PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94309}

Drużyna "A"

The A-Team
1983 - 1987
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 41147
7,3 11 krytyków
Drużyna "A"
powrót do forum serialu Drużyna "A"

Serial świetny, czasy mojego dzieciństwa. Nie zgodzę się jednak z tym, że jest to najlepszy, gdyż nie takie seriale widziałem, w dodatku większość rzeczy w tym serialu jest strasznie naciągana (np. to, jak im się z łatwością udało uciec z więzienia za pomocą tych worków w 1x04 odcinku), każdy odcinek posiada ten sam schemat i jest czasami przez to nudno. Wątpię też, żeby w rzeczywistości taka Drużyna istniała, co by się im zawsze udawało wyjść z różnych opresji. No naprawdę, oni są tacy mądrzy, zawsze wychodzą z każdych tarapatów i potrafią przewidywać kroki przeciwników, niczym herosi i wróżki. No i wiadomo, nitk prawie w tym serialu nie zginął, choć fizycznie to by wiele osób mogło (chodzi mi o te walające się samochody, a po chwili Ci złoczyńcy wychodzili z nich cało, jak gdyby nigdy nic). Z drugiej jednak strony serial jest przez to oryginalny i przeznaczony nawet dla dzieci. Najbardziej jednak cenię ten serial za poczucie humoru. Masz np. zły dzień, to odpalasz sobie jakiś odcinek i od razu Ci humor wraca :D. Można się np. pośmiać z gadaniny Murdocka (szczerze mówiąc sam posiadam zalążki jego szaleństwa xD) i Baracusa, który musi go słuchać :D (ta jego mina :D). Moim największym idolem jest Buźka (wiadomo, podrywanie dziewczyn, uczę się od chłopa :D). Dlatego też daję temu serialowi sprawiedliwe 7/10.

czlowiekfrank

Ja wystawiłem 8/10, ale również uważam że nawet w latach 80's był lepsze seriale od The Team-A.