PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=503156}

Dragon Ball Kai

2009 - 2011
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 16767
7,0 2 krytyków
Dragon Ball Kai
powrót do forum serialu Dragon Ball Kai

Nowa seria

ocenił(a) serial na 10

Jak mytślicie, czy istnieje szansa na to, że zainteresowanie Kai przekona twórców do zrobienia całkiem nowej serii?

Ja osobiście jestem wielkim fanem DB i z chęcia zobaczyłbym jakieś nowe losy dawnych bohaterów z dzieciństwa. Nie wymagam 300 odcinków, wystarczy jeden, krótki sezon i byłbym zadowolony ;)

StiX

oby nigdy do tego nie doszło. Samo dorobienie GT, przynajmniej według mnie, było na siłę i całkowicie zbędne. Wyobrażasz sobie jakby musiała wyglądać nowa seria DB? SSJ 8? Genki dama z całego wszechświata? Fuzja wszystkich bohaterów? A przeciwnikami byliby kto? Wnuk Freezera i zapomniany, daleki kuzyn Brolly'ego? Kaszana by pwostała z tego niesamowita. Niech DB nie psuje swojego wizerunku i niech pozostanie takim, jakie jest.

ocenił(a) serial na 10
MegaSzczota

ja tam miałbym wiele pomysłów na rozwinięcie DB.

GT nie liczę, bo to nie dzieło twórcy Dragon Balla, a z chęcią obejrzałbym jakąś kontynuację. Takie prawdziwe, dobre zakonczenie serialu.

ocenił(a) serial na 10
StiX

czytalem gdzies ze poto zrobili DB Kai zeby potem zrobic nowa serie ktora pomijala by DB GT i ktora by tworzyl Akira. nie wiem na ile to prawda ale bylo by ciekawie :)

run4fun

Heh. Nic to wspólnego z oficjalnymi informacjami nie ma wspólnego, ale rzeczywiście taka opcja miałaby sens i jest możliwa - każdy lubi pieniądze, nawet Akira ;)
Co prawda ja bym nie chciał takiej kontynuacji - już w GT przykro mi się patrzyło na dużo starszych bohaterów. Czym bliżej końca tym większej pewności nabieram, że na końcu (jako wolno starzejący się Saiyanie) zostaliby tylko Vegeta i Goku co byłoby zwyczajnie smutne, a od Dragon Balla takich smutnych motywów nie chcę.

ocenił(a) serial na 10
marakeusz

Gt to było nieporozumienie, ale jeśli Akira zajmie się kontynuacją DB może być ciekawie : P

StiX

Gt samo w sobie nie było złe mnie tam nawet się podobało ale bardziej wtedy jak wrócili już na matke ziemie ;)

marakeusz

Masz w tym cholernie dużo racji... Pamiętam ostatni odcinek GT, jak był Goku Jr i Vegeta Jr... Miałem wtedy może 7 a może 8 lat jakoś tak. Pamiętam jaką czułem pustkę w sobie jak zobaczyłem że Goku jest dorosły, od razu pomyślałem że reszta już pewnie nie żyje, albo są starzy... Pamiętam jak długo nie mogłem się z tym pogodzić że to już koniec Dragon Balla i więcej już nie zobaczę ich wszystkich.

StiX

Niech już zostawią Dragon Balla w spokoju, odcinków i rozdziałów jest dużo więc nie ma co narzekać na brak materiału i że nie ma czego oglądać.

ocenił(a) serial na 10
StiX

uważam że powinni pominąc GT i zrobić normalną kontynuacje - żadnych małych Goku itp.
Niech wymyśla jakiegos ciekawego wroga, może niech dojdzie kilku bohaterów (już sam ubub mógby być ciekawy. No i oczywiście pominięcie SSJ4 - i wymyślenie innej transformacji...
Pominiecie GT? - moim zdaniem powinni zrobić to tak że Goku się budzi - i stwiedrza że to był tylko sen. i dalej sobie trenuje Ububa

Coyotman

a ja należę do tych co byliby uszczęśliwieni widokiem nowej serii DB :) Ogromnie jestem ciekawa jakie to losy czekałyby naszych bohaterów (szczególnie Vegety, Trunksa i oczywiście Son Goku :D ). Owszem mam obawy takie, iż nowa seria mogłaby rozczarować nie tylko mnie .... jednakże miłoby było dowiedzieć się co słychać u moich ulubieńców z dzieciństwa ; D No i w sumie ... nie ważne co wymyśliliby twórcy nowej serii - byłabym mega szczęśliwa, że mogę śledzić nowe poczynania bohaterów DB ! :D Oczywiście uwielbiam też pozostałe serie, aczkolwiek po prostu kieruje mną ciekawość. No zobaczymy jak to będzie. ; )

StiX

Niech wszyscy żądający kontynuacji ugryzą się w nos- za takową uważana jest gra Dragon Ball Online, której istnienia staram się nie dopuścić do świadomości.