PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37315
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Premiera 4 sezonu

ocenił(a) serial na 8

I już wiadomo- s04e01 już 11 kwietnia 2010. No to teraz, drodzy fani i drogie fanki, zaznaczamy tą datę w kalendarzu i cierpliwie jej wyczekujemy :).

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

No coś Ty?Ważna data niewątpliwie;)Dzięki za info!

ocenił(a) serial na 8
Bauer0

ciekawe czy meyers zdążył przytyć do roli

ocenił(a) serial na 8
panew

Raczej nie...
Zdjęcia zza kulis (jakieś takie SPOILERY możliwe, nowi, starzy bohaterowie itp.):
http://tudorswiki.sho.com/page/Season+4+-+Behind+the+Scenes

Bauer0

A mogliby go trochę utuczyć...Abo chociaż dać jakiś kostium pod ubranie.
Przecież wtedy Henryk był strasznie gruby.

ocenił(a) serial na 10
patti_4

No był gruby w rzeczywistości,ale w tym serialu wiele rzeczy odbiega od faktów.A to akurat jest na plus moim zdaniem (wygląd Meyersa;p)..lepiej się ogląda niż rudego,spasionego faceta.Może troszkę go pogrubią w końcowych scenach (ostatnie chwile,kiedy to już nie mógł wstawać z łóżka...).Ale jak na razie,na zdjęciach wygląda odpowiednio.Zresztą nie wyobrażam sobie go z wielkim brzucholem,biegającego za Kitty;/...Będzie super z tego co teraz widzę;o)

tara_05

Wiem, że w serialu sporo odbiega od faktów..Ale chociaż trochę jednak mógłby przypominać Henryka, to jest moje zdanie.
Bo właśnie ten spasiony Henryk biegał za Katarzyna Howard, i dlatego właśnie bardzo współczuję tej żonie Henia. Bo trafiła na okres gdzie praktycznie nie mógł już chodzić (rana na nodze) i był gruby jak beka.
I jak tu się nie rzucić w objęcia młodszego i przystojnego chłopaka?
A przecież dlatego zginęła. Dlatego uważam, że w tym akurat przypadku J.R.M powinien chociaż trochę być podobny do Henryka z tamtych dni.

ocenił(a) serial na 10
patti_4

Oglądać grubego, zdziadziałego faceta to nie to samo co młodszego i chudego mężczyznę.

Marita09

Wiecie czy można ściągnąć trzeci sezon? Jeszcze nie oglądałam i nie mogę
już wytrzymać;)

mej6

można :) wystarczy się rozejrzeć po takich forach jak chociażby peb.pl

Jazmine

Jeju,
dzięki wielkie;***
Nie mogę się doczekać kiedy obejrzę:D

ocenił(a) serial na 10
Bauer0

season 4 teaser: http://www.youtube.com/watch?v=qbB3CWCYzdo :)

juz sie nie moge doczekac :)

ocenił(a) serial na 10
Avaaa

Ale będzie niesamowity sezon...tak czuję^^
a Tamzin Merchant wygląda w tym zwiastunie olśniewająco!w ogóle w 4 serii prezentuje się atrakcyjniej,takie moje zdanie.A tu nowe zdjęcia z planu,oczywiście z Królową Katarzyną Howard;]
http://image.wetpaint.com/image/1/N1u462HlmDiMk48vGym2Mw137203/GW317H486

JRM...OMG;)))
http://image.wetpaint.com/image/1/HafunBG79uHN34pynEWXjA79999/GW274H283

Cavill i reszta;D
http://image.wetpaint.com/image/1/nwHCgm4IctbkT4HHC4NIlw1999516/GW324H243
http://image.wetpaint.com/image/1/rMpPivjfMUAuLMDQlG3Ozg497659/GW315H502

Apetyt rośnie w miarę jedzenia czyli z każdym obejrzanym zdjęciem...;*
Byle do kwietnia...

ocenił(a) serial na 10
tara_05

O mamo, już nie mogę się doczekać ;) Tamzin wygląda ślicznie, choć nadal utrzymuję, że najładniejszą żoną Henryka była Anna w wykonaniu Natalie. Niech ten czas płynie szybciej... ;*

ocenił(a) serial na 10
Ann_180395

Każda z żon Henryka miała swój osobisty urok,czar.Nawet serialowa Anna Kliwijska.A Tamzin wygląda jak anioł w tym trailerze,bez kitu:)w 3 sezonie średnio przypadła mi do gustu,ale teraz ma dłuższe włosy i w ogóle tak inaczej się prezentuje.Za to w 3 serii uwielbiałam patrzeć na Anabelle Wallis czyli Jane Seymour:]...szkoda,że mało jej było.Sama Jane i jej charakter nie wywoływały u mnie takich emocji jak Anna Boleyn,ale lubiłam tą aktorkę w tej roli.Śliczna po prostu:)))ale Jane w 2 sezonie była nie do zniesienia.Też macie takie odczucia co do Anity Briem?
Ann...pocieszę Cię,że również umieram z niecierpliwości,ale zostało niewiele do premiery...2 miesiące...a niedawno jeszcze pamiętam jak było 4!
Ale dla prawdziwych fanów serialu to wydaję się jak wieczność...wiem,wiem...

