PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126122}

Dwóch i pół

Two and a Half Men
2003 - 2015
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75992
7,4 11 krytyków
Dwóch i pół
powrót do forum serialu Dwóch i pół

Ja to jestem w szoku. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego wszyscy tak bezwarunkowo kochają Charliego. Przecież ten człowiek się stoczył. Dopiero po wszystkich porażkach życiowych pokazuje się w programach na livie, że jest okej, ale kto tam wie jak jest naprawdę. Mnie nie jest żal go ani trochę, nie był w stanie nic kompletnie docenić. A 9 sezon podoba mi się. Kutcher jest w porządku. Najlepsze jest to, że wszyscy zazdroszczą mu, że ma wygląd i jest młody i dlatego go nienawidzą. Żal mi takich ludzi.

ocenił(a) serial na 9
Diretto

Kto niby zazdrosci Ashtonowi ? Jak dla mnie nie dorasta on do piet Sheenowi ;) Aktor z niego kiepski ..
Co do Charliego, ja nie oceniam go przez pryzmat prywatnego zycia. Szkoda faceta, nie potrafil zbastowac, ale to jego sprawa. Jest swietnym aktorem i za to go cenie.
Tak swoja droga myslisz , ze spora czesc mezczyzn nie chciala by miec takiego zycia jak serialowy Charlie Harper? Kurde, jestem kobieta, a czasami mu zazdroscilam ;)

Wiem, ze dla sporej czesci damskiej widowni ten serial jest obraza dla kobiet i pochwala pijanstwa i dziwkarstwa, ale co tam! Kreacja znakomita i za to kocham Charliego;)

Martek86

czego mu zazdrościłaś? kobiet?

ocenił(a) serial na 9
makintosz

beztroskiego zycia ;P

Martek86

w sumie to ja też, ale kobiet mu jakoś nie zazdroszczę, choć jestem chłopakiem xD

ocenił(a) serial na 9
makintosz

No widzisz ;) a kobiety faktycznie lekko wyeksploatowane xD

ocenił(a) serial na 10
Diretto

A kogo obchodzi życie prywatne Sheena?! Jest mi obojętne kim jest prywatnie. Kto ocenia aktora przez pryzmat życia osobistego? Jest mi zupełnie obojętne czy prywatnie jest wrakiem człowieka czy też jest ministrantem i wzorem człowieka... Dla mnie jest ważne JAK GRA i jak się sprawdza w swoich rolach. I czego niby mam do cholery zazdrościć Ashtonowi?!
Wyglądu?
1. Nie jestem homoseksualistą żeby interesować się i oceniać urodę drugiego faceta
2. Nawet jeśli jest ładniejszy to co? Odbije mi dziewczynę?
Wieku?
1. Ma 33 lata... tak więc wszyscy powyżej tego wieku go nienawidzą bo mu zazdroszczą, że jest młodszy? Zapewne te całe rzesze fanów serialu w wieku 40-80 lat go bluzgają za to, że jest taki młody i sieją nienawiść na forum FW...
2. Ja jestem młodszy od niego, a też go nie doceniam... Pewnie mu zazdroszczę tego, że jest STARY! A Kucher mi pewnie zazdrości, że ja jestem młodszy - cóż za ironia...
3. Najbardziej znienawidzeni główni bohaterowie filmów: "Brzdąc w opałach", "Klan urwisów" itd. Wszyscy im zazdrościli młodości...

To co napisałeś jest tak absurdalne, że aż nie do przyjęcia. Pisanie "nie lubicie go bo mu zazdrościcie" jest zawsze flagowym argumentem ludzi, którzy nie potrafią w żaden sposób uargumentować własnego zdania. Zauważ, że próbujesz wybronić aktora, a NAWET JEDEN RAZ nie napisałeś o jego aktorstwie, a tylko to, że jest piękny i młody - BRAWO!

