PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 65021
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball

Znalazłem to przedchwilą, całkowiecie przypadkowo:

http://www.youtube.com/watch?v=IwXYADJ_qks

Mineło 12 lat... A ja wciąż pamiętam ten odcinek. Niesamowita rzecz, to napięcie, ta dramaturgia!

_Garret_Reza_

stary i po co takim tematem zaśmiecasz forum, sorry nie zrozum mnie źle, też uwielbiam DB, ale bez przesady zakładać temat po to tylk, żeby dac linka do odcinka, który każdy fan DB zna na pamięc, ja go moze dziesiątki razy oglądałem, zresztą cała seria DBZ jest na youtobe a polska na kreskowkeczki, więc nie rozumiem po co zakładasz taki temat, jak chciałem pogadać o tym odcinku to wystarczyło napisać.

CO do odcinka, tak jest to jeden z lepszych odcinków, pomijając już te zajebiste transformacje, to sama walka jest extra, wygląda po prostu extra a goku prezentuje się po prostu znakomicie w postaci ss3, ta wyniosłość, te oczy, ta postawa, a przy tym to jak napierdziela go jak piłką pinpongową, to wygląda zajebiście.

Ale gdybym miał wybierać spośród moich najlepszych odcinków, to jednak najbardziej ciagnie mnie do walki trunk vs songoten i miny Videl hahaha xD

michal9o90

Ponieważ mam 17 lat, ostatni raz DB oglądałem na TV4 w '97. Mija 12 lat, znajduję filmik na yt, zaglądam z ciekawości... I okazuje się, że ja wciąż pamiętam!

Fakt wart odnotowania. Po prostu ;)

_Garret_Reza_

hehe spoko rozumiem, sentyment z dzieciństwa xD ale to dość dziwne, "Ponieważ mam 17 lat" co tu ma do rzeczy wiek, nie czaje tego, ja kiedy stanę się nawet dziadkiem to będę oglądał anime, to już w krew mi weszło i nikt tego nie wypleni.

Zresztą wbrew ogólnej opinii, anime nie jest tlyko dla dzieci, a wręcz niektóre rodzaje anime to nadają się tylko o wyłącznie dla dorosłych.

michal9o90

Ponieważ DB kojarzył mi się wyłącznie z sentymentem, przez ostatnie 12 lat mój stosunek do tego anime sprowadził się do stanowiska w stylu: "E, młody byłem, sporo rzeczy mi się podobało" itd - wtedy to nawet pokemonami się jarałem :) A tu proszę: serial NAPRAWDĘ jest taki jakim go zapamiętałem!

"Zresztą wbrew ogólnej opinii, anime nie jest tlyko dla dzieci, a wręcz niektóre rodzaje anime to nadają się tylko o wyłącznie dla dorosłych."

Hehe, bodaj w recenzji "Księżniczki Mononoke" pisałem o "dojrzałych odbiorcach";)

_Garret_Reza_

"serial NAPRAWDĘ jest taki jakim go zapamiętałem!"

teraz wszystko czaje, i to jest dowód na to jak dobrym dziełem jest DB xD

"Hehe, bodaj w recenzji "Księżniczki Mononoke" pisałem o "dojrzałych odbiorcach";)"

być może, po screnach coś sobie przypominam, moze keidyś widziałem pare odcinków, ale napewno tego nie oglądałem w całosci, więc nie mogę się wypowiedzieć, chcoiaż po screenach wygląda na poważne anime.

No ale skoro tak, tzn. że nie jest źle z tobą xD, nie wiem czy nadal z zapałem oglądzasz anime czy nie bo pisząc "E, młody byłem, sporo rzeczy mi się podobało" to mam wrazenie, że nie oglądasz, to razdę wrócić do tego, naprawdę jest wiele świetnych anime, i każdy znajdzie coś dla siebie a przedział wiekowy jest ogromny, zarówno znajdziesz anime dla 5 latków, jak i całkowicie dla dorosłych (nie mam tu na myśli hentai) po prostu niektóre anime przemycają, taką wielką dawkę emocji, że nawet twardziel chyba uronił by łzę, są takie nawet aime, które mówią naprzykłąd o II wojnie światowej o przejściach jakiegos tam chłopaka itp.

ja akurat nie gustuje w bardzo poważnych anime, uważam, że do tego lepiej nadają się filmy aktorskie, natomiast świetne anime są o tematyce, sci-fi, supernatural, romans, komedia, ecchi i jeszcze pare innych.

PS: o za tym proponuję najnowszą dostępną mangę w empiku, zatytułowaną "Karin", naprawdę świetna manga, dla tych co lubią zarówno chumor, trochę powagi i romans, tytułowa bochaterka to wampirzyca ale jest zakałą rodziny Dlaczego? dowiedz się sam, już na początku mangi poznajemy koleżkę, który zmieni jej całe życie i wywróci do góry nogami, będzie miała nie lada kłopotów przez niego, sytuacje między nimi przedstawione w mandze i ich reakcje i zachowania po prostu są genialne, przez cały czas czytania mangi prawie, że nie schodzi ci uśmieszek na twarzy.

Swoją droga szkoda, że tak mało, jest dobrych mang w polsce, Karin, którą wydaje "Waneko" to w swoim doróbku ma dużo mang, ale prawie adnej ciekawej, moze 2 lub 3, trochę inaczej już sytuacja wygląda przy J.P.Fantastica, lecz, też niewiele można wybrać, a to co maja to większość już starocie.

(heh powiem tak, w Lublinie kiedy pojawiła się Karin, ranyyy w przeciągu tygonia zszedł cały towar, w kolejnym tygoniu zamówiono znowu i znowu cały poszedł, to samo w księgarni Matras, z tąd widać, jak ogromne jest zapotrzebowanie na mangi (dobre mangi) nie rozumiem polityki wydawnictw, dlaczego nie zainwestują w nowe tytuły, cóż Karin jest dobrym początkiem, może nareście coś się w polsce zmieni, moze nareście ruszy motor, który napędzi cały przemysł anime/mang w polsce, bo narazie jest bida i nędza).

michal9o90

Seriali już nie oglądam, tylko kilka filmów Miyazakiego ostatnio zaliczyłem (w tym Mononoke, które jest pełniakiem;).

Ostatnio to tylko "Grobowiec świetlików" obejrzałem.

_Garret_Reza_

Btw, o to Ci chodzi?

http://www.filmweb.pl/f304476/Karin,2005

_Garret_Reza_

tak o to ale to anime, anime nie oglądałem nei wiem jakie jest, manga jest świetna.