PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126122}

Dwóch i pół

Two and a Half Men
2003 - 2015
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75988
7,4 11 krytyków
Dwóch i pół
powrót do forum serialu Dwóch i pół

Wrazenia po dwoch odcnikach

użytkownik usunięty

Nie rozumiem czemu tak wiele negatywnych opinii na temat dziewiatego sezonu i krytyki
pod adresem Kutchera. Obawialem sie, ze Dwoch i Pol skonczy sie na 8 sezonie, ale
pierwsze dwa odcinki naprawde sa w starym, dobrym stylu. Jest charakterystyczny
humor i to najwazniejsze. Kutcher mial naprawde duza presje i jako postac serialowa
spisuje sie dobrze. Oczywiscie - nie jest to Charlie, ktory wyrobil sobie marke, ale moim
zdaniem rezyserzy stworzyli (chca stworzyc) ciekawa postac. Z jednej strony Walden jest
podobny do Charlie'go (bogaty, dziecinny, beztroski, ma problem z kobietami), jednak z
drugiej ma zupelnie inne oczekiwania od zycia (jest fair w stosunku do Alana i Berty,
pragnie stalego zwiazku). Osobiscie jestem ciekawy dalszych losow Waldena. Po 2
odcniku moge powiedziec, ze cieszy mnie wieksza ilosc scen z Berta, obsadzenie Alana,
a nie Waldena jako glownego bohatera (jest w prawie kazdej scenie), martwi prawie
zupelny brak Jake'a.

Rowniez uwazam, ze narzekanie na brak Charlie'go jest przesada, bo jak wspomnialem
wyzej - w poprzednich sezonach najwiecej bylo Alana, nie Charlie'go i to on jest, mozna
powiedziec glownym bohaterem.

A teraz troche krytyki - pierwszy odcinek byl naprawde dobry. W drugim bylo kilka
niepotrzebnych scen, ktore w 20min odcinku nie powinny miec miejsca (np jazda
samochodem, czy rozmowa z matka przy wypakowywaniu). Mam nadzieje, ze kolejne
odcniki beda lepsze.

Przeglądałem różne zagraniczne fora i tylko na tym forum da się znaleźć pozytywne wypowiedzi na temat tych dwóch odcinków:) Nawet najbardziej zatwardziali fani coraz częściej przyznają, że oglądanie "menów" nie ma już sensu. Zgadzam się, że krytyki nie powinno się przelewać na Kutchera, gdyż to nie jego wina. CBS powinno było zrobić po prostu jakiś nowy serial a nie na siłę starać się ciągnąć formułę. To tak jakby chcieć wciąż robić pierogi ruskie bez mąki i liczyć na to, że znajdą się tacy, którym będą smakować.

użytkownik usunięty
sampol

Ale dla CBS fora chyba nie maja znaczenia. Liczy sie ogladalnosc... I ta ogladalnosc mieli (i to rekordowa) po pierwszym odcinku 9 sezonu. Ciekaw jestem kolejnych statystyk

ocenił(a) serial na 9

Jak na razie te dwa odcinki mi się podobały, nie jest najgorzej, spodziewałem się porażki a według mnie wyszło caklem nie źle, zobaczymy dalej :D

użytkownik usunięty

Serial stracił swoją śwetność gdy Charlie odszedł lipa w sumie na dno pójdzie .