Czekam tak bardzo chyba tylko z powodu Liz, którą strasznie ubóstwiam. Szkoda tylko że na stacji freeform a nie na jakiejś innej bardziej dojrzałej :/
Będzie na THE CW, a nie freeform, ale to też nie duża różnica. Chociaż oni odpowiadali za Gossip Girl, więc przynajmniej w 2 sezonach utrzymają poziom. :)
Tak chodziło mi o The CW ;D od samego początku, po prostu te dwie stacje zawsze mi się mylą, ale jednak chodziło mi nadal o to żeby była to dojrzała stacja, The CW jest typowo młodzieżowe i choć mam tam wiele ulubionych seriali (szczególnie supernatural które kocham) to jednak wolałbym żeby wzięła się za to dojrzała stacja a tutaj niestety :/ No i to zależy też od serialu, gossip girl nie było wcześniej oni to wymyślili za to dynasty to nowa wersja właśnie wcześniejszego serialu, tylko że teraz robią nową "ugrzecznioną" wersję co już na starcie bardzo nie podoba się fanom wcześniejszego serialu i już teraz niezłe hejty są na to.
Tak to już jest. Nikt z młodego pokolenia nie będzie oglądał starej "Dynastii" bo, powiedzmy to sobie szczerze, nazwą ją "staroświecką i śmieszną". Tylko, że krezusi nie zniknęli, ba, mają się całkiem dobrze a ludziom podoba się podglądanie życia bogatych. Nawet jeśli jest to ubrane w fikcję serialu :)
Zgadzam się, tak czy siak czekam, choćby dla samej Liz, no i warto zobaczyć co tam też wymyślą w tej wersji, a nuż wyjdzie dobrze.
Ale miała elementy których The CW na pewno nie pokaże :) bo to The CW, które ma same młodzieżówki i niektóre z nich są aż do bólu schematyczne, już nie mówiąc o talencie do psucia się z czasem.
Parę gejów już w zwiastunie pokazali - Nie przypominam sobie żeby Dynastia miała takie elementy które The Cw by unikało w swoich serialach :)
Ja tam sobie niektóre kojarzę ;D akurat LGBT to nic dziwnego, ponieważ są wszędzie a szczególnie właśnie w młodzieżowych serialach jak tych od The CW. Chodzi mi tutaj też o sam klimat, każda stacja ma swoje schematy, stara Dynastia miała po prostu bardziej dojrzały klimat itp. od The CW, no tutaj trudno się takiego spodziewać, po samych zwiastunach widać sporą różnicę od tego co było kiedyś widać tam typowe aspekty które mają seriale od The CW. Sam bardzo lubię seriale od The CW co niektóre ale jednak są takie naciągane/młodzieżowe z typowymi dla nich dramami i schematami.
Stara Dynastia miała też momentami poważniejsze tematy itp. chodzi mi np: o gwałt na Krystle, lub ogólnie absurdalne sceny i momenty które Dynastia miała a w których The CW się nie specjalizuje :)
Co do poważności oryginalnej Dynastii - Najbardziej mnie to właśnie raziło że momenty które powinny być w formie lekkiej i faktem mrugnięcia dla oka robili w formie gatunku dramat .
Więc forma młodzieżowa w nowej wersji zdecydowanie bardziej do mnie trafia .
Mnie to właśnie nie raziło, bardziej mi pasowało do tego serialu, dodatkowo podobały mi się te absurdy, forma młodzieżowa ma pewne ograniczenia i nie pokaże właśnie niektórych rzeczy które były w starej a które lubiłem, myślę że to zależy od gusut no i od tego ze wiele fanów starej przyzwyczaiło się do niej i ją bardzo lubiło, bo już jak patrzyłem na opinie to sporo osób jest nieprzychylnie nastawiona do tej produkcji, dla wielu wystarcza sam fakt że to The CW xd, ja osobiście zobaczę tylko dla Gillies, no ale może trafi w gusta, choć jak na razie zwiastun jakiś super to nie jest i się jednak właśnie obawiam że będzie jak w stylu tych innych młodzieżowych, Dynastia jednak nie byłą tylko dla młodzieży a tu całkowicie dają tylko dla młodzieży co też trochę boleć może, bo nie każdy lubi taki młodzieżowy styl. Zresztą jak napisałem, wszystko zależy od gustu i upodobań, jednak nie dziwię się czemu też fani oryginalnej narzekają.