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Ja również uwielbiałam patrzeć na Annabelle. Ślicznie wyglądała w każdym odcinku i zawsze miała tak pięknie ułożone włosy. Anita Briem była dla mnie taką głupiutką, słodką do bólu i bezbarwną postacią, nie wiem, może tylko tak mi się wydaje. Trailer mogłabym oglądać codziennie. Kocham scenę kiedy Tamzin tańczy za złotą, prześwitującą zasłoną, a potem wyłania się zza niej i w dodatku ten wzrok Jonathana - marzenie...

ocenił(a) serial na 10
Ann_180395

No,no właśnie te złote,lśniące i zawsze cudownie uczesane włosy Anabelle;)!!!No i promienny uśmiech z tymi dołeczkami:]
Anita Briem mnie strasznie irytowała.Masakra!Ta sama mina zbitego psa i żadnych emocji nie umiała wykrzesać.Co to za aktorka...ja się pytam?.A wygląd pospolity...głupiutka blondyneczka...tak piszesz.
a co do sceny w zwiastunie,gdy Kitty tańczy i pojawia się jej twarz za zasłony (bodajże 0:14 min...) wygląda jak bogini.Takie spojrzenie;D...no a Jonny to wgl rewelacja.Nie wygląda w tym trailerze na bardzo podstarzałego i nieatrakcyjnego...wręcz przeciwnie^^

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Dziewczyny!!!!! Jest pierwszy plakat promujący czwarty sezon Tudorów!!!!! I jest na nim Natalie, pozostałe żony oraz Jonathan! ;)
Ja nie wytrzymam do kwietnia ;)
http://natalie-dormer.org/gallery/albums/tudors/posterss4/normal_001.jpg

ocenił(a) serial na 10
Ann_180395

O Matko,O Boże....!!!
skąd go masz...?jest cudowny:)))
Jak pięknie wszyscy wyglądają...normalnie cudo....Natalie,Anabelle i reszta wspaniałych żon Henryka!
Jak ładnie ujęte żony,które nie żyją...w takiej poświacie czy cos w tym stylu...
ale mi szczęka opadła...normalnie sprawiłaś nam prezent tym plakatem...na walentynki...hihi;P

Boże,czy tylko ja się tak zachwyciłam...?bo nie mogę wyjść z zachwytu i też nie mogę się doczekać!

p.s Natalie i reszta żon ma inne sukienki,których nigdy nie widziałam...więc jaki wniosek?

...że zagrały nowe sceny i pojawią się w 4 sezonie:*:*:*
Yuppiii!

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Tak mi się wydaję,że inne stroje...Natalie miała podobną czerwoną z takim wycięciem,ale błękitnej nie widziałam wcześniej...to tak na marginesie,he:]
a Natalie i Anabelle wyglądają jak boginie:)))

ocenił(a) serial na 10
tara_05

a na stronie natalie dormer...:)

fajnie ktoś napisał na jej stronie...
... ma nadzieję,że Anne Boleyn nieźle wystraszy Henryka...ja też mam taką nadzieję...że pożałuję tego co zrobił Annie i reszcie jego ofiar!

ale będzie pasjonująca seria!

ocenił(a) serial na 8
tara_05

naprawde bardzo mi przykro, ale film jest wzorowany na historii, a tam p. Boleyn nie zmartwychwstala. naprawde bardzo mi przykro, ale nie zobaczysz swojej ulubienicy.

ocenił(a) serial na 10
bartek_79

a kto tu mówił o zmartwychwstaniu i powrotu do żywych Anny Boleyn i innych żon?
tu chodzi o sekwencje snu i urojeń jakie będzie przechodził Henryk na końcu sezonu czyli pewnie na łożu śmierci.Przecież Henryk przed smiercią wołał...,,Anne,Anne Boleyn...''!
kto wie jak było w historii (jak mówisz...nie zmartwychwstała...tak,tak),ale pewnie nie raz mu się objawiała i ją wspominał...więc nie chodzi tu o powrót z krainy umarłych...tak jak w ,,Modzie na sukces;P...ale o wspomnienia i sny,które nękały Henryka!

dlatego uważam,że Natalie Dormer i inne aktorki z wcześniejszych sezonów na pewno powrócą...!

