Według mnie ten serial jest całkiem niezły i dałem mu 9/10. Wiadomo, że to nie to samo co kultowe Alternatywy ale czego się ludzie spodziewali. W końcu inny reżyser, inni aktorzy (przynajmniej w części), inne realia. Do tego serial ten nakręcono 20 lat po pierwowzorze. Aktorzy się zestarzeli. To nie mogło być to samo. Może gdyby nakręcono to 10 lat wcześniej ale i tak serial ten sam się broni. Po prostu trzeba go obejrzeć ze zrozumieniem. A najlepiej by było jakby jeszcze ktoś mieszkał w takim bloku ze wspólnotą. Dla mnie to jeden z lepszych seriali komediowych nakręconych przez TVP w ostatnim dziesięcioleciu.
Wiesz, to nie chodzi o to żeby to było to samo, ale żeby miało ręce i nogi. Gratuluję gustu.
Mnie tez pomimo wszystko sie w miare podoba. Moze to nie mistrzostwo Polski ale biorac pod uwage denny poziom dzisiejszych seriali emitowanych w tv to ten serial jeszcze jakos sie trzyma na powierzchni. Humor mniej wiecej w stylu "Tygrysow Europy". Mily, refleksyjny humor.
Spodziewalem sie czegos gorszego. Moze dlatego, ze nie niezbyt smieszyl mnie A4 (po prostu nie ten rocznik) oraz nie nastawialem sie na ten film jak na kontynuacje "kultowego hiciora" bo wiadomo bylo, ze po tylu latach kontynuacja to zle slowo.
Miły refleksyjny humor??
A w ktorym momencie był ten humor, bo nie zauważyłem?
Tu nie chodzi o to że w porównaniu do Alternatywy ten serial wypada źle. On TOTALNIE wypada źle, nawet jako osobny serial! Nie wiadomo o co chodzi, totalny chaos, teksty na poziomie przedszkola, jeszcze ten fatalny aktorzyna w roli ciecia. Dla mnie to dno!