Nie obrażam tutaj oczywiście Jane, lubię ten serial, jest bardzo przyjemny po prostu Jane i Dynastia to jednak dla mnie dwa inne seriale z innymi aspektami, ale żeby chociaż do tego nowego młodzieżowego stylu dodali trochę też tej poważności i dramaturgii ze starej Dynasti, żeby tak się równoważyło, już to by mi wystarczyło :)
Ale po co takie wyjaśnianie xD, to nawet nie jest potrzebne, wystarczy sam fakt że to The CW no a to raczej rewelacyjna stacja to nie jest ;) ma jedne z najbardziej przereklamowanych seriali, które albo są jedynie dla młodzieży i nastolatków albo z czasem i tak się zepsują, takie jest The CW. Starą Dynastię lubili również i dorośli miała takie żarty i mrugnięcia okiem co też pasowało do każdego wieku, nowa Dynastia...już po zwiastunach widać że to jest zupełnie coś innego i bije od tego ta aura The CW, jak z Pamiętników Wampirów, Riverdale (które również jest przereklamowane, początek był dobry a im dalej tym gorzej) czy Arrowverse gdzie przykładowo Arrow miało świetne 2 sezony a 3 to już spadek a 4 sezon to całkowita tragedia, dopero 5 sezonem ostatnimi odcinkami trochę się wznieśli, ja osobiście wolałbym każdą stację dojrzalszą byle nie The CW czy Freeform bo to jedne z najbardziej słabych stacji, które emitują jedynie młodzieżowe popłuczyny i coraz to gorsze produkcje, jedne z nielicznych seriali które lubię od The CW to iZombie, The 100 i Supernatural ale spn też już poziomem spadło.
Ja, tak nie ;D jak napisałem lubię bardzo seriale The CW, niektóre nawet kocham (Supernatural <3, iZombie, The 100, nawet te z Arrowverse lubię choć przyznaje że z nimi to poziomami jest bardzo nierówno i zmiennie) po prostu te seriale mają swoje typowe schematy itp. i wolałbym dla serialu jak Dynastia inną stację, ale i tak i tak będę oglądał dla samej Elizabeth Gillies ;) i mimo wszystko mam dobre nastawienie, że może jednak zaskoczy i wyjdzie dobrze.
To że stacja The Cw nie robi wyszukanych serial nie znaczy od razu że są one przereklamowane i jedynie dla nastolatków .
Co do The Cw To polecam ci ''Jane The Virgin'' tym serialem udowodnili że potrafią stworzyć opere mydlaną, a żarty i mrugnięcia okiem do widzów to jedna z głównych zalet tego serialu .
Co do zwiastuna nowej Dynastii - Obieram go jednak inaczej mnie osobiście przekonał do obejrzenia chociaż pilotowego odcinka, może dlatego że nie byłem nigdy fanem oryginalnej wersji - Ponieważ momenty które powinny być właśnie takim mrugnięciem dla widzów i lekkim przerysowanie robione było jak najbardziej na poważnie .
Ponieważ to akurat zależy już od gustu ;D dla mnie właśnie dla takiej produkcji bardziej pasują właśnie takie na poważne, forma młodzieżowa tak mi tu dziwnie wypada dla tego serialu i to jeszcze od The CW które niestety ma spore ograniczenia i nie pokaże niektórych rzeczy które były w starej, więc nadal, wolałbym inną stację niż The CW ale mimo to czekam i mam nadzieję że będzie dobrze ;) Jane the Virgin też oglądam i nawet lubię ale nie zalicza się do moich ulubionych seriali. Oglądam od The CW wszystko i niestety jednak musze tu się zgodzić że praktycznie wszystkie są dla nastolatków typowo. Jane the Virgin ma fajny klimat ale nadal, jest nastolatkowe takie.
No każdy ma inny gust - W takim serialu nie należy przesadzać ani z dramaturgią ani wątkami typowo młodzieżowymi, dlatego ważne aby znaleźli dla tej produkcji tak zwany złoty środek :) .
Uważam że akurat w serialu Jane the Virgin to im się udało .
Co do do Dynastii przynajmniej mamy jeden wspólny cel - Bo ja również z dużą ciekawością czekam na nową Dynastię :)
Jane mi się podobała, w sensie, napisałem że nadal było tak nastolatkowo, ale mimo to przypadła mi do gustu, nie zalicza się mi do ulubionych ale taka bardzo przyjemna produkcja, mam nadzieję że Dynastia jednak dobrze zostanie zrobiona ale będzie też miała dramaturgię trochę ze starej Dynasti, gdyby chociaż połączyli dwa elementy ze starego i coś nowego to to już by dla mnie było świetne :)
Klimat tamtych lat na pewno ciężko będzie uzyskać :) - Ale może dostaniemy pewne smaczki fabularne z starej Dynastii, na pewno byłoby to miłe puszczenie oka dla fanów oryginalnej wersji .
Nie do końca musi być klimat, chodzi jedynie o samo zrównoważenie dramaturgi (przecież jest mnóstwo seriali dramatycznych/poważnych połączonych z takimi luźnymi :D) i poważności z tymi luźnymi i młodzieżowymi, żeby coś ze starej pozostało, bardziej o to mi chodziło :)