Dragon Ball Daima: Sezon 1 Dragon Ball Daima sezon 1, odcinek 18
odcinek Dragon Ball Daima (2024)

Dragon Ball Daima | Awakening

7,7 83  oceny
7,7 10 1 83
Dragon Ball Daima
powrót do forum s1e18

Kpina z fanów

ocenił(a) serial na 1

GT niekanoniczny więc ukradnijmy wszystkie pomysły, nazwijmy to Daima i wtedy będzie kanoniczne. SSj4 miało być zupełnie tragiczną i niekanoniczną przemianą, więc wsadźmy go w Daimie.
Oczywiście SSJ4 jest zapomniane w Super, bo walić logikę.
Ten serial to absolutna kpina i spluniecie na już i tak niewielką grupę fanów co nadal popiera nowo tworzonego dragon balla. Dawno czegoś tak złego nie oglądałem

jets

[Usunięto]

jets

[Usunięto]

jets

Nie tylko GT kopiują. Nowy smok to dosłownie reskin Porungi, nawet się tak nazywa XD Jak leniwym trzeba być, by pójść w coś takiego? Daliby mi piątaka to bym im coś zaprojektował. No, ale mniejsza, bo wtórność to wierzchołek góry lodowej. Dla mnie najgorsza jest nuda. Materiału było maks na 5 odcinków a oni to rozciągnęli na 20 XD

PS. Czy aby na pewno Daima to kanon? Bo ma mocno elseworldowy vibe. Zignorowali Zeno i Super Smocze Kule a w nich miejsce wprowadzili nowe pomysły, które ciężko wpasować w kanon. Przecież to dokładnie ta sama sytuacja co stare kinówki.

ocenił(a) serial na 1
Kwarc

To jest część po Z a przed Super, stąd zignorowanie rzeczy z super. I tak, niestety to jest niby kanon, a GT nie był :D cyrk

jets

Ale jak można zignorować Zeno jako władcę wieloświata czy to, że Super Smocze Kule były pierwsze? XD A to, że potrafimy pokazać gdzie fabuła mieściłaby się w timelinie nie znaczy, że jest kanoniczna :P

ocenił(a) serial na 1
Kwarc

W całej serii zignorowali tak wiele rzeczy, że to że coś się dzieje później i oni o tym nie wiedzieli wcześniej to już dla mnie jest tak normalne, że głowa mała :P

jets

To tak, ale udawanie, że Zeno nie istnieje to coś nowego :P