PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=503156}

Dragon Ball Kai

2009 - 2011
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 16767
7,0 2 krytyków
Dragon Ball Kai
powrót do forum serialu Dragon Ball Kai

lipa lipa lipa

ocenił(a) serial na 1

lipa nie postarali sie porzerobili stara wersje dodajac troche kolorow i pogarszajac kreske ,.. nie polecam

masacre

Nie pogarszają kreski.

masacre

debile prawie nie ma róznicy niech lepiejjebną se kulke w łeb

ocenił(a) serial na 10
MichaelMyers2

debilu jest róznica ;] debilu jestb róznica ;]

GRc

A mi do gustu nie przypadła muzyka. Jak oni mogli zmienić soundtrack? Ja wiem, że chcieli jakiś powiew świeżości dać ale muzyka DB to klasyk i znak rozpoznawczy serii przez co nie przekonali mnie do oglądania. A szczególnie scena zabicia Raditza i ta cenzura...

ocenił(a) serial na 10
ultimate

Ciekaw jestem czemu dragon ball kai spadl o 35 miejsc w dół...

WujekAngelo

Ja ani trochę. Mało osób zagłosowało, więc oceny wahają się cały czas.

ocenił(a) serial na 10
bk201

Nie no muzyka własnie jest świetna ! "DOKAN DOKAN PARADISE" :D

Mi sie odcinki podobają, teraz będą takie bardziej ludzkie tzn dialogi bedą takie bardziej "dzisiejsze" (czytaj bardziej 'luzackie')

Mi sie podoba, troche mogła by być lepsza jakość ale ta też jest ładna :)
aa no i wiecie dla niektorych to moze byc zle ze skrocili te odcinki az do ~100... ale wiecie nie kazdy ma chęć albo czas na oglądanie 300odcinkow :D

guli_radom

Widziałam tylko kilka odcinków, ale jestem raczej zadowolona z Kai.

- Opening jest cudowny graficznie, aż chce się oglądać, pod warunkiem, że wyłączy się głos. "Dokkan Dokkan" doprowadza mnie do szału. Po prostu od razu dostaję szczękościsku. Ale jako ktoś, kto został wychowany na francuskim openingu, nie powinnam narzekać. Ciężko byłoby znaleźć coś gorszego.

- Szybsza akcja - każdy kto oglądał DBZ wie, że jedna walka trwa wieczność. Jak w tym dowcipie: "Ile potrzeba postaci z Dragon Ball do wymiany żarówki? Jedna, ale będzie to trwało cztery odcinki".

- Brak konkursów "kto będzie się dłużej gapił". W DBZ był kadr na Goku, kadr na Piccolo, kadr na Vegetę, kadr na przeciwnika i znowu kadr na Goku. Jak kocham tą serię, to takie rzeczy naprawdę sprawiały, że miałam ochotę przegryźć komuś gardło.

- Choć to raczej nie ma wiele wspólnego z odświeżeniem, to oglądanie oryginalnej wersji językowej z napisami sprawia, że dialogi nie wydają się takie infantylne. Tu i ówdzie pojawia się jakaś "cholera" albo dwie, i od razu się człowiekowi przyjemniej robi. Dla porównania w oryginale co jakiś czas ktoś musiał wykrzyknąć "Brawo (wstaw-imię), jesteś wspaniały!". Ekhm, bez komentarza.

ocenił(a) serial na 9
masacre

Właśnie, że wcale nie jest lipa... A kreska jest poprawiona, tylko bawią mnie wypowiedzi, że "szkoda, że nie tak jak w openingu". A właśnie taka kreska, jak w openingu zaszkodziłaby tylko temu świetnemu anime. Zrobiłaby się taka plastikowa sieczka ;P. Muzyka jest również świetna i w ogóle akcja toczy się szybciej, przez co przyjemniej się ogląda (nie mogłam przeboleć w zetce walki z Freezerem, która trwała chyba z ponad 20 odcinków). Dlatego jak dla mnie na duży plus.

masacre

mam pytanie czy bo odnowieniu DB z i DB GT bedą dalsze odcinki??????

ocenił(a) serial na 9
trzcina_89

A kto powiedział, że będzie odnowienie DBGT? Nikt przecież tego nie potwierdził, a poza tym Akira przy tym nie pracował i nie ma zamiaru.

Kayleigh90

acha spoko, a beda te dalsze odcinki jakies????

trzcina_89

czy Ty sie pytasz o Dragon Ball AF?
bo fani to wymyslili przeciez, nie mialo tego nigdy byc. Jezeli nie to sry

ocenił(a) serial na 9
trzcina_89

Czytalem gdzies ze maja byc dlatego odnawiaja Z-ke :) bo Akirze nie podoba sie GT i chce zrobic dalsza czesc Z czy jakos tak :)

ocenił(a) serial na 8
Matgol

To zapodaj źródłem, bo nie sądzę by była to wiarygodna informacja. Z drugiej strony DB Kai chyba się dobrze przyjęło... może Akirze da to do myślenia? ;]

ocenił(a) serial na 9
Gingers

Po niespełna 12 latach od zakończenia produkcji mangi i anime ?SMOCZE KULE?. Serce niezwykłego świata znanego z Dragon Ball'a ponownie uderzyło! Tym razem bardzo mocno! W postaci najnowszego projektu samego twórcy i mistrza gatunku Akiry Toriyamy!, a dokładnie filmu specjalnego na 40-lecie czasopisma o mandze i anime - Shonen Jump, będący początkiem nowej historii na serię telewizyjną ( Akira, zdegustowany tym co po zakończeniu DBZ studio TEOI Animation zrobiło planuje od nowa stworzyć całą sagę GT z nową historią i klimatem znanym z DBZ- film kończy się słowami głównego bohatera ? ? do zobaczenia?)Jest to kontynuacja końca historii DragonBallZ. Akcja rozgrywa się 2 lata po pokonaniu Buu. Anime opowiada o przybyciu na ziemię młodszego brata Vegety, ale nie będę się rozpisywał ? zapraszam do oglądania

I co o tym sadzisz?

Matgol

Ajajaja. Jeśli ten odcinek specjalny miałby być początkiem nowej historii
to strasznie słabo, jeśli chodzi o historię. Nie mówiąc już o tym, że
oficjalna zapowiedź by wywołała o wielki huk radości wśród fanów i by każdy
o tym wiedział.

masacre

QR.AAA Wam naprawde nie dogodzi!!! jestes żałosny cieciu! Powinniscie sie cieszyc ze ktos sie tym nadal interesuje, i byc moze w NAJBLIŻSZEJ PRZYSZŁOŚCI, powstana nowe czesci.A jak narazie dobre i KAI.Mi sie osobiscie podoba,jakości HD mówi sama za siebie.Nic po zatym sie nie zmieniło... masacre w du..pe bym cie kopnoł gdy bym mógł najlepiej zrobisz jak nie bedziesz wygadywał takich głupot, zostaw je dla siebie. cieciu!!!WDZ pozdro dla prawdziwych fanów DB nie dla lamusów!!!

staw174

Ale daleko temu do naprawdę dobrej jakości animacji. Mogliby zrobić chociaż tak jak w kinówkach DBZ, gdzie była sporo lepsza kreska (od tej równoległej w serii tv), animacja miała więcej klatek na sekundę poprzez to była płynniejsza i bardziej dynamiczna. A w Kai jest właściwie po staremu jeśli chodzi o animację i to jest największą bolączką. Bare drobnych zmian kosmetycznych i tyle. W 2009 roku oglądamy animację która ma 20 lat. To nie jest odświeżenie.