PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37330
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Katarzyna i dzieci Henryka w jak najlepszych stosunkach:]...Jak milo wkońcu zobaczyć szczęsliwą rodzinę..choć Maria nieco smutna i zamyślona...
http://www.youtube.com/watch?v=IWJtXhbIhFE&feature=channel

Henryk znowu szaleje i pokazuje niestabilną psychikę:/..Uciekać gdzie pieprz rośnie!
http://www.youtube.com/watch?v=EYpOnGJhaFo&feature=channel

Ledwo co wczoraj obejrzałam 7 odcinek to już chcę następnego!
Nie mówiąc o 10 epizodzie i ''dream sequence'' z Anną,Katarzyną,Jane i mam nadzieję na ducha Kitty:)))

P.s macie już napisy do 7 odcinka?bo oglądałam bez...

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Nie ma jeszcze napisów do 7 odcinka, przed chwilą sprawdzałam.

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Ciekawi mnie jedna rzecz w związku z sneak peakiem. Chodzi mi o te w którym Katarzyna rozmawia z Edwardem na temat tego, że powinien zacząć się uczyć. Zauważyłam pewną nieścisłość. Katarzyna wspomina,że Edward będzie się uczył a razem z nim Henryk, syn księcia Suffolk. W serialu nie było pokazanej takiej postaci. Owszem był Edward- syn Charles i Małgorzaty, ale on już w 3 sezonie był dość dużym chłopcem, więc niemożliwe aby mógł być towarzyszem nauki dla ksiecia. W rzeczywistości Charles i Katarzyna Willoughby mieli dwóch synów. Jeden z nich nazywał się Henryk i urodził się w 1535r. Jednak w serialu nie było tej postaci. O ciąży Katarzyny Brandon było w serialu wspominane dwa razy. Po raz pierwszy w odcinku 2x06. Charles mówi Henrykowi, że jego zona jest w ciąży. Potem ten wątek został zapomniany. Jeśli ten wątek zostałby rozwinięty, wtedy istnienie tego dziecka miałoby sens i zgadzało się z tym, iż miał on by być towarzyszem królewskiego syna, który był dwa lata młodszy. A po raz drugi o ciąży było wspomniane w 3 sezonie, chyba w 4 odcinku i wiemy, że Katarzyna poroniła. Pytanie nasuwa się samo. Skąd miałby się wziąć Henryk-syna Charlesa?

Scenarzyści po raz kolejny pominęli postaci do których nawiązują w późniejszych odcinkach. Tak samo było z pominięciem jeden z sióstr Henryka, która miała poślubić króla Szkocji. W 4 sezonie mamy konflikt ze Szkocją i klops.

ocenił(a) serial na 10
iwa633

No właśnie i tak zawsze robią:/..Wiedzą,że nadejdzie bardzo ważny wątek w serialu,a pomijają niezbędne postacie i fakty z tym związane!Dobrze,że nie pominięto żadnej królowej;P..Ale tak na powaznie,to już się przyzwyczaiłam do zmian w the TUDORS...Mimo wszystko kocham ten serial...nawet za niektóre wady i niedociągnięcia.Njabardziej nie mogę wybaczyćskrócenia małżeństwa Małgorzaty i Charlesa,pominięcia ich dzieci..w tym Frances Brandon,która była matką królowej Jane Grey!i w ogole te zdrady Karola:(...Przecież Małgorzata vel Maria była największą milością Brandona!Brakuje mi ich w serialu:(..Chciałabym,aby Charles wspominał na łożu śmierci Margaret!
a wracając do syna księcia Suffolk to wydaję mi się,że akurat mogło nie być pokazane w serialu,ale można się domyślać,że zaszła w ciąże..może gdzieś w 1539 roku?3 sezon się skończył gdzieś w 1540,więc teraz syn mógłby mieć ok.4 lat..Pewnie scenarzyści zrobili taką machlojkę,hihi;p

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Małżeństwo Charlesa i Katarzyny rozpadło się pod koniec 3 sezonu, więc wątpię aby ona była w tym czasie w ciąży. W rzeczywistości Charles i Katarzyna Brandon mieli dwóch synów. Henry urodził się w 1935r, a drugi Charles w 1937.

ocenił(a) serial na 9
tara_05

Naprawdę Taro sądzę, że to właśnie Katarzyna była największą miłością Brandona, a nie niestety Małgorzata :/ W jednym z odcinków Charles rozmawiał z Henrykiem, o tym, że poślubił Katarzynę i nie jest to związek ciał, a przede wszystkim dusz. Sądzę na podstawie tego, że Małgorzata owszem, mogła go kochać, lecz jego uczucia to było zwykłe pożądanie, a na końcu poczucie winy. Dlatego właśnie szkoda mi strasznie, że kobieta, która pokochała Charles'a i on pokochał ją, nie są już ze sobą :( przygnębiający jest widok smutnego Brandona, oj przygnębiający :(

ocenił(a) serial na 10
Lady_Anne

Mi także się wydaje, że to Katarzyna była największą miłością Charlesa. Małgorzata była tylko takim wstępem do miłości. Mam takie wrażenia patrząc na serial, bo w rzeczywistości, pewnie było odwrotnie :)

ocenił(a) serial na 10
iwa633

Może i w serialu to tak wygląda...;/..lecz wiadomo,że w rzeczywistości było inaczej:)...Maria/Małgorzata i Charles byli ze sobą niezmiernie szczęśliwi,aż do jej śmierci.Dla miłości dużo poświęcili,sprzeciwiając się całemu światu i samemu Henrykowi.To się nazywa miłość:]...Wielkie i prawdziwe uczucie.Z całym szacunkiem dla Katarzyny,ale jakie ona wywoływało w nim uczucia i emocje?...Żadne..Nawet był w stanie wybrać przyjaźń Henryka niż Katarzynę.By móc być z Marią/Małgorzatą poświęcił miłość króla.Niestety później zdradzał żonę ( w serialu,bo nie wiemy czy tak było na prawdę)...Stracił kobietę i wtedy zrozumiał ile krzywdy jej wyrządził..Dlatego też postanowił,że następny związek będzie inny i nie będzie nigdy więcej nikogo krzywdzić...No,ale w sumie Katarzynę też zdradził..jakby nie patrzeć:/

ocenił(a) serial na 10
tara_05

Napisy już są ;)

ocenił(a) serial na 10
Igloo666

W liście odcinków jest błąd, w tym tygodniu nie ma odcinka, jest przerwa. S04E08 będzie emitowany dopiero 06.06 niestety :(
Igloo dzięki za napisy na n24 :)

Ayane

a no właśnie,kilka godzin juz poluje na odcinek 8,dziwiłam się,dlaczego nadal nikt go nie załadował - teraz już wiem :(((((((
dzięki Ayane za info

ocenił(a) serial na 10
Ayane

dobrze wiedzieć, bo bym szukała i szukała...

ocenił(a) serial na 10
iwa633

Też szukałam... Na facebooku wyczytałam, że nie było odcinka.

ocenił(a) serial na 9
tara_05

potrzebujesz napisów do 7 odcinka ? już są :)

a co do odc. 8 , to nie było wczoraj premiery..jest przesunięta na 6 czerwca ;]