PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744108}
7,9 9,6 tys. ocen
7,9 10 1 9591
6,3 3 krytyków
Dragon Ball Super
powrót do forum serialu Dragon Ball Super

Początek spokojny. Fajnie zobaczyć co tam słychać u ekipy, kolejny odcinek bedzie z rodziną Vegety. Mam nadzieje że pokaza co tam się ze wszystkimi dzieje, zanim zacznie się jakaś konkretna akcja. Ogólnie bardzo dobrze się oglądało, jestem dobrej myśli.

ocenił(a) serial na 7
CottonCrush

Odcinek świetnie wywarzony, pełny chumoru i pełny Songa :) znamy już głównego złego, kto oglądał BoG, to już wcześniej wiedział. Czuć klimat z początku DBZ!

nillvo

No ja mam nadzieję, że będzie inny główny przeciwnik. Nawiasem mówiąc o nowej serii dowiedziałem się jakoś 2 dni po premierze pierwszego odcinka. Obejrzałem jeszcze tej samej nocy :)

CottonCrush

Kakarotto rolnik- mocne! :) No i mamy, po 18- latach nową serię. Fajnie się zaczyna. Ciekawe jak to rozwiążą, skoro akcja dzieje się po DBZ, a przed BoG, to z góry wiadomo jak to się skończy, a przed BoG Goku i ekipa nie słyszała o tym całym Beerusie, więc mama nadzieję, że dadzą też jakiegoś nowego przeciwnika, chyba, że cały serial będzie zmierzać do BoG, no ale wtedy o czym by to było.

Bialy_Pielgrzym

Seria zaczyna się przed dwiema ostatnimi kinówkami które są kanoniczne, potem się z nimi zrówna i poleci dalej. Tylko nie wiadomo jeszcze czy fabuła z nich zostanie wpleciona w anime, czy trzeba będzie je sobie obejrzeć na własną reke.

CottonCrush

Pewnie trzeba obejrzeć samemu, bo chyba nie rozdzielą kinówek na epizody. Mam nadzieję, że szybko miną filmy kinowe i pokażą coś nowego, bo teraz wiemy, że Goku będzie sobie trenować, ale i tak będzie za słaby by pokonać Beerusa, by dopiero w kinówce zdobyć nowy poziom. No a potem historia z powrotem Freezera i kolejny nowy poziom. Zobaczymy jak to rozwiążą. Wie ktoś może ile ma być odcinków serialu?

Bialy_Pielgrzym

Czytałem w kilku miejscach że 100, ale nie wiem czy to potwierdzone.

Bialy_Pielgrzym

Mam nadzieje, że serial nie będzie miał żadnych koneksji z kinówkami, jak to zawsze było. Warto zauważyć, że w kinówce BoG, Breedus wybudza się ze snu, zmierza od razu w poszukiwaniu najsilniejszego na świecie, którym okazuje się Goku, tutaj jest zupełnie inaczej, więc moje nadzieje mogą się potwierdzić.

koo_2

ale wiadomo ile spał? Dawno oglądałem kinówke i nie pamiętam.

CottonCrush

Dowiedział się wtedy dopiero o śmierci Freeze, więc wnioskuje, że trochę to trwało.

ocenił(a) serial na 7
koo_2

Ja mam nadzieję, że nie pojawi się poziom SSJG, naciągany i wyjątkowo brzydki

nillvo

W ogóle to porąbane będzie z tymi dwoma filmami kinowymi i serialem. Serial ma ponoć dogonić te dwa filmy i jechać dalej, no ale wtedy czy pokażą filmy jako serial w serialu czy zrobią z nich coś innego, co byłoby trochę głupie, robić film, a potem je zignorować, albo pokazywać coś innego. W takim wypadku Goku przejdzie na SSJG, a potem ten nowy SSGSS, przy walce z Freezerem.

