94
Goku udaje się do Uranai Baby po Freezę. Trunks i Goten ruszają na wyspę C17
95
Wojownicy z 9 wszechświata atakują Freezę. Goku i Freeza muszą połączyć siły by przeciwstawić się napastnikom. Walkę obserwuje bóg zniszczenia 4 wszechświata (żółta mysz), mając w zanadrzu sekretny plan
96
Freeza zdradza 7 wszechświat i dołącza do drużyny 4 wszechświata. Ostatnim członkiem team 7 zostaje więc ON (w spoilerach nie zdradzono kto, prawdopodobnie Yamcha, ja mam jednak nadzieję na Buu)
97
Wojownicy i bogowie z 8 wszechświatów są już na miejscu. Wielki kapłan ujawnia, że kto wypadnie z areny to przestaje istnieć. Zaczyna się turniej mocy
98
Wojownicy podzielili się na 2 grupy. Tych co dogadali się z drużyną 11 wszechświata i tych, co tego nie zrobili. Goku podnieca się, że jako członek 7 wszechświata jest celem wielu przeciwników.
Strasznie irytuje mnie sposób zapisu i wyświetlania komentarzy. Te w/w spoilery po oznaczeniu przeze mnie ikony SPOILERY w ogóle nie chciały się zapisać. Dopiero za 3 razem się udało, gdy tej ikony nie odznaczyłem. Szybko próbowałem jeszcze zedytować w ten sposób, aby wiadomość nie była widoczna od razu na samej górze, ale też to nie chciało się zapisać. Masakra.
Tym ostatnim członkiem nie będzie raczej śpiący Buu. Ja osobiście mam nadzieję, że uczynią Paikuhana kanonicznym lub wezmą Cella.
Mało prawdopodobne. Paikuhan, jak już zresztą sam stwierdziłeś, jest postacią niekanoniczną. Co do Cella, to nie wiadomo nawet czy ma duszę i jest w zaświatach.
Według mnie zmiana wizji piekła była ogólnie błędem. Teraz mieliby kilka innych zmarłych osób, mogliby wprowadzić Bardocka i zrobić wątek jego relacji z Goku, pokazać Raditza, zmarłych Saiyan... No ale postanowili to wszystko zmienić na gorsze.