Duma i uprzedzenie

Pride and Prejudice
1995
8,2 38 tys. ocen
8,2 10 1 37617
8,0 10 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum serialu Duma i uprzedzenie

Oczywiście, że włączyłam nagrywanie, pomimo że mam już ze 3 wersje. Ale to co zobaczyłam jako pierwsze, było moim zdaniem najlepsze jeśli chodzi o tłumaczenie. Ale może mi się wydaje? To było z 10 lat temu (przesadzam?), wtedy wszystko było piekniejsze. Nie musiałam myśleć o niczym, a teraz wszystko za forsę :). Tylko Ty Darcy mi nigdzie nie uciekaj :D

ocenił(a) serial na 10
roxana33

Nagrałam i po porównaniu z wersją TVN Style, skasowałam. Są drobne różnice w tłumaczeniu (w treści, bo lektor zdaje się ten sam), ale chyba mało istotne. Tamto zapamiętałam jako najpiękniejsze, bo było pierwsze i wtedy się w tym zakochałam. Jak pierwszą (i ostatnią) miłość :). Nawet dobrze, że to jest przed 6 rano, bo nie będą tego oglądać małolaty i jęczeć, że to nie wrzaskliwa, chuda i płaska jak deska Keira. Tak tu piszę, a sama nie grzeszę nadmiarem w tych sprawach :D. Pomimo tego, że mam to nagrane, to pewnie jutro wstanę o 5.45 i obejrzę. Ten gościu dwa komentarze niżej ma rację; ja chyba nie jestem całkowicie normalna ...

ocenił(a) serial na 10
roxana33

Pogłupieli. TAKI serial o 6 rano??? I się dziwią, że abonamentu nikt nie płaci... To jest serial stworzony na 10:00 po mojemu. I o takiej porze mógłby mieć oglądalność.
A co do tłumaczenia - każde tłumaczenie jest złe. Takiego słowa jak "indeed" nie da się zastąpić ;]

ocenił(a) serial na 10
sizar

No masakra. Wczoraj wstałam:) 5:45:) Dzisiaj nie dałam rady. Ale bez przesady. Mogliby w końcu zacząć puszczać dobre filmy o normalnych godzinach. A nie albo wcześnie rano, albo w nocy.
hmmm... Pan Darcy...

migotka61

nie no, pora emisji to mnie zwaliła z nóg dosłownie..o tej godzinie to ja się na trzeci bok przewracam ;) ech, dziwne, powinnam już się dawno przyzwyczaić do tej 'wspaniałej' ramówki tvp, bo takie kwiatki są już niestety normą :/ a chciałoby się czasem obejrzeć coś do rzeczy o ludzkiej godzinie..

ocenił(a) serial na 10
roxana33

Niech dostaną to, co sami prowokują. Niech szczezną te czewrwone wypierdki, które puszczają filmy na podstawie książek Jane w nocy, a pierdoły w stylu "Tańce gdzieś tam" przez cały dzień. I my się do tego przyczynimy. Wykończyć tych debili, którzy zarabiają z naszych podatków kilkanaście razy tyle co my, a nie potrafiliby nie tylko niczym rządzić, ale nawet wbić gwożdzia. Precz z debilami!

ocenił(a) serial na 10
roxana33

Obejrzałam "Rozważną i romantyczną" miniserial BBC z 2007 i trochę się uspokoiłam. Ale nie w TVP, za co bulę abonament, ale w TVN Style u znajomego. Rozumiem za co On płaci, ale JA? Za co płacę ... (to co tu napisałam, nie nadaje się do publikacji)

ocenił(a) serial na 9
roxana33

Ja mam ten film na dvd,mogę sobie obejrzeć kiedy chcę,rano i w środku nocy.Chyba nigdy mi się nie znudzi.Eh ten pan Darcy!!!To jest zdecydowanie lepsza wersja niż ta z Keirą,po tamtej miałam niedosyt......