PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297993}

Dylematu 5

2006 - 2007
2,1 4,0 tys. ocen
2,1 10 1 3958
Dylematu 5
powrót do forum serialu Dylematu 5

ZNAKOMITY DUET TUREK & KOWALSKA CZY NIE MNIEJ ZNAKOMIY WIESŁAW GOŁAS CZY JANUSZ GAJOS.POJAWIŁY SIĘ NOWE NAZWISKA ALE TO NIE ONE GWARANTOWAŁY SUKCES ALTERNATYW .CO PRAWDA WIELU AKTORÓW JUŻ NIE ŻYJE I ZROZUMIAŁE JEST WPROWADZENIE NOWYCH POSTACI ALE BEZ TEJ RESZTY TO NIE TO.CHYBA ŻE SCENARIUSZ OKAZAŁ SIĘ SŁABY I AKTORZY CI ODMÓWILI?!

HODIA

Podobno Gołas ma problemy ze zdrowiem w końcu ma 76 lat ale Turek i Kowalska chyba jeszcze dali by rade. Nieporozumieniem jest naprawde brak w obsadzie Gajosa. To normalnie kpina. Bez względu na to ile by chciał gaży muszą go wziąść. Wogóle Dykiel ma mieć jakiś epizod Baby w banku - jakieś nieporozumienie. Ciekawe czy w epizodach tak jak w Alternatywach pojawi się chociaż Kobuszewski, Buczkowski, Karewicz, Łącz, Fedorowicz, Pluciński albo Merle - wszyscy żyją a przecież Alternatywy to był film z polskimi gwiazdami. No i prezes spółdzielni - Gustaw Lutkiewicz, albo Wojciech Siemion, ciekawe czy ktoś z nich sie pojawi? Bez nich czuje, że będzie lipa

dj_mirek

Dodam jeszcze, że Hanna Bieniuszewicz gra tutaj Kolińską (śpiewaczkę), którą w 'Alternatywach' świetnie zagrała Halina Kowalska (też żyje, skądinąd...), natomiast 'powinna być' Ewą Majewską, której z kolei w ogóle tu nie widzę. Dlaczego - wie chyba tylko pan Warchoł... ;) Chyba przestałem dziwić się, że Wojciech Smarzowski zrezygnował z udziału w tym projekcie... Ale nie uprzedzajmy faktów ;)

ocenił(a) serial na 1
chriss1974

Właśnie niedawno obejrzałem sobie cały serial i przypadkiem trafiłem tutaj. Osobiście powiem, że moim ulubionym serialem są Zmiennicy. Bardzo fajnie, że nareszcie ktoś wpadł na pomysł by zrobić kontynuację po latach, a jeszcze lepiej by było jak by ktoś nakręcił Zmienników 2. ;) Co do wypowiedzie to zgadzam się z wami. Dla mnie i wielu polaków ten serial jest kultowy jak zresztą więkoszść filmów S.Bareji to będzie miał szanse, sens, klimat oraz wiele innych rzeczy na które czekamy jeśli zagra jak najwięcej aktorów z obecnej Alternatywy 4. Wydaje mi się, że skoro ktoś pragnie zrobić kontunuację takiego filmu to powinien najpierw zebrać każdego z obecnych aktorów i namówić ich jeśli tylko mają zdrowie i siłę by zrobić to porządnie i sensownie nie tracąc najlepszych ludzi w tym filmie. Miejmy nadzieję, że nie zmarnują tej szansy i nie zrobią nam gniota który bedzie naszym Dylematem... Gniot czy nie gniot? Oto jest pytanie... ;)