PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047572}
6,5 1,2 tys. ocen
6,5 10 1 1223
Dragon Ball Daima
powrót do forum serialu Dragon Ball Daima

To mi wygląda na kopie serii GT jeśli się nie mylę to będzie nuda

Artur_Hermann

okaże sie jak będzie z nadchodzącym dragon ball daima, chyba że należysz do tych co wkroczyli na ścieżkę nudnej dorosłości i znudziło dragon ball . 

KuroganeYaiba

Kurde, przejrzałeś mnie hehe, czemu nudnej? Nie jest tak źle seria dragon ball super mnie w ciągła na nowo, a to mi niestety przypomina GT, aż za bardzo, a niestety ta część była najnudniejszą przynajmniej dla mnie.

Artur_Hermann

nudna dorosłość = wyrastanie z serii dragon ball [ miałem do czynienia z osobnikami którzy z dragon balla wyrośli uważając że są za starzy na ponowne ,oglądanie ] brak czasu na rozrywki i przyjemności nie oglądanie z zamiłowaniem seriali \anime z dzieciństwa. Poświęcanie czasu na przyziemne sprawy, typu praca i słuchanie marudnych kobiet .Poczekaj z porównywaniem do GT aż będzie premiera Daima sam zwiastun niewiele daje.  Fajnie że dragon ball super wciągnęła ciebie  .

ocenił(a) serial na 7
Artur_Hermann

Jestem po pierwszym odcinku. Póki co największe podobieństwo do GT to fakt, że Goku został znowu zamieniony w dzieciaka... a razem z nim reszta ekipy, w tym Bulma, Vegeta itd. Jestem ciekaw jak się to dalej rozwinie, więc będę oglądał. Na ten moment na pewno bardziej mi się podoba od słabiutkiego DBS.

Artur_Hermann

Pierwszy odcinek świetny

ocenił(a) serial na 8
Artur_Hermann

Typ zobaczył kilka klatek w trailerze i juz ocenił cała serie beka.

ocenił(a) serial na 6
Saemr

Gdzie ocenił całą serię?

Saemr

Nic nie oceniłem napisałem, że mi to przypomina za bardzo GT po pierwszym odcinku z resztą też ogólne wygląda fajnie, ale ten motyw, że mają być mali jakoś mi nie pasuje, ale to tylko moje odczucie i moja opinia zobaczymy, co będzie dalej, choć zmartwiło mnie info, że to ma być strasznie krótka seria.

ocenił(a) serial na 6
Artur_Hermann

Podobno tylko 20 odcinków,i też tak jak ty totalnie mi nie siedzi to co było w GT,walka małych superbohaterów to nie jest to za czym bym przepadał

AdoM_2

Drugi odcinek obejrzany I no kurde jeszcze bardziej mnie zraziło taka baja dla 10 Latków jakieś małe brzdące latają skaczą haha

Artur_Hermann

Gdzie obejrzałeś? podasz linka? a to że seria skręciła na inne tory to wiadomo od 1996 roku od premiery GT. I co było dobre już nigdy nie wróci. DB Super to była padaczka dla dzieci, GT ma o wiele lepszy klimat szczególnie gdy pojawia się główny protagonista(jeszcze czuć naleciałość z Zetki). A co do Daimy po pierwszym teaserze to było skierowane dla dzieci podobnie jak Super, jedno warte drugiego, niestety(to już zupełnie inny klimat, dialogi, motywacje postaci oraz wrogowie)zbyt to wszystko cukierkowe i postępowe dla mas.
Można mieć nadzieję że zastosują podobny zabieg jak w GT(a raczej na pewno)gdy ponownie staną się dorośli wtedy wrócę obejrzeć. W Daima jedynie kreska jak na razie daję radę, reszta to infantylizm w czystej postaci dla 6 latków.
Czasy GENIALNEJ ZETKI, NIGDY NIE WRÓCĄ. I prawdziwych wrogów a nie jakiś Jirenów z PTSD i innymi kretyńskimi depresjami oraz backstory tak nudnym jak Pamiętniki z Wakacji.  Prawdziwy przeciwnik i groza to był Freezer gdy z zimną krwią zabijał każdego kto choćby krzywo spojrzał, albo pierwsza forma Cella gdy pustoszył i to dosłownie miasto za miastem aby podbić sobie energię, gdzie było pokazane jak z ciała "uchodzi" wszelkie życie.
To był prawdziwy przeciwnik, z krwi i kości, gdzie każdy szacował i kalkulował jakby go tu trafić, gdzie każdy poświęcał życie aby chociaż zadać cios, a w Super to była taka zabawa na tym turnieju jak w lunaparku albo w krainie radości dla dzieciaczków,  Jiren to była taka pusta wydmuszka, duży, głupi, nie straszny, napompowany, manekin, ze słabym backstory, co z tego że był silny? ale bardzo słabo to pokazali.