LUDZIE!!! BARDZO SIE CIESZE, ZE ZJAWILI SIE NA TYM FORUM TACY JAK muaddib2006, Z KTORYMI MOZNA PODYSKUTOWAC W NORMALNY SPOSOB, ALE Z DRUGIEJ STRONY WYDAJE MI SIE TEZ, ZE NIE WSZYSCY MNIE DO KONCA ROZUMIEJA. PRZEDE WSZYSTKIM MOJA OPINIA O TYM SERIALU JEST TAKA, IZ NAJLEPIEJ, AZEBY ON W OGOLE NIE POWSTAL, BO PEWNE SPRAWY TO TEMAT ZAMKNIETY (TAK POWINNO BYC I Z MISIEM, 40-STO LATKIEM JAK I Z A4). ALE SKORO JUZ SIE KRECI, TO NIE MOZNA KRYTYKOWAC FILMU TYLKO DLA KRYTYKI, I TYLKO DLATEGO, ZE WIEKSZOSC PO PROSTU NIE CHCE OGLADAC DALSZYCH LOSOW NASZYCH BOHATEROW.. BO TAK.. I JUZ.. POZA TYM NIE WSZYSCY MAJA IDENTYCZNE POCZUCIE HUMORU, WIEC CHYBA MOGE BYC WYJATKIEM? WIEM, ZARAZ KTOS DOPISZE ZE GO NIE MAM W OGOLE, SKORO TAKIE RZECZY MNIE SMIESZA.. WIEC ZAPYTAM: ILE OSOB PRZYZNA SIE DO TEGO ZE MONTY PYTHON JEST ZA....STY, A ZE NIEWIELU GO TAK NAPRAWDE ROZUMIE?? PEWNIE MALO ICH BEDZIE. FAKT, MOZE JESTEM TROCHE ZAROZUMIALY, ALE NIECH NIKT NIE PROBUJE MI WMOWIC, ZE OSOBA, KTORA OBEJRZALA 10 MINUT SERIALU, MOZE COKOLWIEK O NIM POWIEDZIEC!! TU CHYBA MAM RACJE?! KOLEJNY SUPER-WPIS, DOTYCZACY KONCOWYCH NAPISOW... CZY TO TAKIE NAPRAWDE WAZNE?? NIE WIEM, MOZE RZECZYWISCIE KTOS ZWRACA UWAGE NA WIELKOSC CZCIONEK I JEST TO DLA NIEGO SPRAWA ISTOTNA, ALE MIESZAC FILM Z BLOTEM TYLKO DLATEGO TO CHYBA LEKKA PRZESADA?! TO SAMO SPRAWA MUZYKI.. OWSZEM, MOGLABY BYC LEPSZA, ALE CHYBA NIE BYLO W PLANACH WYDANIE SCIEZKI DZWIEKOWEJ NA OSOBNYM ALBUMIE Z NADZIEJA, ZE OSIAGNIE STATUS ZLOTEJ CZY PLATYNOWEJ PLYTY. KTOS INNY NAPISAL, ZE WIELE SIE POZMIENIALO W ZYCIU PRYWATNYM BOHATEROW I ZE TO NIE TO SAMO - WYJASNIAM, TO JEST HISTORIA TYCH LUDZI 20 LAT POZNIEJ, ZMIENIL SIE USTROJ, CZASU, KAZDY MA CHYBA PRAWO DO ROZWODU, SMIERCI, CZY NAWROCENIA SIE (NAWET NA RADIO ..TFU.. MARYJA JAK W PRZYPADKU BALCERKOWEJ). CZY NIE BYLO BY NUDNE, GDYBY KAZDY ODGRYWAL ZUPELNIE TA SAMA ROLE CO W A4? JUZ TO WYJASNIALEM ZE WSPOMNIANYM PANEM muaddib2006:) I W KONCU SPRAWA NAJWAZNIEJSZA, DOTYCZACA ILOSCI WYSWIETLANYCH ODCINKOW, BOWIEM PO WCZORAJSZYM DRUGIM WIDZE JAKOS LEPSZE KOMENTARZE, NAWET WYCHODZACE OD TYCH KRYTYKUJACYCH, KORZY OBJECHALI Z POCZATKU WSZYSTKO I WSZYSTKICH. KAZDY JEDNAK ZNALAZL COS DLA SIEBIE, MOMENTY LEPSZE I GORSZE I KAZDY MA PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA, ALE TYCH CZESCI ZOSTALO JESZCZE 11 (LICZE JUZ W SUMIE 13, PONOC TYLE ILE MA POWSTAC). ACHA, JESLI KTOS NA MOJ DLUZSZY POST ODPOWIADA, ZE TO JA JESTEM GNIOT, BEZGUSCIE I TYLKO TYLE, TO CO MAM TAKIEMU CZLOWIEKOWI ODPISAC?? JAK KTOS NIE CHCE DYSKUTOWAC TYLKO WYZYWAC, TO MOZE LEPIEJ SIE USTAWIC, DAC SOBIE PO MORDZIE I PO SPRAWIE?:) FORUM BEDZIE WOLNE OD TAKICH GLUPICH, KROTKICH KOMENTARZY, ROZWIAZE SIE DYSKUSJA. PISZA O LUDZIACH GNIOTY MIALEM NA MYSLI WYLACZNIE TYCH, CO PODAJA WLASNIE WYZEJ WYMIENIONE ARGUMENTY NA TO, ZE FILM SIE NIE UDAL. TO SAMO DOTYCZY LUDZI, KTORZY ZMIESZALI FILM Z G....M, ALE MIMO WSZYSTKO PRZYZNAJA, ZE OBEJRZA I RESZTE CZESCI, JAK JUZ ONE POWSTANA... PYTAM, PO CO MARNOWAC CZAS?? CZY OSOBA TAKA BEDZIE OGLADALA 10 POCZATKOWYCH MINUT WSZYSTKICH ODCINKOW PO TO, BY POZNIEJ PONAWYPISYWAC SOBIE NA FORUM??. NIE BRONIE TEGO SERIALU ZA WSZELKA CENE, TYLKO PROBUJE O NIM POROZMAWIAC.. I JUZ. POZDRAWIAM!
