PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744108}
7,9 9,6 tys. ocen
7,9 10 1 9591
6,3 3 krytyków
Dragon Ball Super
powrót do forum serialu Dragon Ball Super

94
Goku udaje się do Uranai Baby po Freezę. Trunks i Goten ruszają na wyspę C17
95
Wojownicy z 9 wszechświata atakują Freezę. Goku i Freeza muszą połączyć siły by przeciwstawić się napastnikom. Walkę obserwuje bóg zniszczenia 4 wszechświata (żółta mysz), mając w zanadrzu sekretny plan
96
Freeza zdradza 7 wszechświat i dołącza do drużyny 4 wszechświata. Ostatnim członkiem team 7 zostaje więc ON (w spoilerach nie zdradzono kto, prawdopodobnie Yamcha, ja mam jednak nadzieję na Buu)
97
Wojownicy i bogowie z 8 wszechświatów są już na miejscu. Wielki kapłan ujawnia, że kto wypadnie z areny to przestaje istnieć. Zaczyna się turniej mocy
98
Wojownicy podzielili się na 2 grupy. Tych co dogadali się z drużyną 11 wszechświata i tych, co tego nie zrobili. Goku podnieca się, że jako członek 7 wszechświata jest celem wielu przeciwników.

michaltbg_filmweb

Strasznie irytuje mnie sposób zapisu i wyświetlania komentarzy. Te w/w spoilery po oznaczeniu przeze mnie ikony SPOILERY w ogóle nie chciały się zapisać. Dopiero za 3 razem się udało, gdy tej ikony nie odznaczyłem. Szybko próbowałem jeszcze zedytować w ten sposób, aby wiadomość nie była widoczna od razu na samej górze, ale też to nie chciało się zapisać. Masakra.

ocenił(a) serial na 3
michaltbg_filmweb

Tym ostatnim członkiem nie będzie raczej śpiący Buu. Ja osobiście mam nadzieję, że uczynią Paikuhana kanonicznym lub wezmą Cella.

Goku_from_DBZ

Mało prawdopodobne. Paikuhan, jak już zresztą sam stwierdziłeś, jest postacią niekanoniczną. Co do Cella, to nie wiadomo nawet czy ma duszę i jest w zaświatach.

ocenił(a) serial na 3
michaltbg_filmweb

Według mnie zmiana wizji piekła była ogólnie błędem. Teraz mieliby kilka innych zmarłych osób, mogliby wprowadzić Bardocka i zrobić wątek jego relacji z Goku, pokazać Raditza, zmarłych Saiyan... No ale postanowili to wszystko zmienić na gorsze.

Goku_from_DBZ

Pytanie czy w ogóle była jakaś zmiana wizji piekła. Wydaje mi się, że większość tego co pokazano do tej pory w tej kwestii to fillery z którymi Toriyama nie miał zbyt wiele wspólnego.