Ktoś zauważył jak szybko ocena spadała? 10 minut po rozpoczęciu odc1. było 7 z czymś:D
A tak w ogóle to czuję się obrażony przez telewizję, która coś takiego puściła. Niech jeszcze raz spróbują wspomnieć o abonamencie.
Oczywiście, że tak. Ja cały czas siedze i obserwuję kolejne komentarze jakie się pojawiają. Widac ludziom się film podobał :)
I to jeszcze jak! Ten serial to po prostu mistrzostwo świata (: dawno takiego badziewia nie widziałem (; aż muszę odpalić "Alternatywy 4" żeby sobie psychikę naprawić.
Żal mi tylko świetnych aktorów. Pani Czerwińska czy Pan Pokora zasługiwali na coś lepszego. Ten kloc jest obrazą także dla nich.
A ja nie wiem, czy po tym CZYMŚ będę mógł normalnie ALTERNATYWY 4 oglądać... Weźcie Ewę od Majewskich, taka ładna dziewczyna była i co?... Balcerkowa słuchająca Radia Maryja!? Kotek z Kołkową, a Kotkowa radną? Kuźwa, podobno ta idiotka Miećka Aniołowa ma być dyrektorką Banku a ja się pytam, co jeszcze?!? Może "śmiech" publiczności z offu? Żeby hołota przed ekranami wiedziała, co jest śmieszne, a co nie?
Zauważcie, że prawdziwa pierwsza liga aktorów w ogóle nie chciała o tym słyszeć! Weźcie Gajosa, czy Gołasa! Reszta, ci co się zgodzili to i tak już piąta liga - wszyscy grają już w takich serialach, że dno i pięć metrów mułu!
Alternatywy 4 to nie był zwykły serial, ale parodia rzeczywistości PRLowskiej, to nie była taka zwykła komedia o niczym. Chyba w naszych czasach ciężko jest nakręcić coś co by dorównywało temu i było osadzone we współczesnych realiach...chyba pozostaje tylko Świat Według Kiepskich.
HAHA!!!! "śmiech publiczności z offu":DDDDDDDDD Tu wypaliłeś 10/10 gratuluję!!! HAha
Gówno przez beztalencie wytworzone. Czy ktoś mający w swoim dorobku serial "Dziki" może nakręcić coś dobrego ? Gówno a nie serial
Hehe, teraz to jest dopiero ocena :D
Średnia ocena: 3,14/10
głosów: 154
Na pewno później będzie jeszcze mniej ;]
2,87/10
głosów: 187
jak widać ocena rośnie w oczach ;)
zapewne po dzisiejszym odcinku, o ile sie nic nei zmieni jeszcze urośnie
i prawidłowo , szkoda ze nie ma ujemnej skali bo ten gniot zasługuje na minus 10
No i przybywa komentarzy. Gdy ostatnio tu byłam, komentów było ok. 60.
No cóż. "Alternatywy 4" to był słabo technicznie zrobiony serial, który jednak wspaniale kpił z PRL-owskiej rzeczywistości.
"Dylematu 5" to słabo technicznie nakręcony serial (więc jakąś tam tradycje próbowali "tfu-rcy" podtrzymać:), który osuwa się w bagienko kręconych dziś mało zabawnych serialów-komedyjek. Nie podoba mi się również rozwinięcie dopisane do postaci (np. nowa Ewa Majewska jest beznadziejna, Kołek i Kotek w ogóle nie mają dawnego uroku, Balcerek jak na recydywistę trzyma się zdecydowanie zbyt godnie). Ja rozumiem, że paru aktorów już nie żyje i trzeba było pustkę po nich czymś zapełnić, ale kim zapełnić brak Wilhelmiego?
No i fakt, że Gajos chyba w tym nie zagrał też o czymś świadczy. Pewnie pokazali mu scenariusz i facet to przeczytał, niestety...
niższej nie znalazłem
http://www.filmweb.pl/Yyyreek!!!+Kosmiczna+nominacja+2002+o+filmie,Film,id=33245
No i dodatkowo GULCZAS...
http://www.filmweb.pl/Gulczas++a+jak+myślisz++2001+o+filmie,Film,id=31881
no czyli D5 zbliza sie szybko do ocen tak wybitnych filmow jak te dwa z "gwiazdami" z BB
I niech spada dalej, dnoooo :] nawet do konca nie wytrzymałem.
Warchoł beznadziejny reżyser, ale to juz n amarginesie ;P
Apel do producentów - nie kreccie wiecej bo Bareja sie w grobie przewraca.
Rzadko zdarza sie aby ocena FB była adekwatna to poziomu filmu. To jest wyjatek - serial tak slaby jak jego oceny.
No niestety! Poziom serialu jest tak niski , że z mojego parteru go nie widzę:-P W sumie może by nie był taki zły ale tfu-rcy zapomnieli o jednym z ważniejszych elementów dawnych "Alternatywy 4" - MUZYKA! W dawnym serialu była ona bardzo charakterystyczna i znakomicie oddawała swoje 3 grosze do klimatu serialu. A w tych "Dylematach"? Jakoś mi nie pasuje no i mało jej trochę. No i aktorzy jakoś inaczej grają - niby ci sami ale jacyś inni:-(.
Ostatnio słyszałem , że nowe odcinki "Klosa" mają być... Cienko to widzę bo niestety na przykładzie powyższego serialu widać, że nie potrafią dziś kręcić seriali jak kiedyś... Tylko kasa sie liczy...I co - może jeszcze "Janosik" bez Perepeczki?
Jeśli chodzi o muzykę z oryginalnego serialu, to ona była sępiona z innych filmów. Kawałki z "Alternatywy" gościły wcześniej w produkcjach z lat 70-tych...teraz nie pamiętam tych tytułów, może komuś też nawinęły się na ucho?
Wiedziałam, że może być trudno dorównać mistrzowi ale nie spodziewałam się czegoś takiego - trudno nawet znaleźć odpowiednie określenie tego czegoś.
Ledwo dotarłam do końcowych napisów - bez wyrazu, sensu, smaku i humoru.
Jeśli TvP jeszcze raz powie, że potrzebuje abonamentu na tak zwaną misję to chyba puszczę pawia.
Nie słyszałam o tym. Ale tak sobie teraz pomyślałam, że w zasadzie kontynuacja 40-latka wydaje się w tym kontekście bardziej udanym sequelem...choć też głupie to jak kilo gwoździ (te ochydne, rozwrzeszczane bachory...i beznadziejna Jagoda :/)
dobrze ze tego nie oglądamłe i nie zamierzam szefowie tv jezdzą po hollywoodzie oglądają największe mega premiery z samą smietanką towarzyską USA
a wam wciska jakis dylematu 5 buahahahahhaha