Karikus ZAMKNIJ PYSK !!! pierdolnąłeś prace magisterską, a to jest forum a nie blog debilu. Tutaj właśnie wyrażamy opinie, wypracowania piszemy pokój obok :) Mnie osobiście sie nie podobają Dylematy 5, ze względu na reżyserię i dość dziwny scenariusz.
Przeczytałem całą wypowiedź bez problemu wzrokowego. Uważam że autor tego tekstu ma całkowitą rację.Nic już jednak temu filmowi nie pomoże. Jest denny, nudny i sztuczny. To najgorszy scenariusz jaki widziałem w życiu!!! Zaraz leci "Jak rozpętałem"... To jest komedia którą można oglądac zawsze i nigdy się nie nudzi. Większosc z nas ogląda Dylematu 5 chyba tylko dlatego, że niema nic innego w TV.
Jedyny plus tego serialu to taki, że nieliczni, niewiedzący mają wspaniały przykład propagandy, którą prowadzisz. Wytłumaczę towarzyszu najprościej jak sie da: jeśli widzisz gówno to wiesz że to jest gówno i nie musisz go powąchac lub co gorsza spróbowac żeby się przekonac, no chyba że musisz i to jest już twoja indywidualna sprawa. Więc nie siej propagandy.
Jesli stwierdzasz, ze po obejrzeniu 10-ciu minut godzinnego serialu to jest gowno, to albo powtarzasz opinie po wszystkich, albo tez to wlasnie Ty siejesz propagande na NIE... bo tak ma byc i juz..
Coś dawno temu musiało się wydarzyc niedobrego z twoją głową bo masz problemy ze zrozumieniem tekstu i co gorsza oceną rzeczywistości albo jestes tak gnuśny, że wyrazanie odmiennego poglądu na rzeczy które poprostu nie chcą byc inne sprawia ci frajde i daje powód do chełpienia się swoją "inteligencją". Nie napisałam że wygłaszam opinie po obejrzeniu 10 min serialu, nie napisałam że jest gównem (w porównaniu do np. moda na sukces jest genialny). Ja ci tak tylko obrazowo i bardzo prosto wytłumaczyłam, że można miec pewnośc co do niektórych rzeczy. I to właśnie widac po wszystkich komentarzach; inni tak oceniają.
Co ma znaczy to twoje: powtarzanie po innych ?? Inni, prawie wszyscy, wiedzą żeby nie rzygac np. w sklepie. To jak ja powtarzam za innymi, że to nie przystoi to znaczy że co ?? powtarzam za innymi ?? nie zamierzam byc az tak "orginalna" żeby zmienic zdanie na ten temat. Pozatym są pewne standardy i wyczucie smaku, które towarzyszą w rozwoju normalnego człowieka. Docenia je każdy, prędzej czy pózniej. Niestety w twoim wypadku oznacza że nastąpi to później.
Karikus ciebie chyba ktoś bił jak byłeś mały :) Coś sie pojebańcu uwziął na te twoje 10 minut ?? To że kilka osób obejżało 10 min. to nie znaczy że wszyscy !!! Ja obejrzałem 3 odcinki i mówie z pełną świadomością CIEŃKI SERIAL !!! Ale masz plusa, widze że już nie piszesz esejów :D