PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297993}

Dylematu 5

2006 - 2007
2,1 4,0 tys. ocen
2,1 10 1 3962
Dylematu 5
powrót do forum serialu Dylematu 5

Naprawdę starałem się wytrwale oglądać ale w pewnych momentach (było ich sporo) po prostu się nie dało.. Żenada.
Muzyka, efekty dźwiękowe (jak nasze seriale dla dzieci z lat 90-95) a przede wszystkim scenariusz i reżyseria. Kim są ci ludzie którzy tworzyli ten film. Mamy rok 2007 a realizacja filmu do bani. Oczywiście nie to jest najważniejsze, gdyby miał klimat to wszystko byłoby w porządku.
Tylko, że chyba powinno się do remaku takiego kultowego dzieła zatrudnić przynajmniej zdolnego scenarzystę i reżysera, nie mówiąc już o sprawnej ekipie produkcyjnej.
A tu jak zwykle u nas. Minimum wysiłku i kosztów, pieniążki rozdzielone, a że przy okazji kultowe dzieło kinematografii polskiej skalane to co tam.
Zarobiło się...
Niestety chyba jeszcze długo nic się nie zmieni ;-(
Ale czy naprawdę w tym kraju nie ma dobrych, ba, bardzo dobrych scenarzystów i reżyserów ???
Pewnie są, ale przecież lepiej zrobić gówno za 1$ i zarobić niż DZIEŁO za 1000$ i być może zarobić więcej. Minimum wysiłku wybieram ;-)

Mogli puścić po raz 30. ALTERNATYWY 4, człowiek by się zrelaksował a nie ... ;-)

pozdr.
greg

ocenił(a) serial na 10
asureus

"Mogli puścić po raz 30. ALTERNATYWY 4, człowiek by się zrelaksował a nie ... ;-) " Masz absolutną rację :DDDDDD Pozdro for You

ocenił(a) serial na 1
asureus

Najgorsze jest to ze sama magia tytułu Alternatywy 4 przyciąga widza. To jak z Rocky , który to już odcinek 6,7. Dobry tytuł robi większą kasę niż najlepszy scenariusz. Tak jest i DYLEMATEM 5 widz lubi to co zna, mimo ze to najgorsza szmira !

ocenił(a) serial na 1
Gryczyn

ale Rocky 6 przynajmniej był dobrym filmem w miarę pozytywnie ocenionym.
został oceniony na 7-8

wiecie co wam powiem - ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE - z głupoty realizatorów.

I jeszcze jedno - DYlematu 5 nie chiano wypuścić bo podobno był nieporpawny politycznie.... - może powycinali sceny dlatego taka chaotyczna akcja.... chociaż - nadzieja matką głupich....

np: rozmowa o tym na kogo głosowali, ta reporterka z programu "pod prądem" mająca naśladować tvn, dlaczego Balcerkowa nie słuchała wtedy "Radia Maryja", ale jakichś arii, ta scena z ropądziwnie ucięta - może też miał być do tego jakiś komentarz polityczny, hej sokoły - jak nic kojarzy mi sięz Ukrainą i pomarańczową rewolucją - może też poucinano i kazano im tylko zaśpiewać.... hmmmmm.......

ocenił(a) serial na 10
kristoverus

Haha!!! Jak to czytam co piszecie o wycinkach to...aż mnie ciarki przeszły!!! Faktycznie ten film jest jakiś chaotyczny, jakby posklejany. Jeśli jest niepoprawny politycznie to poprostu jest żenujące!!!! Jezuuu drogi! Co za socjalizm nadal żre ten kraj!!!! Ale chyba macie rację z tym poklejeniem scen. aha! Widziałem że pan Warchoł kręcił "Dziki" Nie cierpię takiego durnego,naciąganego,prymitwnego humoru. On kręci syfy!!!!!!!!