PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37329
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Czy sądzicie że Ci aktorzy którzy grają w "Dynastii Tudorów" dobrze odzwierciedlili grając przez nich postacie?
Według Was który najlepiej?
Ja uważam że bardzo dobrze zagrała Natalie Dormer, która wcieliła się w Annę Boleyn. Grała to tak jakby to ona naprawdę była, jej temperament, charyzmatyczność dobrze pokazało obliczę Anny. Również Jonathan Rhys Meyers zagrał dobrzę. Ukazał nam Henryka w prawdziwym świetle, który musiał zawsze postawić na swoim, za każdym razem miał rację, wybuchy gniewu a gdy był zakochany w Annie Boleyn to aż "kipiła" z niego radość.
Sam Neill też dobrze wcielił się w rolę Kardynała Wolsey'a :)
To są te trzy osoby które mną zafascynowały :)

Marita09

Jeśli chodzi o mnie-nie mogę wyjść z podziwu dla Natalie Dormer. Ta dziewczyna mnie całkowicie oczarowała! Ma niesamowity, nieprzeciętny talent, charyzmę, jest inteligentną kobietą, co tu dużo mówić-nie mogę się doczekać aby zobaczyć ją w innych produkcjach. Oglądałam z nią kilka wywiadów i odniosłam wrażenie że jest naprawdę mądra, wie co mówi i ma prawdziwą klasę. To nie jest kolejna aktoreczka kalibru Jessicy Alby czy Lindsey Lohan(czy jak im tam było) Dla mnie ona już jest Gwiazdą.
Anna Boleyn w jej wykonaniu (szczególnie sezon 2 The Tudors) dosłownie wcisnęła mnie w fotel...Niektóre sceny w jej wykonaniu moim zdanie to prawdziwe mistrzostwo. Chyba nigdy nie zapomnę ile łez wylałam na scenie jej śmierci, do tej pory jak to wspomnę to mam ciarki.
Moim zdaniem nagroda za rolę w tym serialu należałam się bardziej Natalie Dormer niż JRM.

Podobał mi się również wspomniany przez Ciebie kardynał Wolsey. Niby czarny charakter ale wzbudził we mnie sympatię. Sam Neill był naprawdę świetny!

Podobnie JRM. Na początku byłam nieco zszokowana że do roli Henryka wybierają młodego, przystojnego i seksownego aktora. Myślałam, że to wszystko okaże się jedną wielką pomyłką. Ale to ja się bardzo myliłam. JRM okazał się być w tej roli doskonały. Jego mimika, emocje, zachowanie, wszystko to powoduje, że nie wyobrażam sobie nikogo innego na jego miejscu!

Fajna była też Joss Stone w roli Anny Kliwijskiej i nadal czekam na dalszy wątek z Kitty Howard;)

marita obejrzyj sobie koniecznie te wpadki podczas kręcenia The Tudors (tam jest chyba 6 części tego), są świetne!

http://www.youtube.com/watch?v=rpIwzqMRv-A

http://www.youtube.com/watch?v=jh2-ztulM3E&feature=related

pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Mnie bardzo podobała się ( pomijając genialną Natalie Dormer) Maria Doyle Kennedy. Bardzo wiarygodnie grała Katarzynę. A co do tych wpadek w czasie kręcenia The Tudors, Jeremy Northam powalił mnie na łopatki ;)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Masz rację były świetne :) szczególnie Jeremy Northam:) oczywiście nie wspominając o Jonathan Rhys Meyers,który jest ładny ;)
a może Aniu wiesz w jakich jeszcze grała Natalie Dormer? Chętnie bym ją zobaczyła w innych rolach :) ja jak na razie stoję na pierwszym sezonie, bo lubię oglądać seriale w tv i czekam do wrześnie aż pojawi się na polsat cafe. I Natalue I Jonathanowi bym przyznała nagrodę, ponieważ bardzo dobrze odzwierciedlili przez nich grane postacie :)

ocenił(a) serial na 10
Marita09

Miejsce na podium należy się Natalie Dormer;*...

Rola Anny Boleyn wymagała wielkiej pasji,charyzmy...według mnie ND spisała się na medal.Jej postać emanowała wielkimi emocjami.Przeżywało się z nią każdą scenę...gdy płakała,ja płakałam razem z nią.Zadaniem aktora jest odzwierciedlić swoja postać w jak najlepszy sposób,a Natalie w roli Anny niesamowicie oddawała emocje.Jej kreacja była najbardziej wyrafinowana;)

Zresztą całe młode pokolenie aktorów w the Tudors zagrało znakomicie...począwszy od JRMeyersa,który w roli Henryka VIII jest rewelacyjny.Jego gra jest pasjonująca;D.Podoba mi się również Henry Cavill w roli Brandona.Aktor dobrze się zapowiadający.Jeszcze o nim usłyszymy (docenił go nawet sam W.Allen i zaangażował go do swojego filmu!).Jeremy Northam oraz Sam Neill też pokazali klasę.Wolsey w wykonaniu Neilla był mistrzowsko zagrany.

