W zagranicznym fandomie Dragon Ball pojawiła się całkiem sensowna teoria o tym, iż Zamasu z teraźniejszości kontroluję Black Goku z przyszłości za pomocą Pierścienia Czasu.
https://before-creation.tumblr.com/post/149645133322/ooc-i-forgot-to-mentioned-y esterday-that-im
Następny odcinek może zaserwować nam coś ciekawego w tym temacie.
Pierścienie to klucz całej historii - tak mi się wydaje.
A gdyby je niszczono, co mogłoby się stać? Zamasu straciłby możliwość kierowania Blackiem.
Jeżeli Beerus powiązany jest z Kaioshinami z Siódmego Wszechświata, to z jakim bogiem jest powiązany Zamasu, który należy do Wszechświata Szóstego?
Co, jeśli Zamasu jest połączony z bogiem Wszystkiego i zabicie Zamasu pociągnie za sobą śmierć Wszystkunia - najważniejszego ze wszystkich bogów?
Czy przyjaźń między Goku i Wszystkuniem niesie za sobą coś niebezpiecznego lub korzystnego dla Goku?
Dużo pytań. xD
moze tego gowasu opetal jakis demon i stal sie blackiem i on jest bogiem zniszczenia a zamasu to kaioshin dzieki kolczykowi i to ich laczy. Albo wyrzucil z siebie zlo tak jak kiedys kami (king piccolo) i majin buu (buu) i powstal black nie wiem. Wszystkunio to raczej typ ktory wypowiedzial by tylko "znikaj black" i bylo by po nim bez zadnej walki ;p
Przecież Gomasu próbuje wytłumaczyć Zamasu, że ten powinien zrozumieć, że świat ludzi jest pełen błędów. Za dużo podejrzeń padło na Zamasu.
to przeciez mowie ze go opetalo cos albo zaczarowal i zmienil swoj punkt widzenia moze to sprawka samego zamasu ktory mowil ze "tylko obserwowanie to przestepstwo" :P
Powiem tak. Brałam pod uwagę taką możliwość, iż Gomasu może maczać w tym palce. Jest zbyt spokojny i opanowany, a po takim bohaterze nie można się niczego spodziewać, bo gościu może wykombinować wszystko. Zwłaszcza, jeśli jest spoza kręgu podejrzeń. Gomasu wygląda na takiego, który nie zwykł mówić o wszystkim, co ma na myśli. Zamasu z kolei jest inny. On mówi to, co faktycznie myśli. W takim razie, co, jeżeli to Gomasu pociąga za sznurki, a Zamasu jest jego marionetką/przykrywką?
https://www.youtube.com/watch?v=5Z0BvD-laYI
gosciu ma teorie ze cialo gomasu moze byc uzyte do stworzenia blacka
Zamasu użył Gomasu, który przybrał formę Goku zajmując jego ciało? Nie wiem... Za dużo myślenia. xD
W Szóstym Wszechświecie też mają boga zniszczenia. Jest nim brat Beerusa - Champa. Może być tak, że to Champa czerpie korzyści z działalności Zamasu i Black Goku.
jedno wiadomo na pewno ze black to swietny villain ;d scena jak przeszyl vegeta epic moj ulubiony zloczynca na rowni z frezzerem
Po najnowszym odcinku zaświtało mi w głowie, że Black (a przynajmniej jego ciało) pochodzić może z 6 wrzechświata z odtworzonej przez Boskiego Smoka ziemi.
Że to Goku z Szóstego Wszechświata miałby być? Odpowiednik tego z Siódmego? Hm... jakiś pomysł to jest z sensem. Ale jak w takim razie wytłumaczyć to częste łapanie się Blacka za serce i powiązanie tego z wirusową chorobą serca, na którą zmarł Goku z alternatywnej przyszłości Siódmego Wszechświata?
(Nie oglądałam najnowszego odcinka, ale zdążę to nadrobić.)
Ważne informacje na temat 58 odcinka!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Goku i ekipa nie dają rady Blackowi i Zamasu, ale udaje im się wrócić do przeszłości. Opowiadają o wszystkim Whisowi, Beerusowi i Kaioshinowi. Leczą się jedząc senzu. Goku już myśli o kolejnej podróży w przyszłość.
Zamasu z teraźniejszości udaje się do Zuno i pyta o Super Smocze Kule oraz Goku.
[ Źródło: Dragon Ball Super - Polska ]
spoiler dot. najnowszego odcinka
...
hmm wygląda na to, że w tajemnicę Zamasu i Blacka zamieszany jest Super Boski Smok. Ciekawe jakie życzenie wypowiedział w przyszłości Zamasu...Czy dzięki temu osiągnął nieśmiertelne ciało?
Popłynęli z poziomami mocy :/ Trunks SSj2(chyba) walczy na równi u boku Goku SSJB... wygląda na to, że Trunks jako SSJ3 byłby silniejszy niż Goku.
Gohan już był silniejszy od Goku w sadze o Cellu, więc nic dziwnego, że Trunks mógłby go przewyższyć.
Ale Gohan był silniejszy bo miał SSJ2 a Goku jeszcze SSJ. A czemu Trunks SSJ2 walczył na równi u boku, cóż Vegeta z zetki w Buu sadze walczył z kid Buu w normalnej postaci mimo że w każdej chwili mógł się przemienić w SSJ2, a Goku się z nim męczył na SSJ3