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Też mi się wydaje, że to nowe sukienki :))) Wchodzę sobie dziś tak jak co dzień na stronę www.natalie-dormer.org i widzę właśnie ten plakat ;))) Najpierw mnie zamurowało, a potem normalnie prawie wydarłam się na cały dom z radości. Annabelle wygląda tak ślicznie istny anioł, Natalie i ten jej wzrok istne boginie. Są takie piękne... Już ustawiłam sobie ten plakat na tapetę w telefonie :))

ocenił(a) serial na 8
Ann_180395

Plakat jest świetny, znalazł ktoś może w większej rozdzielczości? Marzy mi się taka tapeta:)

ocenił(a) serial na 10
Rinoa_Sin

Ja mam w trochę większej rozdzielczości. Powiększyłam trochę go jeszcze potem w PowerPoincie i teraz króluje na mojej tapecie ;)))

http://image.wetpaint.com/image/1/czBe55KFvv6kISDFKWfocw196083/GW608H457

Ann_180395

Plakat jest po prostu cudowny!!! Dziś zupełnie przez przypadek na niego natrafiłam w necie i pomyślałam że się z wami podzielę. Ja tu wchodzie i zaskoczenie-wszyscy już go widzieli hahah Plakat jest przepiękny! A wszystkie jego żony wyglądają jak boginie:D
Mam nadzieję że w ostatnim sezonie będzie jakieś wspomnienie ich wszystkich np najwspanialsza chwila jaką spędził z Katarzyną Aragońską, Anną, Jane itd. Chociaż to wydaje się zbyt idealistyczne...

BTW Strasznie podoba mi się fioletowa suknia którą ma Anna Boleyn:)

ania__87

oo widzę, że się rozkręca powoli :D super! plakat jest piekny! :) tutaj można zobaczyć go w dużej rozdzielczości - http://jrhysmeyers.com/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0 :D

Jazmine

Łaaa, piękna jakość, idealnie na pulpit ^^

Divine

Taaak, jest piękny!
Zastanawia mnie sukienka Jane...Wszystkie żony mają normalne sukienki a Jane jest troszkę "odważna", bardziej odkryta. Trochę nie pasuje to do tej postaci, prędzej do Anny Boleyn. Z resztą sukienka wyglądaj jakby z innej epoki. Nie zmienia to jednak faktu że pięknie wygląda;)

ania__87

witajcie,
czy 11 kwietnia Tudorów 4 będzi można oglądać na HBO?

ocenił(a) serial na 10
kulek0506

Na HBO raczej nie...premierowe odcinki będą emitowane (jak zawsze) w USA na stacji Showtime.W Polsce pewnie puszczą najpierw na HBO,ale dopiero na jesieni.No,niestety:(...bo też bym sobie obejrzała.
Co do Jane Seymour to właśnie dużo osób zastanawia jej ubiór...?Jej nagość coś oznacza?Jej dobroć i niewinność?jej strój jest bardzo odważny co gryzie się z jej temperamentem.Bardziej tak jak mówisz Aniu..ta cała otoczka pasuje bardziej do Anny Boleyn.Ale na pewno jest jakiś powód,dla którego Jane tak ukazano.Także Anna Kliwijska wygląda jakoś inaczej,co?Tak wyzywająco,z odkrytym dekoltem i zadziorna pozą.Tak mi się wydaję.W 3 sezonie była cicha i ugłaskana przez Henryka.A może w przyszłym sezonie Anna stanie się bardziej odważna i przyciągająca.W końcu w historii Anna z Cleves miała nadzieję na ponowne zbliżenie się do króla.Może właśnie kuszącymi metodami i ponętnym wyglądem...(?).Po zdradzie i ścięciu Kitty Howard,Anna bardzo pragnęła związać się z Henrykiem!No,ale król zawiesił oko na Katarzynie Parr.Co za rozczarowanie musiała przeżyć.
To będzie iście królewski,interesujący sezon!!!

tara_05

o matko! Chyba to jest prawda! Chyba znowu będziemy mogły zobaczyć Annę Boleyn i Katarzynę Aragońską w The Tudors. Prawdopodobnie mają się pojawić we śnie Henryka. Nie wiem jak z Jane... A z resztą:
http://natalie-dormer.org/anne-returns/

Bauer0

A nie wiecie ile ma być wszystkich sezonów??

apt07

Niestety 4 sezon, na który czekamy z utęsknieniem ma być ostatni:(:(