PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=503156}

Dragon Ball Kai

2009 - 2011
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 16730
7,0 2 krytyków
Dragon Ball Kai
powrót do forum serialu Dragon Ball Kai

Niedoczekam dnia, kiedy ludzie wyjdą z błędów tłumacza RTL7 i zaczną mówic Son Goku - miast Songa (nazwisko i pół imienia, to tak jakby poiwedzieć, ze Jan Kowalski ma na imie Kowalskija), Kuririn, lub Krillin a nie Krilan (to juz mniejszy blad), Piccolo Daimao - miast szatan serduszko, Buu - a nie bubu, son gohan a nie son gokan, kamehameha a nie FALA NISZCZACEGO SWIATLA, super saiyanie a nie kosmiczni wojownicy ... mogę tak do rana. Skąd tłumaczowi wzięły się pomysły na te głupoty?!

ocenił(a) serial na 8
ataman89

Spokojnie przecież to była bajka dla dzieci, jak dziecko ma wymówić japońskie nazwy, uprościli je żeby bardziej wpadały w ucho.. Poza tym te przekręcone nazwy + francuski dubbing przypominają dzieciństwo ;]

Mij

dla ciebie głupoty, dla mnie dzieciństwo, choć piszę goku, piccolo, to zawsze będą dla mnie songo i szatan, czy to są błędy? raczej interpretacje, poza tym fala uderzeniowa, czy son gokan, co w tym złego? chciałeś zaimponować? to ci nie wyszło, ja nic do tego nie mam, db dbz i db gt na rtl i tvn 7 to moje dzieciństwo xD

ocenił(a) serial na 9
sam sung bruce lee

dokładnie, prawidłowe i spolszczone tłumaczenie(swoją droga lekko podyktowane francuskim) to dla mnie jedno i to samo, ale nie powiem, pierwsze odcinki DB Kai mnie zaskakiwały bo w głowie w pamięci były tylko spolszczone nazwy bohaterów z pierwszej edycji Zetki na RTL

Mij

Muszę Cię rozczarować. Po pierwsze to jest anime, po drugie nie dla dzieci, a dla wszystkich.