antagonisty na miarę i jedna scena z babą i jej intrygami tu nie pomoże

UzumakiRaiser

Goten miał 7 lat kiedy ssj opanował

celebes

DB Super był gniotem i nieporozumieniem? Hmm. Może oglądaliśmy coś innego. Już widać, że Daima to kompletna padaka i nieporozumienie, bez żadnego startu do Superaka.

HOTA

Hahaha buty Raditza były Bardziej cool od całego odcinka Daima.

HOTA

Całkowicie się zgadzam, bardziej spartolić teletubisiów... chciałem powiedzieć dragon ball, już się raczej nie da.