PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744108}
7,9 9,6 tys. ocen
7,9 10 1 9615
6,3 3 krytyków
Dragon Ball Super
powrót do forum serialu Dragon Ball Super

Będzie krew?

ocenił(a) serial na 7

Jestem przy 27 odcinku (końcówka walki Złotego Freezera) a krwi jak nie było tak nie ma...Zapomniano o tym, że DB to brutalne anime? Czy można liczyć jeszcze na jakąś mocniejszą walkę?

PS. Widać, że klimat nowej serii podporządkowany kulturze japońskiej. Mali skoczni Azjaci nigdy nie jarali się dużymi mięśniami, bo pozostawało im wierzyć, że z małego ciała można wydobyć niesamowitą siłę. Dlatego DB zawsze był mało japoński (ja osobiście anime nie cierpie - ale DB/DBZ oglądałem z zapartym tchem). W nowej serii na przykładzie nowych form, widać, że wracają do korzeni, mniej mięśni - więcej siły. A Gohan to tylko potwierdzenie mojej teorii - są teraz jakieś anime, którymi jara się cały świat - gdzie bohater w słomianym kapeluszu jest chudy jak szczaw, ale ma siły co nie miara - chyba autorzy idą w tą stronę, co jest zwyczajnie odpychające.
Na pocieszenie grafika:
http://66.media.tumblr.com/7cb90a192686072689748d653cd3253a/tumblr_inline_nyrlhp mxhx1qzj8pu_500.png

ocenił(a) serial na 1
nillvo

To dragon ball dla dzieci. W ogole nie ma krwi, walki sa slabe i nudne. Z goku zrobili totalnego idiote, a najwazniejsze na swiecie nie jest pokoj ani milosc, lecz jedzenie. Z kazdym kolejnym odcinkiem przekonuje sie, ze Super w ogole nie powinno bylo powstac, bo to parodia Dragon Balla

ocenił(a) serial na 7
Grompel

ha! doczekałem się, w 38 odcinku pojawia się krew!