Bialy_Pielgrzym

Mi się wydaje, że na nowo opowiedzą historię Beerusa. W filmie on się przebudził, nażarł i od razu leciał szukać Boskiego Sayianina. Tutaj już jest wybudzony i rozwala sobie inne planety. Nie wiem jak ze Złotym F. Pewnie ten film będzie dodatkiem, który w sadze nie zostanie nawet wspomniany, tak jak Cooler, Broly i reszta.

ocenił(a) serial na 3
CottonCrush

Tak, czuć po dialogach, że to znowu to co fani tak bardzo lubią. Szkoda tylko, że znowu pojawi się ten Koci bóg zniszczenia, który był w battle of gods. Oby go szybko spławili bo przydałby się ktoś poważniejszy.Póki co wszystko ugrzecznione.
W scenie gry dzieciaki lecą po wodę dla Videl liczyłem, że w krzakach pojawi się znany wszystkim tygrysek :), który zawsze polował na małego Goku i że jak zawsze zawiedzie się gdy zda sobie sprawę z kim będzie miał do czynienia.

ciosina

Żartujesz? Beerus i Whis to najlepsze co mogło się Dragon Ballowi przytrafić. Krążą pogłoski że BoG i FnF będą opowiedziane na nowo właśnie w Super, ale być może dostaniemy też coś innego, np. inne uniwersa o których wspominał Beerus w Battle of Gods. W czołówce widać jak Goku i Vegeta idą w stronę jakiegoś portalu, to pewnie to.

ocenił(a) serial na 10
DarthMnich47

Nie "być może", tylko to już pewne, że będzie szósty wszechświat (uniwersum).
Kto nie czytał: http://dbnao.net/main/news/ogolny-zarys-fabuly-serii-dragon-ball-super-szosty-ws zechswiat,11237

Do openingów nie przywiązywałbym takiej wagi, są tam obrazki, których w serii zapewne wcale nie będzie.

ocenił(a) serial na 3
Shounen

ale tygryska mogli dać zamiast tego węża. To byłby miły akcent :)

ocenił(a) serial na 7
ciosina

Tygrysy, dinozaury... wielki wąż, też jest ok :)

Ale niektóre gagi trochę na siłę, jak chociażby ostatnia scena z Master Roshi. Generalnie jednak ok.

ocenił(a) serial na 3
Wad3r

oby to tylko było takie ugrzecznione na początku a potem coś poważniejszego choć gdy patrzę na ten obrazek to nie zanosi się
http://i.ytimg.com/vi/Kp0ahaWa3WI/maxresdefault.jpg

Eh gdzie te czasy gdy Majin Vegeta zabijał ludzi na stadionie turniejowym :)

ocenił(a) serial na 10
ciosina

Ale chyba wiesz, że to tylko fanart?

ocenił(a) serial na 7
ciosina

Ja tam wolę pierwszą, zdecydowanie bardziej humorystyczną, serię DB, niż "Majin Vegetów"... dlatego nie miałbym nic przeciwko powrotowi do korzeni.

ocenił(a) serial na 3
Wad3r

No tak ale etap Majin Vegety akurat był najlepiej narysowany jak dla mnie.

CottonCrush

ok fajnie zobaczyc co tam słychac u starej ekipy ,tylko że wydaje sie że animacja mogła by być mniej archaiczna ale to moje zdanie i główny bad guy wydaje się jakis taki nijaki ,ale to pierwszy odcinek oby było lepiej .

przemas123

Trochę dziwne to co piszesz, bo właśnie ludzie chwalą animację. Moim zdaniem jest na wysokim poziomie, szczególnie że dopiero co oglądałem Kai.

ocenił(a) serial na 3
CottonCrush

Szukam odcinka jak Goku szuka smoczych kul i trafia do takiego Mafiosy, z którym zakłada się, że jak rozwikła kowalskie łamigłówki to ten mu odda kule i w trakcie ich rozplątywania ten mafiozo zabiera mu resztę kul i ucieka myśląc , że mu się uda :) Wiesz może który to odcinek?

