PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744108}
7,9 9,6 tys. ocen
7,9 10 1 9591
6,3 3 krytyków
Dragon Ball Super
powrót do forum serialu Dragon Ball Super

W zagranicznym fandomie Dragon Ball pojawiła się całkiem sensowna teoria o tym, iż Zamasu z teraźniejszości kontroluję Black Goku z przyszłości za pomocą Pierścienia Czasu.

https://before-creation.tumblr.com/post/149645133322/ooc-i-forgot-to-mentioned-y esterday-that-im

Następny odcinek może zaserwować nam coś ciekawego w tym temacie.

ocenił(a) serial na 7
karoman4

Opis odcinka 57.
http://cowcat44.tumblr.com/post/149640859752/source

karoman4

trunks odpali ssj3 ? bo na blue to raczej za wczesnie

karoman4

daja bardzo duzo zblizen na ten pierscien czasu moze cos w tym jest

ocenił(a) serial na 7
Ext_3

Pierścienie to klucz całej historii - tak mi się wydaje.
A gdyby je niszczono, co mogłoby się stać? Zamasu straciłby możliwość kierowania Blackiem.
Jeżeli Beerus powiązany jest z Kaioshinami z Siódmego Wszechświata, to z jakim bogiem jest powiązany Zamasu, który należy do Wszechświata Szóstego?
Co, jeśli Zamasu jest połączony z bogiem Wszystkiego i zabicie Zamasu pociągnie za sobą śmierć Wszystkunia - najważniejszego ze wszystkich bogów?
Czy przyjaźń między Goku i Wszystkuniem niesie za sobą coś niebezpiecznego lub korzystnego dla Goku?

Dużo pytań. xD

karoman4

moze tego gowasu opetal jakis demon i stal sie blackiem i on jest bogiem zniszczenia a zamasu to kaioshin dzieki kolczykowi i to ich laczy. Albo wyrzucil z siebie zlo tak jak kiedys kami (king piccolo) i majin buu (buu) i powstal black nie wiem. Wszystkunio to raczej typ ktory wypowiedzial by tylko "znikaj black" i bylo by po nim bez zadnej walki ;p

ocenił(a) serial na 7
Ext_3

Przecież Gomasu próbuje wytłumaczyć Zamasu, że ten powinien zrozumieć, że świat ludzi jest pełen błędów. Za dużo podejrzeń padło na Zamasu.

karoman4

to przeciez mowie ze go opetalo cos albo zaczarowal i zmienil swoj punkt widzenia moze to sprawka samego zamasu ktory mowil ze "tylko obserwowanie to przestepstwo" :P

ocenił(a) serial na 7
Ext_3

Powiem tak. Brałam pod uwagę taką możliwość, iż Gomasu może maczać w tym palce. Jest zbyt spokojny i opanowany, a po takim bohaterze nie można się niczego spodziewać, bo gościu może wykombinować wszystko. Zwłaszcza, jeśli jest spoza kręgu podejrzeń. Gomasu wygląda na takiego, który nie zwykł mówić o wszystkim, co ma na myśli. Zamasu z kolei jest inny. On mówi to, co faktycznie myśli. W takim razie, co, jeżeli to Gomasu pociąga za sznurki, a Zamasu jest jego marionetką/przykrywką?

karoman4

https://www.youtube.com/watch?v=5Z0BvD-laYI

gosciu ma teorie ze cialo gomasu moze byc uzyte do stworzenia blacka

ocenił(a) serial na 7
Ext_3

Zamasu użył Gomasu, który przybrał formę Goku zajmując jego ciało? Nie wiem... Za dużo myślenia. xD

W Szóstym Wszechświecie też mają boga zniszczenia. Jest nim brat Beerusa - Champa. Może być tak, że to Champa czerpie korzyści z działalności Zamasu i Black Goku.

karoman4

jedno wiadomo na pewno ze black to swietny villain ;d scena jak przeszyl vegeta epic moj ulubiony zloczynca na rowni z frezzerem

ocenił(a) serial na 7
Ext_3

Ta część z Blackiem jest ciekawa. Lepsza niż turniej z poprzedniej.

ocenił(a) serial na 7
karoman4

Po najnowszym odcinku zaświtało mi w głowie, że Black (a przynajmniej jego ciało) pochodzić może z 6 wrzechświata z odtworzonej przez Boskiego Smoka ziemi.

ocenił(a) serial na 7
nillvo

Że to Goku z Szóstego Wszechświata miałby być? Odpowiednik tego z Siódmego? Hm... jakiś pomysł to jest z sensem. Ale jak w takim razie wytłumaczyć to częste łapanie się Blacka za serce i powiązanie tego z wirusową chorobą serca, na którą zmarł Goku z alternatywnej przyszłości Siódmego Wszechświata?

(Nie oglądałam najnowszego odcinka, ale zdążę to nadrobić.)

karoman4

Ważne informacje na temat 58 odcinka!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Goku i ekipa nie dają rady Blackowi i Zamasu, ale udaje im się wrócić do przeszłości. Opowiadają o wszystkim Whisowi, Beerusowi i Kaioshinowi. Leczą się jedząc senzu. Goku już myśli o kolejnej podróży w przyszłość.

Zamasu z teraźniejszości udaje się do Zuno i pyta o Super Smocze Kule oraz Goku.

[ Źródło: Dragon Ball Super - Polska ]

ocenił(a) serial na 7
Rycerzyk69

Zuno?

Wstrzymam się ze spekulowaniem do jutrzejszego odcinka. xD

ocenił(a) serial na 7
karoman4

spoiler dot. najnowszego odcinka

...

hmm wygląda na to, że w tajemnicę Zamasu i Blacka zamieszany jest Super Boski Smok. Ciekawe jakie życzenie wypowiedział w przyszłości Zamasu...Czy dzięki temu osiągnął nieśmiertelne ciało?

Popłynęli z poziomami mocy :/ Trunks SSj2(chyba) walczy na równi u boku Goku SSJB... wygląda na to, że Trunks jako SSJ3 byłby silniejszy niż Goku.

ocenił(a) serial na 7
nillvo

Gohan już był silniejszy od Goku w sadze o Cellu, więc nic dziwnego, że Trunks mógłby go przewyższyć.

ocenił(a) serial na 9
karoman4

Ale Gohan był silniejszy bo miał SSJ2 a Goku jeszcze SSJ. A czemu Trunks SSJ2 walczył na równi u boku, cóż Vegeta z zetki w Buu sadze walczył z kid Buu w normalnej postaci mimo że w każdej chwili mógł się przemienić w SSJ2, a Goku się z nim męczył na SSJ3

karoman4

Zuno to ten co zna odpowiedź na każde pytanie.

ocenił(a) serial na 7
Rycerzyk69

Ah, okay. Thx.

ocenił(a) serial na 7
karoman4

http://cowcat44.tumblr.com/post/150164051687/source

Zarysy kolejnych odcinków. Zapowiada się ciekawie i trochę tak, jak przypuszczałam. Zamasu pozbędzie się Gowasu (Nie Gomasu, jak pisałam wcześniej - sorry za błąd xD).