Czy kocham Charliego? Na pewno nie kocham Charliego Sheena, chociaż mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że uwielbiam postać Charliego Harpera. Dlaczego uważam, że serial obniżył poziom? O ile pierwszy odcinek dziewiątego sezonu w miarę trzymał poziom - czarny humor - tak kolejne części to już zupełnie inny serial. Nie mam zamiaru rozwodzić się nad sztuczną grą Kuchera, ale jest coś co ucierpiało 100razy bardziej - scenariusz. Z serialu który do tej pory był przesiąknięty: CYNIZMEM, IRONIĄ, SARKAZMEM i CZARNYM HUMOREM nie zostało NIC. Na próżno tych wszystkich rzeczy szukać w nowych odcinkach. I o ile nie jest temu winne pojawienie się Kuchera to z całą pewnością odejście Charliego. To Charlie nadał owy charakter temu serialowi, bo to była właśnie osoba przepełniona wszystkim tym o czym wcześniej pisałem. Teraz nie zostało za wiele takich postaci - Berta: przy Waldenie stała się jak miękkie kluchy, Matka - z kim ma się "ścierać"? Z Alanem (gościem bez jaj)? , Jake - kiedyś taki był, a teraz jest "tępym cwaniaczkiem". Dlatego scenarzysta będzie musiał stanąć na głowie żeby odbudować to co zepsuto... Warto również wspomnieć o absurdalnej (niedopracowanej) postaci samego Waldena, w której jest więcej sprzeczności (nie wynikających z jego "natury) niż w ustawach rządowych.

ocenił(a) serial na 10
Gojira

Pójdę dalej... Dlaczego Charlie był potrzebny? Bo on całość kleił do kupy i powodował, że wszystkie postacie miały sens:
1. Alan - był śmieszny bo był poniewierany przez Charliego - kto nim teraz będzie poniewierać? Teraz będą latać ciepłe kluchy po ekranie i się płaszczyć - taki nie dociągnięty żart, bo wcześniej było podobnie z tą różnicą, że jak Alan się "rozpłaszczył" to Charlie go nadepnął - oczywiście nie dosłownie (chociaż...) ;)
2. Matka - była zabawna bo jako jedna z nielicznych potrafiła postawić się Charliemu a Charlie jej, co doprowadzało do komicznych "pyskówek" - kto teraz postawi się matce?
3. Berta - postać która nie musiała wiele stracić, a straciła wszystko :/ (jak w poście wyżej)
4. Jake - o ile matołek to potrafił wykiwać czasem Charliego, a ich dialogi były komiczne - docinka Charliego i tępy wyraz Jaka. Co to za przyjemność wykiwać Alana?
5. Rose - ciekawe czy jeszcze ją zobaczymy w tym serialu - przecież JEDYNĄ postacią łączącą ją z resztą serialu był Charlie
6. Dziewczyny - mizoginizm Charliego był nie do przebicia, w 99% przypadków zabawny. Aktualne romanse z Kucherem są bo są, ale co w nich śmiesznego? To jest w ogóle motyw, który najbardziej nie trzyma się tej postaci, ale zapewne twórcy chcieli by dziewczyny wciąż się tu pojawiały...

ocenił(a) serial na 9
Gojira

@Gojira podpisuję się rękami i nogami pod tymi słowami

ocenił(a) serial na 8
Gojira

Moje odczucia są dokładnie takie same.
Ale wiecie co ja myślę, że Charlie powróci w 10 sezonie :)
Może ta nagonka na Sheena była tylko taka komercyjna na zdobycie widzów i to jest od początku do końca ukartowane i Charlie powróci. Wiadomo, że początek 9 sezonu ma o wiele większą widownię niż poprzednie sezony z uwagi na nowego aktora ale to będzie się zmieniać i wyniki oglądalności będą spadały łeb na szyję. Tym samym Charlie powróci w 10 sezonie i znów będą rekordowe wyniki oglądalności bo każdy będzie chciał wiedzieć co się z nim działo.

ocenił(a) serial na 7
Gojira

Esencja tego serialu... nic dodać nic ująć. Wielki żal, że Charlie odszedł. Teraz Charlie zwycieza w Sheen's Roast, ktore na pewno pobije Dwóch i pół. Oglądałem w wersji angielskiej i jest naprawde dobre show.

Gojira

Ładnie to napisałeś. Tak samo pomyślałem...

ps obejrzałem 1 odcinek 9 sezonu i mogę powiedzieć jedno, skończyłem z tym serialem na dobre, zabrałem się za Breaking Bad...

ocenił(a) serial na 10
Gojira

@Diretto: Przyznam, że się zawiodłem... Liczyłem na jakąś dalszą argumentację. Myślałem, że dasz się sprowokować do dalszej dyskusji. Widzę jednak, że argumentacja na zasadzie "Charlie jest zły bo się stoczył" i "Kucher jest super bo ma WYGLĄD (tak na marginesie - każdy go ma) i jest młody". Co sądzę o takiej argumentacji? Pozstaje mi Cię zacytować "Żal mi takich ludzi.".
Życzę więcej rozwagi na przyszłość przy Tworzeniu nowych tematów.

Pozdrawiam