GT niekanoniczny więc ukradnijmy wszystkie pomysły, nazwijmy to Daima i wtedy będzie kanoniczne. SSj4 miało być zupełnie tragiczną i niekanoniczną przemianą, więc wsadźmy go w Daimie.
Oczywiście SSJ4 jest zapomniane w Super, bo walić logikę.
Ten serial to absolutna kpina i spluniecie na już i tak niewielką grupę fanów co nadal popiera nowo tworzonego dragon balla. Dawno czegoś tak złego nie oglądałem
Nie tylko GT kopiują. Nowy smok to dosłownie reskin Porungi, nawet się tak nazywa XD Jak leniwym trzeba być, by pójść w coś takiego? Daliby mi piątaka to bym im coś zaprojektował. No, ale mniejsza, bo wtórność to wierzchołek góry lodowej. Dla mnie najgorsza jest nuda. Materiału było maks na 5 odcinków a oni to rozciągnęli na 20 XD
PS. Czy aby na pewno Daima to kanon? Bo ma mocno elseworldowy vibe. Zignorowali Zeno i Super Smocze Kule a w nich miejsce wprowadzili nowe pomysły, które ciężko wpasować w kanon. Przecież to dokładnie ta sama sytuacja co stare kinówki.
To jest część po Z a przed Super, stąd zignorowanie rzeczy z super. I tak, niestety to jest niby kanon, a GT nie był :D cyrk
Ale jak można zignorować Zeno jako władcę wieloświata czy to, że Super Smocze Kule były pierwsze? XD A to, że potrafimy pokazać gdzie fabuła mieściłaby się w timelinie nie znaczy, że jest kanoniczna :P
W całej serii zignorowali tak wiele rzeczy, że to że coś się dzieje później i oni o tym nie wiedzieli wcześniej to już dla mnie jest tak normalne, że głowa mała :P