ciosina

sezon 10 odcinek 24.
A w normalnej numeracji 174 ;D

ocenił(a) serial na 3
justblaugrana

Dzięki. Ostatnio oglądam w TV DB z Kai i tam tego nie było. W ogóle bardzo okrojona wersja .

ciosina

Dlatego ja sobie ściągnęłam zwykłą Z, bo Kai mi średnio podchodzi a lubię takie odcinki jak wyżej wymieniony :D

ocenił(a) serial na 3
justblaugrana

No ja mam zgrane z RTL 7 fajny retro klimat.

ciosina

najlepszy ten francuski dubbing :D

ocenił(a) serial na 3
justblaugrana

mnie bardziej pasuje niż japoński.

ciosina

mi też i ten polski lektor co wymyśla nową fabułę :D ale to sentyment trzyma, inaczej sobie nie wyobrażam DB :P

CottonCrush

Vegeta na wakacjach, trochę się uśmiałem. Kolejny dobry odcinek, coś czuję że anime szybko nadgoni fabułę z battle of gods.

CottonCrush

Cieszę się, że DB wróciło jednak animacja w ogóle do mnie nie przemawia - i właśnie głównie przez to nie czuje starego DB. Jedyny moment do tej pory, w którym rzeczywiście wróciły do mnie wspomnienia to retrospekcja walki (treningu) Vegety i Trunksa (stara animacja i od razu masa wspomnień DBZ). Kot Beerus też mi nie podszedł i nie uważam, jak ktoś to wyżej ujął, że to najmocniejszy punkt nowej serii. Zgadzam się natomiast, że kreska przypomina tą z Tabalugi - gdzie ktoś rzucił takie porównanie.
Żeby nie było, że narzekam to fajnie jednak zobaczyć starych przyjaciół, nadąsangeo Vegetę, wiecznie nienajdzedzonego Goku czy głupiutkich Gotenksa i Trunksa. Daję szansę - może się do animacji przezwyczaję, z nadzieją, że koci bóg szybko zniknie bo jest komiczny i nie pasuje nawet do humoru DB.

ocenił(a) serial na 8
CottonCrush

Odcinki są bardzo krótkie. Jestem rozczarowany. Nie było pokazanych wielu bohaterów, jak np Krilan, Tensinhan, Chaoz, Piccollo, Yamcha, Knurek. W pierwszych dwóch odcinkach polało się strasznie mało juchy, a to przecież ona zawsze była kwintesencją DBZ.

ocenił(a) serial na 8
zielonykojot

"W pierwszych dwóch odcinkach polało się strasznie mało juchy, a to przecież ona zawsze była kwintesencją DBZ."
Chyba se jaja robisz. Krew nigdy nie byla kwintesencja DB.
Jesli chcesz drastyczne anime, to obejrzyj HXH lub Atak tytanow.

ocenił(a) serial na 1
Magic1997

Dokładnie. Poza tym dziwne żeby już w drugim odcinku miało dojść do walki. Ja tam lubię okruchy życia w Dragon Ballu. Przypomina mi się pierwsza seria, gdzie główny nacisk postawiono na relację między pohaterami oraz świetny humor. Ja tam nie mam na co w tej chwili narzekać. Jeśli chodzi zaś o kreskę, to fakt, trochę kuje w oczy, szczególnie nowa Videl i Krilan(ten wygląda jak dziecko). Nie rozumiem na cholerę ta zmiana, która tylko psuje radość z oglądania.

ocenił(a) serial na 8
grimmjow1990

Co prawda, to tylko Kuririn wyglada kiepsko, ale w RoF zmienili mu desing na stary, takze w DBS pojawi się jeszczie w swoim starym ubraniu i bez wlosow :)

ocenił(a) serial na 6
CottonCrush

Przelecialem 12 razy wszystkie serie db (bez Kai).
Jakos nie moge sie przyzwyczaic do kreski i do japan dubbing.
Dziwnie sie czuje ogladajac ale mimo to zapowiada sie ciekawie. Zobaczymy pozyjemy. Kocham Anime juz duzo seri przelecialem wiec, predzej czy pozniej sie przyzyczaje.