PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126122}

Dwóch i pół

Two and a Half Men
2003 - 2015
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75945
7,2 9 krytyków
Dwóch i pół
powrót do forum serialu Dwóch i pół

Dwóch

ocenił(a) serial na 10

Serial rzeczywiście smieszny ale nic już nie będzie takie jak Przyjaciele. Po prostu do żadnego bohatera dwóch i pół po sześciu sezonach się nie przywiązałem a do Przyjaciół już po pierwszych odcinkach do wszystkich.

ocenił(a) serial na 8
zaszkins

No bo Friends nikt nie dorówna, a poza tym pomiędzy Przyjaciółmi a Dwóch i Pół jest jeszcze z 30 lepszych seriali komediowych.

ocenił(a) serial na 9
2903

na przykład jakie seriale z tych 30, podaj co najmniej kilka przykładów?;p

ocenił(a) serial na 10
zaszkins

Ja właśnie na odwrót, osobiście preferuję Dwóch i Pół :)

użytkownik usunięty
Lotress

Według mnie dość dziwne jest porównywać tych dwóch seriali... Oba są różne, choć podobnie zrealizowane. Mi osobiście oba się podobają.

ocenił(a) serial na 8
zaszkins

nie, jest cała masa lepszych seriali od Friends i pare od Dwóch i pół ;)

ocenił(a) serial na 7
zaszkins

Pewnie, że nie dorównują Friendsom, co nie znaczy, że również nie ogląda się tego z przysłowiowym bananem na facjacie. Fabuła zbytnio nie posuwa się tu do przodu, a odcinki są do siebie dość podobne, ale za to nie ma miejsca na żadne rozstania i powroty, czy inny smutny szit (który czasem w Przyjaciołach mnie denerwuje) - Sheen i Cryer od pierwszej do ostatniej sceny bez przerwy po prostu bawią. ;]

ocenił(a) serial na 7
HellBull

Mam calkiem odmienne zdanie od was, zgadzam sie z zalozycielem tematu. Ten serial owszem, jest smieszny, chwilami glupi, ale daleko mu do "Przyajciol". Sama nie wiem dlaczego, po prostu. Przywiazalam sie do tamtych aktorow, a zwlaszcza do Lisy Kudrow.

ocenił(a) serial na 10
zaszkins

rzeczywiście śmieszny? Jest doskonały, wypasiony, świetny, przezabawny, można by go oglądać ciągle i ciągle po wielokroć, jest jednym z moich ulubionych seriali komediowych, istny geniusz dobrego żartu. Tak tu to powiem!!!!

zaszkins

Ja nie przepadam specjalnie za "Dwóch i pół", jakoś mało mnie ten serial śmieszy, nie powiem, że wcale, bo zdarzają się tam śmieszne momenty, ale jest ich niewiele. Ale mimo to oglądam go na TVN7, jak leci premierowy sezon :).
Co do moich ulubionych i wspomnianych tu "Przyjaciół", to wg mnie dla wielu osób ten serial już na zawsze pozostanie najlepszym sitcomem wszech czasów i nikt im nie wmówi, że inny jest lepszy. "Przyjaciele" to serial-legenda i nie bez powodu ma 1 miejsce na liście TOP100 seriali.

ocenił(a) serial na 8
direct39

a to popularność o czymś świadczy ?

Cash

2 i pół jest lepsze.

<za krótki><za krótki><za krótki><za krótki>

marek222

Wiesz co, każdy może mieć swoje zdanie :). Ja nie wymagam, żeby wszyscy uwielbiali "Przyjaciół".

zaszkins

o rrrrrrrrrany. miałem sie zabrac za ogladanie tego ale jełsi mówisz, że słabszy nawet od friendów (4/10) to nawet się za to nie biorę

polishchaser1

Friendsom dałbym więcej niż 4/10 a 2 i pół jeszcze więcej. ;)

zaszkins

Ludzie, nie porownujcie tych dwoch seriali do siebie bo to nie ma najmniejszego sensu.
'Dwoch i pol' to serial czysto komedoiowy jak 'On, ona i dzieciaki', 'Diabli nadali' czy inne. A 'Przyjaciele' to bardziej serial obyczajowy z wieksza odrobina humoru niz w innych obyczajowych serialach mozna spotkac (60% - humor, 40% - obyczaj). Oczywiscie 'Dwoch i pol' porusza tez tematy / problemy zyciowe ale obracane one sa w rodzaj zartu czy skeczu, ktoremu towarzyszy ciety humor.
'Przyjaciele' to juz inna bajka - fakt, mowicie ze lepszy bo moze wlasnie mniej tego humoru jest (lub jest prostrzy) a wiecej uwagi do fabuly jest przywiazane ale osobiscie nie uwazam 'Przyjaciol' za jakis super serial. Fakt, jak nie bylo co robic lub nie bylo nic w tv to obejzalo sie ze 3, 4 odcinki ale nigdy jakos nie swirowalem na punkcie tego serialu (pomimo iz donoisl taka slawe to od 'Przyjaciol' wole np. 'Pelna chata'). A 'Dwoch i pol' ma w sobie 'cos' co przyciaga i nie daje czekac na nasteny odcinek.

czacza2000

Dobrze gadasz;) Bo rzeczywiscie to sa dwa roznego rodzaju seriale i nie mozna ich porownywac.
A dla tych co twierdza, ze 'Dwoch i pol' nie sa smieszni, to polecam obejrzenie oryginalu (znaczy sie z oryginalnym dubbingiem:), bo o niektorych ich tekstach albo 'madrosciach' poprostu nie da sie zapomniec;)