PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94309}

Drużyna "A"

The A-Team
1983 - 1987
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 41241
7,3 11 krytyków
Drużyna "A"
powrót do forum serialu Drużyna "A"

tak sobie oglądam ten świetny serial i zastanawiam się czy drużyna kiedykolwiek zabiła jakiegoś
wroga?.Strzelają a trup nie pada,rzucają granaty nic nikomu się nie dzieje,jedyne co to samochody
wyskakują w powietrze i tak jest chyba w każdym odcinku...

Jeżeli się mylę to podajcie przykłady z chęcią je poznam.

Wielki_Krytyk_

Nikogo nie zabili a nawet nie zranili. Taka konwencja, nawet po dachowaniu zawsze muszą pokazać że opryszki wychodzą całe i zdrowe lekko otumanione.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

A jednak nikogo heh podobnie jest chyba z Mcgywerem ,nie mniej jednak wcale mi to nie przeszkadza bo serial jest genialny.

ocenił(a) serial na 5
Wielki_Krytyk_

Hehe
Po obejrzenie jednego odcinku naszło mnie to samo pytanie. Drugi mnie w tym utwierdził.

Trochę to denerwujące że nigdy nie trafiają i wydaje mi się że wolą strzelać po prawej stronie samochodów, a gdy już czymś trafią to rozbijają się w lewo.

ocenił(a) serial na 9
Rudolf50

Hehe, ale to jest dowód na to, że można zrobić świetny serial/film akcji, gdzie nie musi być góry trupów w każdym odcinku :)

ocenił(a) serial na 10
Rudolf50

Bo ja wiem czy denerwujące,oczywiście sztuczne,nieprawdopodobne ale taki urok tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
Wielki_Krytyk_

nawet po 30 latach serial popularny... ja dopiero zaczelem ogladac .. kiedys widzialem w telewizji a teraz sie zkusilem na pobranie i nie zaluje ^^

ocenił(a) serial na 8
Wielki_Krytyk_

Jest jeden odcinek gdy Hannibal mówi do drużyny, żeby uważali i nikogo nie zranili gdy będą strzelać do żołnierzy Deckera.
W jednym odcinku Hannibal podszywa się pod oficera FBI w Atlantis, tam ginie jakiś gangster, ale nie z ręki Hannibala, a tak rzeczywiście nikt tam nie ginie.

ocenił(a) serial na 8
Wielki_Krytyk_

Bardzo mi się podoba, że ludzie wiedzący o co chodzi, mówią o konwencji filmu :))))

Wielki_Krytyk_

Wydaje mi sie ,że nie zabili.W filmie o drużynie (Bring Back the A-Team) producent wypowiadał sie ,ze nawet w scenie gdzie rozbjia sie helikopter,ludzie wychodza,otrzepuja sie i uciekaja ;) Tak poprostu sobie wymyslili ten film :)

ocenił(a) serial na 9
Wielki_Krytyk_

Główni bohaterowie nie zabijali przeciwników. Podobało mi się to kiedy oglądałem "Drużynę A" w dzieciństwie i podoba mi się teraz. Mam wrażenie, że we współczesnych serialach nawet dobrzy bohaterowie zabijają zbyt często. Warto zobaczyć coś dla odmiany.
Ale ci źli zabijali. We wczorajszym odcinku naczelnik więzienia zastrzelił więźnia, który przegrał pojedynek. Wprawdzie nie zostało to pokazane, ale nie ma wątpliwości, że tak się stało.

PaulKellerman

Nie ogladałam całego odcinka, akcja dziala się w samolocie, oszołomiony BA strzelił w samolocie i jednego z tych złych "wyssało" przez okno. Zastanawialam się, czy miał spadochron i przeżył, czy to jednak pierwsza ofiara drużyny A. Przypadkowa, ale jednak...ofiara :) Odcinek chyba był we wtorek, może w poniedziałek, nie pamiętam ...

ocenił(a) serial na 8
Ksawera

Chyba miał spadochron, "leciał nad Tijuaną", tak coś mówili.....

ocenił(a) serial na 7
Irish_Americ

Był jeszcze dwa trupy w serialu. W odcinku, jak byli w Afryce drugi raz, na początku źli zabili gościa z rezerwatu, czyli dobrego.
Jeszcze bodajże w ostatnim odcinku czwartej serii z rąk bandziorów umarł generał.
I dokładnie, serial był raczej skierowany do oglądania dla całej rodziny, stąd raczej prawie żadnych trupów ;)

ocenił(a) serial na 8
czlowiekfrank

To nie był generał Fullbright?

ocenił(a) serial na 7
Irish_Americ

Chyba tak, już nie pamiętam. Wiem, że to był trzeci generał, który ich gonił.

użytkownik usunięty
Irish_Americ

W odcinku 4 serii zginął generał Fullbright a w odcinku 17 serii 3 strażnik rezerwatu przyrody tyle że nie zabity przez Drużynę tylko przez kłusowników.

użytkownik usunięty
Ksawera

Dokładnie to samo pomyślałem czy zginął jak wyleciał z samolotu czy nie .

ocenił(a) serial na 9
PaulKellerman

A to nie było to? https://www.filmweb.pl/forum/seriale/Stary+serial%2C+być+może+Matlock,3222422

Wielki_Krytyk_

w ostatnim odc 4 serii Sound of Thunder drużyna rozwala wietnamców a podcza seralu to ginie w nim żadko ale ginie od kilku do kilkunastu może osób

Wielki_Krytyk_

Zauważyłem że nawet jeśli nie ginęli ludzie, to większość przeciwników Drużyny a trafiała za kratki ...