PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297993}

Dylematu 5

2006 - 2007
2,1 4,0 tys. ocen
2,1 10 1 3962
Dylematu 5
powrót do forum serialu Dylematu 5

Niewiele robiąc można wypaść o niebo lepiej od tych za przeproszeniem twórców... pewnie niezłą kasę za scenariusz zwinęli..

ocenił(a) serial na 1
kamee

Masz rację to dobry pomysł! Jestem za! Napewno fani stworzyli by godziwą kontynuację.

ocenił(a) serial na 2
BigBoss

Czy godziwą... no ja bym tego nie powiedział, bo już niejednokrotnie widziałem jaki poziom inteligencji prezentują niektórzy. Jednak jednego możemy być pewni (: gorzej niż "Dylematu 5" by nie było (;

ocenił(a) serial na 1
kamee

Chyba najlepszym rozwiązaniem było by aby ten serial wyreżyserowali chłopaki z Z.F. Skurcza (Bułgarski Pościkk, Sum tak zwany Olimpijczyk i wiele innych)

ocenił(a) serial na 1
kamee

Najbardziej mnie zastanawia jedno. ALternatywy to był multum skeczów. Wiele dialogów to samoistne skecze kabaretowe genialnie zagrane przez super aktorów. Naturalnie i z klasą, mówili niedbale, a wyraźnie, akcentując odpowiednio, ale nie teatralnie. Podano im na tacy świetne scenki dialogowe. Czy teraz twórcy nie umieją stworzyć ani jednej zabawnej scenki-skeczu i czy naprawde, jeśli scena już jest, to młodsi aktorzy muszą "grać" tak sztucznie o miernie? Smutne. A pomysłna scenariusz podtrzymuję! Spróbujmy pomysleć nad pojedynczymi scenkami, na razie nie związanymi ze sobą, ot dialog 3 osób z serialu na wzór Alternatywy 4, wykorzystując specyfiukę każdej postaci, jej zachowanie i zawód. Odrobina pomysłu i można coś stworzyc, żeby pokazać niedojdom "profesjonalistom" co to znaczy serial komediowy z sensem :) ZAPRASZAM

ocenił(a) serial na 1
kamee

Scena 1: (w tle znany motyw muzyczny, dochodzi odpowiednia gra znanych postaci...)
Przed blokiem:
Podjeżdża Winnicki nowym samochodem; na podwórku zamiata cieć.
Winnicki trąbi na wiwat, a cieć rzuca uwagę:
- niech Pan tak nie wyje, bo jutro panu z tego wozu tylko linka od sprzęgła zostanie
Winnicki wysiada i odpowiada pytaniem:
- tak kradną?
- tak rozbierają! Na złom.
- niech pan nie przesadza sąsiedzie, żyjemy w końcu w cywilizowanym kraju.
- teraz rozumiem, dlaczego pana swego czasu na placówkę rzucili
- poważnie?
-tak, żeby się pan troszkę cywilizacji nałykał
Idzie do śmietnika Balcerek
-Dzień dobry panu (do ciecia)
- Dobry dobry, niech pan powie żonie, że ziemniaki w piwnicy zaczęły kiełkować
- normalnie, wiosna przecie
- odkrywcze to było, a w piwnicy smród się zrobi
- dobrze, że za panem się smród nie ciągnie, jak pan te plyty na stadion w torbach nosi
Winnicki dzwoni domofonem i wtrąca Balcerkowi: a jak bym chciał u pana bezmetkowej wołowiny, to dałoby się sąsiedzie?
-Czego Unia nie widzi, tego sercu nie żal (Balcerek puszcza oko)
Przykład.. i nawet jeśli marny, to warto próbować ;) :)

ocenił(a) serial na 1
kamee

No proszę...to napewno już lepsze, bardziej trzyma klimat. Myślę i myślę i na razie nic, jak coś wymysle to napisze :)