Jednym zdaniem obsada the Tudors dobrana znakomicie.Uwielbiam ich wszystkich;*

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Zgadzam się z Tobą :) Historia Tudorów została bardzo dobrze pokazana.

ocenił(a) serial na 10
Marita09

Jak na razie oglądałam tylko pierwszy sezon a teraz czekam na drugi i zobaczymy czy może Jane Seymour i jej charakter mnie zafascynuje :)

Marita09

Ojj szczerze w to wątpię...z którejkolwiek strony by nie patrzeć, moim zdaniem Jane Seymour była najnudniejszą postacią w Dynastii Tudorów. W ogóle sezon 3 odbiega od 1 i 2-takie mam wrażenie. O ile 1 sezon był pełen miłości i namiętności, 3 sezon momentami wieje nudą.
Z tego co się orientuję nawet anglicy nazywają Jane Seymour "Nudna Jane". Ale jak kto woli.

ocenił(a) serial na 10
Adriana21

Prawda,prawda...3 sezon jest interesujący (zwłaszcza ze względu na kolejne żony Henryka-Annę Kliwijską oraz Katarzynę Howard,bardzo ciekawe postacie!).Ale Jane Seymour jest niewidoczna,żadnej osobowości,zero temperamentu,jaki miała Anna Boleyn!.Niestety 3 sezon nie dorównuje 1 oraz 2 sezonowi (przede wszystkim ze względu na brak obsady,która występowała w poprzednich częściach,tzn.Natalie Dormer,Jeremy Northam,Sam Neill itd.)Jednak 3 sezon serialu ma swoje ciekawe,genialne momenty.Mam nadzieję,że 4 sezon będzie na równie wysokim poziomie.Czekam z niecierpliwością;*

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Jane była bardzo uległa. To co Henryk powiedział to ona robiła, nie umiała się sprzeciwić, cóż taki miała charakter. Wydaję mi się że Anna Boleyn była inna od reszty żon Henryka VIII, ponieważ sprzeciwiała się Henrykowi a resztą była uległa. Też uważam, że 1 sezon był pełen namiętności ponieważ najdłużej Henryk zabiegał o Annę i to sprawiało, że ten sezon był pełen miłości.

Marita09

Nieźle zagrane szkoda, że oglądałam tylko jeden odcinek. Sam Neil znakomity.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Lepiej nie ogladaj wiecej bo sie uzaleznisz :)

Marita09

Pważnie? Jest taki dobry? Mało oglądam tv więc nawet nie wiem kiedy "leci":)

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Czy jest dobry?! Jest niesamowity! Przyznam nie ktore fakty sa przeinaczone, ale to mozna wybaczc :) w niedziele ok 20 godz leci na polast cafe. na tvp nie ma. a na canal+ czy cos to jak na razie nie ma, ale sprawdzam codziennie w programe czy jest. Wiec jesli bedzie to napisze :) i wlasnie nie wiem jaki sezon jest na canal+ na polasta cafe jest sezon pierwszy.

Marita09

Dzięki, obejrzę na Polsat-cafe. Chociaż trochę mnie zmarwiłaś, że fakty historycze są zmienione. Ale co tam, skoro taki dobry..... Po niedzieli się odezwę, jeszcze raz dzięki za info:)), pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Ja się tak wkręciłam w Tudorów,że musiałam kupić dvd z obydwoma sezonami...chciałam ich mieć dla siebie;*...jak tylko mam ochotę puszczam sobie i zanurzam się w ich świecie...ale to chyba nie obsesja,hmm?ciekawe kiedy wypuszczą 3 sezon na dvd...pewnie dopiero wyemitują serial na hbo2,a potem na dysku.A kiedy to będzie?kto to wie?

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Nie ma za co :) ja bejrzalam jak pierwszy raz lecial na hbo czy na canal+ zaciekawilo mnie ale nie za bradzo. Potem zaczelam ogladac na tvp i mnie wkrecilo :) i tak sie zaczelo, szukalam w necie na ich emat, czytalam o Henryku i teraz czytam ksiazke pt. Rubaszny krol Hal :)

ocenił(a) serial na 10
Marita09

To jest Twoje hobby, tak to nazwijmy :) a co d 3 sezonu, to nie wiem. ale z pewnoscia nie dlugo bedzie :) bo o ile sie nie myle to na canal+ ma byc 2 sezon to pewnie nie dlugo bedzie na dvd 3 sezon.

Marita09

Mimo że niezbyt lubię Annę Boleyn muszę przyznać że scena kiedy weszła i zastała Jane z Henrykiem była świetna
Dormer jest na prawdę dobra..albo kiedy poroniła i się kłócili
Genialna jest Maria Doyle Kennedy...istne cudo :D
Sam Neil i oczywiście Jonathan xD